FOTBAL  »  NATIONALA  »  POLEMICI LA FRF

Mircea Sandu i-a transmis lui Piţi să încerce o reconciliere cu fundaşul Zaragozei: ”Du-te şi vorbeşte cu Săpunaru!”

Nașu' îl bagă în priză pe Piți în
Nașu' îl bagă în priză pe Piți în "cazul Săpunaru"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 decembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 11 decembrie 2012 20:16

Replica Naşului a venit în momentul în care secunzii Florin Marin şi Eugen Neagoe au amintit că postul de fundaş dreapta e deficitar la lot. Săpunaru (28 ani) e pe locul 12 cu Zaragoza, în Primera, iar ruptura cu selecţionerul s-a produs în urmă cu o jumătate de an.

Povestea s-a produs în timpul Comitetului Executiv organizat luni la FRF, ultimul pe 2012. Doi dintre secunzii reprezentativei, Florin Marin şi Eugen Neagoe, au venit şi au prezentat raportul de activitate al "naţionalei" pe anul în curs, document care conţinea şi semnalările selecţionerului vizavi de posturile considerate deficitare la lot: portar, fundaş dreapta, mijlocaş la închidere şi vîrf.

"Flocea" şi Neagoe s-au blocat
A fost momentul în care şeful FRF a intervenit pentru a-i transmite lui Piţurcă faptul că situaţia fundaşului dreapta poate fi rezolvată prin readucerea lui Cristi Săpunaru. "Aşa cum intenţionează să discute cu Chivu pentru a-l întoarce la naţională, să facă la fel şi cu băiatul ăsta de la Zaragoza! Să mai lase un pic orgoliile!", a sunat mesajul lui Mircea Sandu.

"Florin Marin şi Neagoe au coborît ochii în foi şi n-au schiţat nici o replică", a explicat unul dintre membrii Comitetului Executiv.

Şi-au trîntit reciproc uşa în nas
Relaţia dintre Piţurcă şi Săpunaru s-a rupt în vară. Antrenorul României a acuzat atunci faptul că apărătorul de 28 de ani ar fi refuzat să dea curs convocării pentru un turneu în Elveţia şi Austria, preferînd să plece în vacanţă.

La rîndul său, jucătorul a contracarat printr-un atac virulent la adresa lui Piţurcă: "Cît timp va fi el selecţioner, nu voi mai veni la reprezentativă. Nu pot lucra cu un asemenea om care a avut mereu ceva cu mine. Se poate verifica uşor la club, nu a primit nici o adresă oficială prin care să fiu chemat la lot. Piţurcă mi-a dovedit că nu e bărbat. Nu mi-a spus în faţă că nu se mai bazează pe mine, am aflat de la televizor. Sînt dispus oricînd să mă întîlnesc cu el".

"Am fost descoperiţi în anumite momente pe postul de fundaş dreapta, însă eu spun că sînt jucători care pot evolua la acelaşi nivel şi chiar mai bine decît Săpunaru" (Victor Piţurcă, selecţioner România, pentru DolceSport, 8 decembrie)

9 selecţii în echipa naţională a strîns Cristi Săpunaru, care nu a marcat niciodată pentru "tricolori": ultima prezenţă a fost la România - Bosnia (3-0, iunie 2011), partida de adio a lui Răzvan Lucescu

Cifrele lui Săpunaru la Zaragoza
Partide: 11 (toate titular)
Goluri: 1 (cu capul)
Şuturi la poartă: 7 (3 cu dreptul, 1 cu stîngul, 3 cu capul)
Avertismente: 7
Mingi pierdute: 82
Mingi recuperate: 85

Ce fundaşi dreapta a folosit Piţi în actualul mandat
Nume: Număr de meciuri
Paul Papp: 6
Alexandru Măţel: 4
Srgian Luchin: 3
Gabriel Tamaş: 2
Bănel Nicoliţă: 1
Vlad Chiricheş: 1
Total: 17 partide (6 jucători)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
sympalg
sympalg  •  12 Decembrie 2012, 14:10
Postat de zona_lipscani pe 12 Decembrie 2012, 07:46

Lasa ca "trag" soldovenii tai tara in sus !

mai husene , valoric si nu numai moldovenii au fost TOT TIMPUL peste olteni !! ciocu' moale , ca faci praf pe viscolul asta ....

cimpanzeul_visiniu
cimpanzeul_visiniu  •  12 Decembrie 2012, 11:07

Săpunaru e de departe cel mai bun, dar după ce s-au bălăcărit aşa unul pe celălalt, cum să le treacă acum? Probabil că Piţurcă e prea stelist ca să-l înghită pe Săpunaru. S-a folosit de primul pretext ca să scape de el.

had3s89
had3s89  •  12 Decembrie 2012, 09:47
Postat de kpaxcmdr pe 12 Decembrie 2012, 02:23

in brazilia nu mergem,asa ca piti sa incerce cu matel. poate fi viitorul fundas dreapta

peste 60.000 de ani. ce sa caute deselatul ala?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează