FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA, AZI, 21:30, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Meciul de la Budapesta se dispută exact în ziua în care Emeric Ienei împlineşte 76 de ani: ”Un pas în faţa Ungariei”

Articol de - Publicat vineri, 22 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 22 martie 2013 09:46

Fost selecţioner la ambele ”naţionale” care se înfruntă în această seară, Ienei spune că a declinat invitaţia FRF la Budapesta: ”Văd partida de acasă, în linişte, alături de soţie”


22 martie e pentru Emeric Ienei o zi deosebită: fostul selecţioner împlineşte 76 de ani. Evenimentul îl va petrece în familie, iar seara va sta în faţa televizorului spre a urmări duelul Ungaria – România. "Am fost invitat de FRF la Budapesta, le mulţumesc, dar voi vedea meciul împreună cu soţia. Nu cu un grup de prieteni, fiindcă îmi place să stau liniştit la un asemenea meci", spune Ienei.

Fostul selecţioner al "tricolorilor" şi al maghiarilor consideră că nu există o favorită: "România are totuşi un pas în faţă, chiar dacă şi Ungaria va prezenta mulţi jucători care evoluează în străinătate. Ei au un stil bazat pe forţă, mai agresiv, iar noi sîntem mai tehnici. Cum îl cunosc pe Piţurcă, sînt convins că îşi doreşte să se califice la Rio, deşi nu e un obiectiv imediat".

Ienei consideră că imaginea unui stadion gol va fi dezolantă: "Ce vină au jucătorii pentru gestul unui grup? La teatru, dacă nu sînt spectatori, actorii pleacă acasă. Eu n-am jucat în întreaga carieră fără spectatori. Am văzut că şi jucătorii noştri regretă că se joacă fără public. La stadion trebuie să vii să-ţi încurajezi echipa, nu să înjuri adversarul. Ţine de educaţie".


"De la operaţie nu am mai simţit ceva deosebit. Sînt bine, dar mai ştii ce e acolo înăuntru? Zilnic mă plimb cîte două ore"
Emeric Ienei, fost selecţioner România şi Ungaria

"Mă bucur de convocarea în premieră a lui Keşeru. A demonstrat în liga a doua franceză că e un goleador. Ar fi frumos să fie şi utilizat şi să aibă apoi continuitate"
Emeric Ienei, fost selecţioner România şi Ungaria

"Egervari e un tip echilibrat"
Ienei e prieten cu selecţionerul Ungariei, împreună cu care a asistat în 2011 la meciul FC Bihor – Alro Slatina, la care Egervari a venit să-l vadă pe orădeanul Adrian Mărkuş. Presa maghiară scria atunci de interesul Budapestei pentru naturalizarea tînărului golgeter. "Egervari e un tip echilibrat, a lucrat mult cu tineretul. Îmi povestea că e greu de muncit cu noua generaţie. Totuşi, ei au o şansă, pentru că acolo guvernul sprijină mult sportul", afirmă Ienei.

564481-564466-caseta.jpg
Nu rata, de la ora 00:00, pe GSPTV, o emisiune specială moderată de Costin Deşliu, în care invitat este Corneliu Vadim Tudor. Cei doi vor discuta "la cald" meciul Ungaria - România.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  22 Martie 2013, 12:16
Postat de tonyc78 pe 22 Martie 2013, 07:30

La multi ani nea Imi! Respect!

Hai sa vedem care il injura primul pe Ienei. Nu zic ca o sa faca multi din astea dar.......au fost cazuri cand am vazut ca era injurat pe aici. De niste neica nimeni. Unii dintre ei erau chiar becalisti....

explorer21
explorer21  •  22 Martie 2013, 09:44

La multi ani! Unul dintre putinii stelisti modesti si cu bun simt!

comandhor
comandhor  •  22 Martie 2013, 08:07
Postat de dan.motru pe 22 Martie 2013, 07:10

Suporterii au afişat în sala mare a Primăriei Craiova un banner pe care au scris: ''Nu lăsaţi Ştiinţa să moară''. Ultraşii au vrut să îi înmâneze edilului oraşului o poveste scrisă de ei pe care au intitulat-o ''Drama Olteanului''. Poliţiştii locali au îndepărat imediat bannerul afişat de suporterii Universităţii Craiova."N-am ştiut cât de mult îmi lipseşte Craiova. Dacă fotbalul e doar un joc de ce mă simt ca şi când am pierdut pe cineva drag lângă care am trăit o viaţă? Mă încearcă un sentiment de frustrare, amestecat cu unul de revoltă, dar nu ştiu încotro să le îndrept", se menţionează în hârtia pe care suporterii craioveni o vor înmâna şi primarului Lia Olguţa Vasilescu. Prote

De fapt numele eexact al povestii era "Comedia cu si despre Olteni )

Vezi toate comentariile (7)
Comentează