FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCĂRI

Mario Camora e cetățean român, iar Dan Petrescu pune presiune pe Rădoi: „Cum să nu-l convoace?!"

Dan Petrescu este de părere că Mario Camora ar trebui convocat la echipa națională
Dan Petrescu este de părere că Mario Camora ar trebui convocat la echipa națională

Articol de - Publicat miercuri, 26 august 2020 10:42 / Actualizat sambata, 29 august 2020 13:15

Mario Camora, 33 de ani, este cetățean român cu decizie oficială semnată de premierul Ludovic Orban. S-a vorbit mult despre posibilitatea chemării sub tricolor a căpitanului CFR-ului, iar această situație devine reală, doar că oficialii FRF au spus că nu se știe când se va produce ea.

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației, a declarat: „Obţinerea cetăţeniei nu implică imediat prezenţa pe teren. Mai sunt nişte formalităţi de făcut. Nu ştiu ce demersuri se fac din punct de vedere legal ca să aibă şi drept de joc în naţionala României, dar în caz că Mirel îl va chema sper să poată fi rezolvată până la momentul convocării această problemă a cetăţeniei. Nu ştiu care sunt următorii paşi ai intrării în legalitate".

Alex Chipciu: „Mirel Rădoi îl plăcea de când era la Steaua"

Portughezul va fi titular diseară contra lui Dinamo Zagreb, de la ora 21:00, în turul II preliminar al Champions League. Dan Petrescu a avut o conferință de presă explozivă și s-a referit și la situația elevului său. „Chiar e cetățean român? OK, bine, atunci ar trebui să fie convocat la echipa națională. Aaa, mai trebuie niște documente... 99 la sută ar trebui să fie chemat. Cum să nu-l convoace?!", a reacționat tehnicianul.

Colegul lui Camora din Gruia, Alexandru Chipciu știe că actualul selecționer îl place pe fundașul stânga care a strâns 9 ani la CFR Cluj. „Am văzut că Mario Camora a devenit cetățean român. Țin minte de când eram la Steaua și antrenor era Mirel Rădoi. Îl plăcea mult, a vrut să-l aducă acolo. E un fotbalist foarte bun, acum depinde de selecționer să-l convoace", a declarat internaționalul român.

VIDEO Antenamentul CFR Cluj înainte de meciul cu Dinamo Zagreb

Programul naționalei în această toamnă

  • 4 septembrie: România - Irlanda de Nord (Liga Națiunilor)
  • 7 septembrie: Austria - România (Liga Națiunilor)
  • 8 octombrie: Islanda - România (baraj pentru Euro 2020)
  • 11 octombrie: Norvegia - România (Liga Națiunilor)
  • 14 octombrie: România - Austria (Liga Națiunilor)
  • 12 noiembrie: Bulgaria/Ungaria - România (baraj pentru EURO 2020 - dacă trecem de Islanda)
  • 15 noiembrie: România - Norvegia (Liga Națiunilor)
  • 18 noiembrie: Irlanda de Nord - România (Liga Națiunilor)

Citește mai multe știri de actualitate:

FRF se împrumută de un milion de euro! De ce este nevoie stringentă de bani la Casa Fotbalului

Gică Popescu nu crede în plecarea lui Leo Messi de la Barcelona » Pe ce se bazează: „Am un feeling”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (12)
1694034334149732
Florin Gugulica  •  26 August 2020, 16:15

La ora actuala nu avem alta solutie mai buna Camora este cel mai bun pe acest post si in plus joaca in romania de 9 ani Deci cunoaste bine fotbalul romanesc Merita sa integreze nationala !

amicu
amicu  •  26 August 2020, 13:12
Postat de Christian Ciuca pe 26 August 2020, 12:58

cum sa nu-l bagi, il bagi ca e stîncă in aparare, moare de gît cu ei pentru Naționala, dă tot pe teren, eu as vrea sa-l vad la Tricolori si pe portaru Pigliacelli, sincer amindoi sint sufletisti, bataiosi pina la moarte.

Nu mai bine incepem reconstructia cu jucatori tineri, nu cu straini? Pai camora prin anii 2000 (sa nu mai zic mai in urma) nu cred ca avea loc in nationala...nici nu avea tupeul sa viseze macar la nationala Romaniei.

1177177172317584
Christian Ciuca  •  26 August 2020, 12:58

cum sa nu-l bagi, il bagi ca e stîncă in aparare, moare de gît cu ei pentru Naționala, dă tot pe teren, eu as vrea sa-l vad la Tricolori si pe portaru Pigliacelli, sincer amindoi sint sufletisti, bataiosi pina la moarte.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează