FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV Mario Camora, avertizat de un mare fundaș stânga al României: „Trebuie să își câștige locul!”

Mario Camora (dreapta), CFR Cluj
Mario Camora (dreapta), CFR Cluj

Articol de - Publicat vineri, 02 octombrie 2020 08:57 / Actualizat vineri, 02 octombrie 2020 18:55

Fostul titular al postului de fundaș stânga al naționalei, Răzvan Raț (39 de ani), nu contestă naturalizarea și convocarea lui Mario Camora (33) de la CFR, dar crede că „el are de dovedit că merită să joace în fața unui român”.

Cel mai galonat fundaș stânga din istoria naționalei, cu 113 selecții, Răzvan Raț a acceptat să vorbească despre naturalizarea și convocarea lui Mario Camora. Dar și despre echipa națională, care este în fața unei triple teribile, în numai 7 zile, semifinala barajului de calificare la Euro 2020, cu Islanda (8 octombrie), dar și cele două partide din Liga Națiunilor, cu Norvegia (11 octombrie) și cu Austria (14 octombrie).

- Răzvan, cum vezi această naturalizare și convocare a lui Camora?
- Îmi vine să zâmbesc când îmi amintesc că acum 5-6 ani parcă, pe când eu eram încă la națională, Mario spunea că și-ar dori să ia cetățenia română și să fie convocat printre „tricolori”, fiind convins și că va juca. M-a surprins puțin declarația lui. Acum înțelegeți de ce s-a naturalizat totuși mai târziu. Fiindcă acum are loc (Râde). Serios vorbind, e clar că începem și noi să preluăm modelul altor naționale, care naturalizează de ani buni jucători de valoare.

Răzvan Raț: „Bancu e o improvizație”

- Crezi că va face față la acest nivel?
- Rămâne de văzut. Camora e un jucător experimentat, are valoare, dar una e să joci bine la echipa de club, alta e s-o faci la națională. El trebuie să demonstreze că merită să fie aici, să joace în fața unui român. Nu vreau eu să fac aprecieri, că s-ar interpreta, dar nu toți reușesc să se adapteze la rigorile reprezentativei. Să sperăm că el o va face, că va aduce un plus atunci când va fi folosit.

- Cum crezi că se simte Bancu, având acum concurență pe post un fotbalist naturalizat?
- Nu văd de ce ar trebui să se simtă în vreun fel. Cine este mai bun, mai în formă, va juca. E normal să fie concurență, e bine așa. În ultimul timp nu reușim să găsim un fundaș stânga care să fie constant în evoluții și la club, și la națională. Iar Camora poate fi o soluție.

- Bancu a cam fost criticat după ultimele meciuri, cu Irlanda de Nord și cu Austria.
- Eu n-o să intru în acest cor al contestatarilor lui. E un jucător bun, însă e o improvizație. El s-ar exprima cel mai bine într-un sistem cu trei stoperi, pentru că urcă mult. Randamentul său ofensiv e peste cel defensiv.

Răzvan Raț: „Suntem mai ofensivi cu Rădoi”

- Cum ți se pare jocul primei reprezentative în mandatul lui Rădoi?
- Se văd niște lucruri bune pe care Mirel vrea să le impună, chiar dacă nu a avut mult timp la dispoziție. Cu Irlanda de Nord am pierdut puncte dintr-un accident, iar cu Austria am avut o prestație coerentă. Este o națională mai ofensivă, care pune probleme adversarului. Sper s-o țină tot așa.

- Pentru jucători cum e o astfel de triplă în câteva zile?
- E grea și psihic, și fizic. Mai ales că sunt și două competiții diferite. E clar că prioritatea e barajul, calificarea la Euro. Dacă învingem în Islanda, poate că suntem prea euforici și eșuăm în Norvegia. Sau poate mergem la Oslo mai încrezători, mai puternici. Dacă pierdem cu islandezii, poate că moralul va fi foarte jos, însă va fi dorința de revanșă. E complicat, orice e posibil, de aceea va fi dificil psihic. Iar fizic, clar că e la fel, din moment ce întâlnim Islanda și Norvegia, două echipe care ne sunt superioare la acest capitol.

- O să te uiți la meciuri?
- Normal, n-are cum să fie altfel. Rămân suporterul echipei naționale, sunt cu sufletul alături de băieți, am încredere în ei și sper să iasă bine. În primul rând meciul cu Islanda, să jucăm acasă la turneul final.

Am văzut reacția unora dintre suporteri de a-l contesta pe Camora, pe Mirel fiindcă l-a convocat. Acum, ce facem, suntem noi mai naționaliști decât Germania, Franța, Anglia sau alții?Camora merită să i se dea o șansă - Răzvan Raț

Sunt de acord cu naturalizarea lui Camora. E un jucător extraordinar! Valoare, experiență, tot ce vrei. E un real câștig pentru națională - Daniel Pancu

465.000 € tripla seniorilor

Ieri, în Comitetul Executiv au fost aprobate și cheltuielile FRF pentru cele trei partide ale naționalei mari din această lună. Deplasarea din Islanda va costa 238.000 de euro, cea din Norvegia 190.000 €, iar pentru partida de acasă cu Austria bugetul a fost de 108.000 €, rezultând astfel un total de 465.000 €. Alți 100.000 € vor fi cheltuiți pentru meciurile naționalei U21 cu Ucraina (64.000 €) și Malta (36.000 €).

VIDEO. Ionuț Rada îl vrea pe Camora în echipa națională: „Nu avem jucători!”

Citește mai multe știri pe subiectul convocării lui Mario Camora:

Reacția FRF, după ce fanii l-au contestat pe Mario Camora: „Pe Facebook poate să spună oricine orice. Să vină față-n față!”

Verdict din Generația de Aur după convocarea lui Mario Camora: „Asta contează mult”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
amicu
amicu  •  02 Octombrie 2020, 22:53
Postat de Cornel Cantona pe 02 Octombrie 2020, 14:06

În fața cui să își câștige locul? În fața lui *** Bancu? Sa fim serioși, *** nu are ce căuta pe postul de fundaș! Camora este 10 clase peste el! Dar na, nu este născut român, așa că iese la suprafață mizeria gândirii....nu are ce căuta un străin la națională, un neamț în fruntea țării etc. Dar când un român este discriminat în afara țării, lătrăii fac ravagii! Ce ne mai place să facem pe fetele mari când nu este cazul....!

daca este asa de bun acest porughez, sa joace langa Ronaldo. Bun sau slab Bancu este ROMAN si are tot dreptul sa fie in echipa in fata unui portughez. Acolo il mai avem si pe stefan

amicu
amicu  •  02 Octombrie 2020, 22:52

portughezii sa joace la nationala Portugaliei daca sunt asa de buni. Daca acest Camora era atat de bun, nu se crampona la o echipa de Liga 1 si facea pasul in fotbalul mare. Oricum, are noroc ca se joaca cu portule inchise. Abia astept sa vad ce primire va avea la primul meci cu spectatori in tribune

1379808958711398
Cornel Cantona  •  02 Octombrie 2020, 14:06

În fața cui să își câștige locul? În fața lui *** Bancu? Sa fim serioși, *** nu are ce căuta pe postul de fundaș! Camora este 10 clase peste el! Dar na, nu este născut român, așa că iese la suprafață mizeria gândirii....nu are ce căuta un străin la națională, un neamț în fruntea țării etc. Dar când un român este discriminat în afara țării, lătrăii fac ravagii! Ce ne mai place să facem pe fetele mari când nu este cazul....!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează