FOTBAL  »  NATIONALA  »  DEZVĂLUIRI

Mărturiile lui Belodedici din anii comunismului: "Am plecat din țară din cauza sistemului"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 octombrie 2016 17:21

Invitat de Gabi Safta în studioul emisiunii "Ora de Sport", Miodrag Belodedici a rememorat anii copilăriei, dar și momentul când a decis să plece din țară, fix înainte de Revoluție.

"Mi-a plăcut să joc fotbal foarte foarte mult, tot timpul eram cu mingea pe stradă, aveam o ambție extraordinară de a progresa.

Țineam mingea pe cap și de 200 ori, mergeam cu mingea pe cap de acasă până la stadion, chiar învățam poezii în timp ce mă jucam cu mingea", a mărurisit Belodedici la 6TV.

"Sistemul nu ne lăsa să progresăm"

Acesta a vorbit și despre momentul când a decis să părăsească țara, cu un an înaintea Revoluției:

"Am plecat din țară din cauza sistemului. Mă gândeam că o sa joc la Steaua toată cariera, iar eu voiam să joc și în străinătate.

N-aveam voie să-mi cumpăr mașină, apartament, pur și simplu nu aveai viitor în România! Singur am luat decizia să plec, dar, dacă știam că într-un an va fi Revoluția, nu aș mai fi făcut acest pas.

Am fost bucurs după Revoluție, în special pentru prietenii mei, Hagi, Lăcătuș, Balint, care au putut la rândul lor să plece în străinătate".

Miodrag Belodedici este singurul jucător român care a câștigat două Cupe ale Campionilor, cu Steaua București în 1986 și cu Steaua Roșie Belgrad în 1991.

"Am avut două stele pe umăr și am rămas cu alte două în suflet"
Miodrag Belodedici

(Remus Dinu)

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (12)
raduu1cristian
raduu1cristian  •  20 Octombrie 2016, 01:38

ce dreaq fumati , nu pot sa-mi dau seama

bvd_magheru
bvd_magheru  •  19 Octombrie 2016, 21:03

Atunci natalitatea era pozitiva . Romania avea 22 de milioane de locuitori nu 17 cit numara acuma 30 de ani mai tirziu la care se adaoga o natalitate negativa . Romancele nu mai vor sa devina bortoase ca nu au nici o siguranta . In plus sa nu uitam ca Romania a devenit cunoscuta in fotbalul european prin dinamo , craiova si mai ales steaua echipa care dadeau jucatori nationalei romane si care nationala a urcat i n primele 4 si s-a menitnut in primele 12 , 9 ani de zile cu jucatorii descoperiti si formati de comunisti .

bvd_magheru
bvd_magheru  •  19 Octombrie 2016, 20:38
Postat de iobag pe 19 Octombrie 2016, 20:24

Tragic nu e ca belo a plecat la mai bine, tragic e ca altii n au plecat cand au avut ocazia sa evolueze ca fotbalisti nici macar la steaua sau craiova care urmareau si performante europene, ca sa nu mai vorbim de strainatate. Asa s au piedut multi fotbalisti care puteau ajunge de 5 ori mai fotbalisti decat au fost, dar au preferat posturi caldute la echipe mici muncitoresti cu salarii grase si obiective marunte.nae manea la rapid, boloni la mures pana la 35 de ani, dobrin la arges si multi altii

Ba baiatul nu mai fa comparatii fortzate . Nu se poate compara nationalismul unei tzari din epoca de atunci cu globalizarea din ziua de azi cind Chelsea tocami a semnat un contract de sponsorizare cu firma Nike in valoare de 1 miliard de euroi neluind in calcul ai celelalte venitrui din banii televiziunilor , etc.. Atunci statul german isi vroiau germanii din Ro dar unui medic scolarizat in Ro trebuiau sa plateasca statului roman banii investiti in acesta . Acum rezidentii dupa ce statul roman chletuie un milion de dolari cu ei pleaca de nebuni prin occidenta doua zi si contribuie la sanatatea unor popoare precum cel german sau britanic !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează