FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA LA EURO 2024

EXCLUSIV A jucat cu România la EURO 2008 și afirmă: „Aș fi preferat o grupă mai puternică. Așa am făcut și noi în «Grupa Morții»”

Marius Niculae a jucat în meciul de tristă amintire cu Olanda / Sursă foto: Imago Images
Marius Niculae a jucat în meciul de tristă amintire cu Olanda / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 03 decembrie 2023 00:51 / Actualizat duminica, 03 decembrie 2023 13:01

Marius Niculae, 42 de ani, fost atacant de calibru al României, cu 15 goluri în 44 de selecții la prima reprezentativă, a comentat, în exclusivitate pentru GSP.ro, grupa primită de „tricolori” la tragerea la sorți pentru EURO 2024.

  • Naționala a fost repartizată în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia, plus câștigătoarea play-off-ului B (semifinalele sunt Bosnia – Ucraina / Israel – Islanda). 

„Săgeată”, atacant care a fost în lotul României la EURO 2008, spune că ar fi preferat adversari cu un grad de dificultate ceva mai ridicat. Explicația sa? „Noi, românii, știm să ne motivăm mai bine în meciurile mai tari”. Niculae a analizat configurația grupei și, după ce și-a îndreptat atenția și către adversara din urna a patra, a venit cu concluziile. 

Cadru cu cadru, cum a trăit delegația României tragerea la sorți » Reporterul GSP a surprins întreaga scenă: ce adversar a declanșat bucuria
TRAGERE LA SORȚI
Cadru cu cadru, cum a trăit delegația României tragerea la sorți » Reporterul GSP a surprins întreaga scenă: ce adversar a declanșat bucuria

Marius Niculae, după ce România și-a aflat adversarele de la EURO 2024: „Aș fi preferat o grupă puternică. Ne motivăm mai bine în meciurile cu miză”

„Grupă echilibrată, în care orice e posibil. Avem și noi șansele noaste, clar! Aș fi preferat o grupă puternică, fiindcă noi, românii, știm să ne motivăm în meciurile mai tari, cu miză. 

Așa am simțit, gândiți-vă că și noi, la EURO 2008, am avut «Grupa Morții», cu campioana mondială, vicecampioana mondială și Olanda și am fost la un pas să ne calificăm

E un grup frumos la echipa națională în acest moment, iar valorile sunt echilibrate în această grupă. Aș prefera Bosnia în loc de Ucraina, îl știu pe Mudryk (n.r.-  vedeta ucrainenilor) de la Campionatul European U21, e cel mai valoros jucător al lor, plus că au fotbaliști care joacă în cupele europene.

Să ne uităm la Șahtior, care a bătut Barcelona. Nu e la îndemana oricui să bată Barcelona, chiar dacă au și niște jucători brazilieni prin echipă”, a declarat Marius Niculae, în dialog cu GSP.ro. 

A jucat cu România la EURO 2008 și afirmă: „Aș fi preferat o grupă mai puternică. Așa am făcut și noi în «Grupa Morții»”
Marius Niculae, în duel cu olandezii, la Euro 2008

EURO 2008 a reprezentat penultimul turneu final la care România a participat. Naționala a terminat grupa infernală cu Franța, Italia și Olanda pe ultimul loc, deși înaintea ultimei etape avea șanse la accederea în „optimi”. Am remizat cu Franța și Italia (0-0, 1-1), iar olandezii ne-au învins cu 2-0.

Marius Niculae e sigur că România poate „topi” orice diferență valorică: „Lucrurile se echilibrează la un turneu final”

Niculae a adăugat:

„La un Campionat European, orice meci e greu, nu există meciuri ușoare. Toată lumea vrea să demonstreze la un turneu final, pentru jucători poate fi biletul către un transfer la o echipă mai bună. 

Lucrurile se echilibrează la un turneu final. Din punctul meu de vedere, n-o să vedem meciuri cum au fost cele din preliminarii, când Portugalia, cu ghilimelele de rigoare, le-a dat cu terenul în cap adversarelor. Vor fi meciuri echilibrate”, a afirmat fostul atacant de la Dinamo, Sporting Lisabona și echipa națională. 

Programul României la Euro 2024 » Când și cu cine jucăm în grupe

Așteptarea a luat sfârșit. România și-a aflat adversarele pentru primul turneu final la care va lua startul după o pauză de opt ani. Cunoaștem, în urma tragerii la sorți de la Hamburg, și programul României de la EURO 2024.

România va debuta la EURO 2024 pe 17 iunie, împotriva echipei care va câștiga play-off-ul B de calificare. Partida de debut a „tricolorilor” va avea loc în casa lui Bayern Munchen, pe „Allianz Arena”.

Pe 22 iunie 2024, vom înfrunta Belgia, pe „RheinEnergieStadion” din Koln. Patru zile mai târziu, pe 26 iunie, întâlnim Slovacia, pe impunătorul „Waldstadion” din Frankfurt.

În cazul în care prima reprezentativă avansează în „optimi”, există două scenarii. Dacă vom câștiga grupa, vom înfrunta, pe 2 iunie, la Munchen, locul 3 al uneia dintre grupele A, B, C sau D.

Iar dacă încheiem grupa pe locul secund, vom înfrunta locul 2 din Grupa D pe 1 iulie, la Dusseldorf. Locul 3 din grupa noastră ar putea duce și el în fazele eliminatorii. Am putea înfrunta locul 1 din Grupa B sau Grupa C, la Koln sau Gelsenkirchen.

VIDEO România, ce noroc! Avem grupa de la Euro 2024 + Programul „tricolorilor” la turneul final

Citește și alte știri despre naționala României: 

Ce-a fost asta? Momente HALUCINANTE la tragerea la sorți pentru EURO 2024: gemete de plăcere pe fundal, nici invitații nu s-au putut abține

Edi Iordănescu, mesaj pe GSP.ro imediat după tragerea la sorți » Ce a transmis selecționerul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
mosh_vishiniu
mosh_vishiniu  •  03 Decembrie 2023, 17:47
Postat de bajescu pe 03 Decembrie 2023, 12:55

Aiureala aceasta cu “as fi vrut adversari mai puternici” este doar pentru a gasi scuze dupa. Daca nu reusim niciun rezultat, avem scuza ca am avut adversari puternici. Lasa, sa avem adversari accesibili. “Ne motivam mai bine cu adversari putetnici”. Dar faptul ca jucam la un European nu este o motivatie suficienta?

Zici că am luat 5 campionate mondiale și europene la rând! Niculae e ***! Jurnaliștii ploii n-ar trebui să întrebe fotbaliști amețiți de la privitul în ventilator! Lasă mă Nicolae că o să dăm de adversari mai tari dacă trecem de grupe! O să ai motivație ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  03 Decembrie 2023, 13:10

Doamne, cate ineptii...Domnule Niculae, te-ai gandit ca poate tocmai din cauza faptului ca ati avut o grupa grea ma euro 2008 ati fost doar aproape sa va calificati, dar totusi nu v-ati calificat? Adica...in traducere pentru dvs, oare nu era mai bine sa fi avut o grupa mai usoara si sa va calificati ?

bajescu
bajescu  •  03 Decembrie 2023, 12:55

Aiureala aceasta cu “as fi vrut adversari mai puternici” este doar pentru a gasi scuze dupa. Daca nu reusim niciun rezultat, avem scuza ca am avut adversari puternici. Lasa, sa avem adversari accesibili. “Ne motivam mai bine cu adversari putetnici”. Dar faptul ca jucam la un European nu este o motivatie suficienta?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează