FOTBAL  »  NATIONALA  »  INEDIT

Mario Camora vrea la națională: „Aștept un telefon de la Rădoi” » Cum s-a descurcat la testul imnului

Mario Camora (33 de ani), fundașul stânga al celor de la CFR Cluj, a obținut cetățenia română și poate fi convocat de Mirel Rădoi la națională.
Mario Camora (33 de ani), fundașul stânga al celor de la CFR Cluj, a obținut cetățenia română și poate fi convocat de Mirel Rădoi la națională.

Articol de GSP - Publicat joi, 10 septembrie 2020 18:45 / Actualizat joi, 10 septembrie 2020 19:18

Mario Camora (33 de ani), fundașul stânga al celor de la CFR Cluj, a obținut cetățenia română și poate fi convocat de Mirel Rădoi la națională. Prima ocazie ar putea fi chiar duelul „tricolorilor” cu Islanda din semifinala play-off-ului pentru Campionatul European.

  • Islanda - România, semifinala play-off-ului pentru EURO, se va disputa pe 8 octombrie, la Reykjavik
  • Dacă România învinge, va juca mai departe cu învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria, de asemenea în deplasare, pe 12 noiembrie

Mi-aș dori să fiu convocat, normal. Aștept un telefon de la Mirel. Ar fi o mândrie pentru mine, pentru club, mă simt român, și oficial sunt. Mi-ar plăcea să fac parte din acest grup. M-am bucurat la golurile României, pentru echipă, țară, staff, colegii mei de la CFR. Din păcate, în primul meci cu Irlanda de Nord am luat gol pe final. E greu când pierzi două puncte nemeritat”, a declarat Camora în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de la Digi Sport.

Mario Camora a recitat imnul în direct la TV

Provocat de moderatorul Radu Naum să recite o strofă din imnul României, Camora s-a descurcat onorabil: „«Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte». Așa începe, nu? «În care te-adânciră barbarii de tirani!»”. Ulterior, căpitanul clujenilor a și cântat primul vers.

„Eu respect orice opinie. Suntem într-o țară în care fiecare e liber să spună ce vrea. Dar nu putem uita că în acest moment eu sunt român, pot să votez, am orice drept. Dar nu mă supăr pe nimeni. Eu nu vorbesc niciodată de un coleg. Îmi place Bancu, la fel și Ștefan”
Mario Camora, căpitan CFR Cluj, despre părerile care susțin că n-ar trebui convocat

Mario Jorge Malino Paulino, în numele din buletin, a povestit și de unde vine denumirea Camora: „Este de la un oraș, Samora. Fratele meu a jucat fotbal acolo și eu spuneam: «Mă duc să o văd pe «Camora», nu știam să spun Samora”.

Mario Camora vrea la națională: „Aștept un telefon de la Rădoi” » Cum s-a descurcat la testul imnului

Camora joacă în România, la CFR Cluj, din 2011

Variantele României pentru postul de fundaș stânga în meciurile cu Irlanda de Nord (1-1) și Austria (3-2) din Liga Națiunilor:

  • Alin Toșca (28 de ani), fotbalist în Turcia, la Gaziantep. Poate juca și pe postul de fundaș stânga, deși Marius Șumudică l-a folosit întreg sezonul trecut ca fundaș central;
  • Nicușor Bancu (27 de ani), căpitanul Craiovei. Acesta a fost titular în ambele meciuri pentru România;
  • Florin Ștefan (24 de ani), fundașul lui Sepsi pe care Rădoi l-a antrenat și la reprezentativa de tineret.

VIDEO GSP LIVE » Remus Răureanu și Decebal Rădulescu dezbat problema fundașului stânga de la echipa națională

„E posibil să-l vedem pe Camora în următoarele meciuri. Situația lui nu era clară pentru aceste meciuri și nu am vrut să riscăm”
Mirel Rădoi, selecționer România

„Eu sunt mai naţionalist, îmi doresc români pentru România. Altfel de ce mai chinuim echipele de club cu reguli neprofesioniste cu U21 şi cu juniori în teren, dacă noi ne gândim să naturalizăm jucători străini de 28-30 de ani?”
Ciprian Marica, fost internațional

„Dacă ar fi după mine, da, l-aș convoca pe Camora. Am şi avantajul de a-l cunoaşte. Am lucrat cu el, am câştigat două campionate împreună, ştiu ce poate. Şi atunci eu l-aş lua. E român, nu se mai întoarce în Portugalia”
Ioan Andone

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Ioan Ovidiu Sabău taie din elanul naționalei: „Trebuie să fim atenți. Aceste lucruri nu fac bine”

Dezvăluiri din vestiarul României! Ce a făcut Mirel Rădoi pentru a-l schimba pe Denis Alibec

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
adiktedz
adiktedz  •  10 Septembrie 2020, 22:53

Ca sa nu zic de marile tari "imperiile" despre care domnul fara par si ochelari vorbeste, UCRAINA are 2 brazilieni in lot, BULGARIA are 1 brazilian, dute frate si bate-ti coasa ce cauti la TV. oameni de nimic ce sunteti cu 0 idei despre fotbal. Mi-e mie rusine cu cata nonsalanta vorbeste.

napocarrepublic
napocarrepublic  •  10 Septembrie 2020, 22:40
Postat de badie pe 10 Septembrie 2020, 22:21

Marica este nationalist, nu rasist

Marica este racist..plus ca orasul Cluj ii aduce amintiri neplacute,invelite in prosop)).. si ce privire de ... are Marica))

napocarrepublic
napocarrepublic  •  10 Septembrie 2020, 22:36
Postat de steaua1986. pe 10 Septembrie 2020, 19:29

Stima Mario, chiar meriti convocarea!

Servus.. Ce faci?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează