FOTBAL  »  NATIONALA  »  AUTOPORTRET

Mijlocaș de nota 7,37 » Marin, autoevaluare inedită la sugestia Gazetei: ”Mama m-a născut așa”. Ce note își dă fotbalistul

Răzvan Marin nu a ratat niciun meci pentru Standard, fiind titular şi ieri, în 2-2 cu Oostende
Răzvan Marin nu a ratat niciun meci pentru Standard, fiind titular şi ieri, în 2-2 cu Oostende

Articol de , - Publicat luni, 13 martie 2017 00:00

Internaționalul de la Standard a acceptat să intre într-un joc de autoevaluare propus de Gazetă: a comentat și și-a acordat singur o notă pentru 12 repere din profilul său.

Ascensiunea lui Răzvan Marin a găsit o panoplie de explicații printre analiști și antrenori: travaliu, un șut-trasor, echilibru, cumințenia din viața extrasportivă, bun recuperator.

Secundul naționalei, belgianul Rudi Verkempinck, puncta imediat după transferul mijlocașului la Standard : "Are suficient talent ca să crească, este ca uleiul care iese la suprafață în apă. Nu mă tem în privința lui, este un jucător fantastic".

Puștiul de 20 de ani e însă, înainte de oricine, primul care-și cunoaște și-și simte calitățile ori punctele mai fragile. Așa că o incursiune făcută chiar de Răzvan Marin printre reperele propriului său profil oferă, de fapt, dimensiunea cea mai onestă a proaspătului internațional. Cu note oferite de el însuși!

Viteză: 5
Nu e specialitatea mea. Nu prea sunt campion la acest capitol.

Forță: 7
Aici se discută pe mai multe caracteristici: explozivă, de contact în duelurile unu contra unu. Dar n-aș putea spune că sunt o forță!

Serviciu: 8,5
Cred că am o pasă foarte bună. E unul dintre atuurile mele.

Joc de cap: 6
Nu mă feresc să joc mingea cu capul de fiecare dată când faza o cere. Nu mă dau la o parte.

Picior stâng: 7,5
Mama m-a născut cu această calitate, pe care însă am și exersat-o mult. Când eram mic, tata mă punea mereu să trag cu stângul la zid și așa mi-am îmbunătățit această lovitură

Picior drept: 8,5
E piciorul de bază. Foarte bun!

Rezistență: 8
Alerg mult, parcurg la fiecare meci câte 11,5-12 km.

Șut: 8,5
Trag bine de la distanță cu ambele picioare. E execuția mea preferată. Și la antrenamente șutez de fiecare dată când simt un culoar spre poartă.

Precizie: 7
Din zece șuturi la poartă, nimeresc ținta cam de 7 șapte ori. Cred că e un procent bun!

Penalty: 8
La Viitorul am marcat de două ori din lovitură de la 11 m. Execut serios de fiecare dată, nu mă gândesc la "floricele". Mai ales în momentele cheie, îmi aleg un colț, mă uit un pic la portar și bat în forță. E greu pentru un goalkeeper să pareze astfel de șuturi dacă prinzi cadrul porții

Viziune: 7,5
Domnul Hagi îmi spunea că văd bine jocul. Asta înseamnă, de exemplu, că urmăresc plasamentul colegilor pentru a putea găsi repede cea mai bună soluție la pasă și încerc să anticipez jocul

Control al balonului: 7
Bun! Caut să țin mingea cât mai aproape de picior pentru a diminua șansele adversarului de a mă deposeda.

Media notelor lui Marin: 7,37

"Prefer să am un dialog cu arbitrii, fiindcă e mai bine să-i ții aproape decât să stai să te înjuri cu brigada pe gazon"
Răzvan Marin

"Tănase simulează foarte bine"

Răzvan spune că nu înceracă să păcălească arbitrii la faze de contact, pentru că "nu prea mă pricep să simulez.

Probabil că mulți "centrali" se înșală în anumite momente, când jocul curge foarte rapid. În țară, cred că Florin Tănase obținea foarte ușor penalty-uri.

A avut însă o simulare cu Chiajna, dar apoi nimeni nu-i mai dădea lovitură de pedeapsă, chiar dacă era lovit ca lumea de adversar. D-asta e cam cu două tăișuri arma simulării!".

Ce note îi dă primul său antrenor, Marcel Pigulea

  • Viteză: 7,5
  • Forță: 7,5
  • Serviciu: 8
  • Joc de cap: 7,5
  • Picior stâng: 7,5
  • Picior drept: 8,5
  • Rezistență: 8
  • Șut: 8,5
  • Precizie: 8
  • Penalty: 9
  • Viziune: 8
  • Control al balonului: 8
  • MEDIE: 8

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
963242023697129
Eugen Eugenescu  •  13 Martie 2017, 12:23

Felicitari lui Razvan si tatalui sau,un adevarat fotbalist !

1581870215401957
Andronic Popovici  •  13 Martie 2017, 10:00

bravo Marine ,felicitari si parintilor tai ,taica-tu nu a trisat niciodata fotbalul

brandremist
brandremist  •  13 Martie 2017, 10:00

Păcat că n-a ajuns și echipa lui în play off.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează