FOTBAL  »  NATIONALA  »  STRANIERI

Exclusiv Cât valorează o selecție la echipa națională a României » Clauza din contractul unei foste mari promisiuni

Marius Briceag, dreapta, a jucat 84 de meciuri în tricoul Universității Craiova FOTO: GSP.ro
Marius Briceag, dreapta, a jucat 84 de meciuri în tricoul Universității Craiova FOTO: GSP.ro

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2023 14:05 / Actualizat marti, 14 noiembrie 2023 14:45

Fundașul stânga Marius Briceag (31 de ani) a intrat în vederile selecționerului Edward Iordănescu (45 de ani), după transferul de la U Cluj la echipa poloneză Korona Kielce, parafat în ianuarie 2023. Fotbalistul a fost inclus de două ori pe lista preliminară a stranierilor în campania de calificare la Euro 2024, dar nu a prins niciodată lotul final.

În urmă cu 10 ani, pe vremea când se anunța o mare promisiune pentru fotbalul românesc, Briceag a fost transferat de la Asociaţia Clubul Sportiv Municipal Rm. Vâlcea (Liga 2) la Universitatea Craiova, unde a bifat primele meciuri în Liga 1.

Plecare de urgență din lotul României » Primele detalii oferite de club
ISRAEL - ROMÂNIA
Plecare de urgență din lotul României » Primele detalii oferite de club

Clauză de 50.000 de euro pentru trei meciuri oficiale jucate de Marius Briceag la echipa națională 

GSP.ro a descoperit că în acordul de transfer a existat o clauză, potrivit căreia Universitatea Craiova se obliga să plătească Clubului Sportiv Municipal Rm. Vâlcea suma de 50.000 de euro dacă Marius Briceag ar fi jucat trei meciuri oficiale la echipa națională.

Informația a ieșit la iveală după ce Clubul Sportiv Municipal Rm. Vâlcea a intrat în insolvență, iar administratorul judiciar a verificat contractul și a depus concluziile la dosar, publicate ulterior în Buletinul Procedurilor de Insolvență.

Clauza din acordul de transfer dintre SCM Râmnicu Vâlcea și Universitatea Craiova suna astfel: 

Dacă pe perioada contractuală jucătorul Briceag Marius Ionuţ va juca 3 (trei) meciuri oficiale la Echipa Naţională a României, Clubul Sportiv U Craiova SA va plăti Asociaţiei Club Sportiv Municipal Rm. Vâlcea suma de 50.000 (cincizecimii) euro+TVA în termen de 90 de zile de la încheierea celei de-a treia partide jucate

Marius Briceag nu a jucat niciun meci la echipa națională de seniori, dar surprinzător nici la vreun lot de juniori sau la tineret.

De-a lungul carierei, Briceag a mai jucat pentru FC Argeș, Râmnicu Vâlcea, Universitatea Craiova, cu care a câştigat Cupa României, în 2018, FCSB, FC Voluntari și U Cluj.

Citește și alte articole:

Dumitru Dragomir și-a expus planul, după ce Talpan l-a propus șef la CSA Steaua » Primele măsuri pe care le-ar lua: „L-aș aduce imediat”

Gigi Becali a fost la secția de poliție, apoi a răbufnit: „Am stat la drogangeală” » A încercat să cumpere bunăvoința polițiștilor? „Le-am promis o donație”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
valentindragobete
valentindragobete  •  14 Noiembrie 2023, 14:50

Acum ați ajuns sa dezgropati ...ce se dezgropa la 7 ani !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează