FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Este convocat la naționala U21 a României, dar și-ar fi dorit să joace pentru Ungaria: „Din păcate, nu s-a putut”

Marius Corbu
Foto: Imago
Marius Corbu Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 septembrie 2022 09:41 / Actualizat duminica, 18 septembrie 2022 10:53

Marius Corbu (20 de ani), mijlocașul celor de la Academia Pușkaș, este convocat de Emil Săndoi pentru meciurile României U21, însă și-ar fi dorit să joace pentru reprezentativa Ungariei. 

Conform regulilor Federației Internaționale de Fotbal, Corbu nu putea juca pentru naționala Ungariei decât peste trei ani. Deoarece bunicul, tatăl și el însuși s-au născut în afara Ungariei, conform regulilor FIFA, jucătorul ar trebui să fi locuit cel puțin cinci ani în Ungaria pentru a fi eligibil pentru echipa națională maghiară. Fotbalistul e de doar 2 ani în țara vecină.

Lotul României U21 pentru amicalele cu Spania și Țările de Jos » Farul dă trei jucători, FCSB, CFR și CSU Craiova câte doi + Modificare de ultim moment
ROMÂNIA U21
Lotul României U21 pentru amicalele cu Spania și Țările de Jos » Farul dă trei jucători, FCSB, CFR și CSU Craiova câte doi + Modificare de ultim moment

Corbu s-a aflat pe lista preliminară a selecționerului Edi Iordănescu pentru meciurile României din Liga Națiunilor, dar nu a prins lotul pentru partidele cu Finlanda și Bosnia.

Acesta a fost însă convocat de Emil Săndoi pentru amicalele celor de la U21 împotriva Spaniei și a Țărilor de Jos.  Într-un interviu acordat presei din Ungaria, Corbu a mărturisit că și-ar fi dorit să evolueze pentru naționala antrenată de Marco Rossi.

Marius Corbu: „M-au căutat de la naţionala Ungariei, au spus că vor să lucreze cu mine”

„M-au căutat de la naţională, nu Marco Rossi personal, ci staff-ul naţionalei Ungariei. Ei au spus că vor să lucreze cu mine şi că vor încearca totul pentru a face posibil acest lucru. 

Din păcate, nu s-a putut. Este o situaţie foarte dificilă, dar sunt şi fericit pentru că înseamnă că fac ceva bine. Sunt foarte tânăr, în fotbal totul se poate schimba de la o zi la alta. Dacă nu profit de șansa pe care o am (n.r. - convocarea la naționala U21), s-ar putea să regret”, a declarat Corbu potrivit m4sport.hu.

Marco Rossi, despre posibilitatea ca Marius Corbu să fie chemat la națională

Într-un interviu oferit pentru GSP.ro în iulie, Rossi dezvăluia interesul pentru naturalizarea lui Marius Corbu, dar și a lui Claudiu Bumba. 

„Lucrul important este să înțelegi în primul rând ce-și doresc băieții. Cum ziceam anterior, ceea ce simt și ceea ce vor ei este lucrul cel mai important. Apoi, trebuie să înțelegi dacă întrunesc condițiile ca ei să poată juca la națională, în sensul dacă regulamentele permit și apoi trebuie să evaluezi dacă ei au nivelul pentru a juca la națională. 

Eu cred că tehnic sunt buni amândoi. Bumba a fost excelent la Kisvárda și acum a plecat la Mol Vidi, iar Corbu se descurcă bine la Puskas Akademia. Cred că sunt jucători absolut interesanți, dar trebuie să iei în considerare și alte lucruri”; spunea Rossi pentru GSP.ro

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Adi Mutu pune presiune pe selecționer și cere un jucător de la Rapid în primul „11” al naționalei: „Sper să-l văd în teren!” + ce-l nemulțumește după ce a văzut lista lui Iordănescu
FINLANDA - ROMÂNIA
Adi Mutu pune presiune pe selecționer și cere un jucător de la Rapid în primul „11” al naționalei: „Sper să-l văd în teren!” + ce-l nemulțumește după ce a văzut lista lui Iordănescu
De la presiune publică, Gigi Becali a trecut la laude pentru selecționer: „Tavi Popescu nu merita la națională. Dacă Edi îl lua, ieșeam să țip!”
CONVOCĂRI
De la presiune publică, Gigi Becali a trecut la laude pentru selecționer: „Tavi Popescu nu merita la națională. Dacă Edi îl lua, ieșeam să țip!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
traian_v
traian_v  •  18 Septembrie 2022, 17:07

Samanta de scandal din nou. Daca baiatul vrea sa joace pentru tara vecina (sa subliniem, cu un program de fotbal net superior Romaniei!!) care e problema? Cum putem sa aliniem pe teren un jucator care sustine ca "din pacate nu a putut juca pentru alta tara"? Sau nu mai conteaza "tragerea de inima" in ziua de azi.

Eliyahu
Eliyahu  •  18 Septembrie 2022, 14:56

Sa vorbeasca cu federatia din Ungaria si sa gaseasca o solutie daca e dorit acolo. Nu e nevoie de scandal si nici de telenovele daca omul se simte mai apropiat de Ungaria. Intre timp, sa le spuna si celor de la FRF ca vrea sa reprezinte tara vecina, sa fie scos din lista de jucatori disponibili.

DM4ever
DM4ever  •  18 Septembrie 2022, 14:52

Poate refuza convocarea si sa astepte trei ani. Sincer, nu il vad bine pe teren la meciurile Romaniei, eu unul l-as huidui de fiecare data cand are balonul. De ce sa fortezi un astfel de personaj convocandu-l? Lasa-l sa evolueze pentru Ungaria… crede ca acolo poate ajunge mai usor decat in coliva noastra de nationala? Asta ii este nivelul, daca ar fi fost dorit, i se spunea ca va fi convocat si sa nu dea curs convocarii Romaniei. Ungurii au atatea talente, stau ei dupa *** asta?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează