FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

EXCLUSIV // VIDEO Mirel Rădoi, apărat de un fost antrenor de la Dinamo: „Are tot ce trebuie! Jucătorii au fost fricoși”

Mirel Rădoi, selecționer România
Mirel Rădoi, selecționer România

Articol de GSP - Publicat luni, 19 octombrie 2020 11:00 / Actualizat luni, 19 octombrie 2020 11:26

Flavius Stoican (43 de ani), antrenor la Viitorul Tg. Jiu, în Liga 2, a fost prezent în această dimineață la emisiunea GSP Live, în cadrul căreia a comentat situația de la echipa națională a României, care a ratat calificarea la Euro 2020 și a pierdut ultimele 3 partide.

În ciuda rezultatelor dezamăgitoare ale „tricolorilor” din luna octombrie (1-2 cu Islanda, 0-4 cu Norvegia și 0-1 cu Austria), Flavius Stoican consideră că îndepărtarea selecționerului Mirel Rădoi nu ar fi oportună. Acesta pune povara ratării calificării și pe umerii fotbaliștilor, despre care a spus că au fost puțin fricoși în barajul de calificare la EURO, cu Islanda.

Flavius Stoican: „Mirel Rădoi are tot ce trebuie!”

„Rădoi trebuie să meargă mai departe. De ce nu? Știe fotbal, este făcut pentru această meserie. Are CV bun ca fotbalist, îl duce mintea, este un om inteligent și vede fotbal. Are nevoie de timp, la echipa națională este altceva. Sigur, are și el dezamăgirile lui, momente în care nu mai are entuziasm, dar trebuie ca și jucătorii să aibă personalitate și să pună în valoare calitățile pe care le au. 

În Austria am jucat dezinvolt, senzațional, pentru că presiunea nu era atât de mare precum a fost cu Islanda. Atunci când a venit o presiune mai mare și starea de spirit nu a mai fost bună, a cedat. Ca stil de joc și tactică, văd că Mirel Rădoi învață. Am văzut că a schimbat sistemul, le-a făcut pe toate. El pune tot ceea ce a învățat în folosul echipei naționale, dar trebuie să vină și de la jucători. 

Contează cât de fricoși sunt în meciurile oficiale. I-am simțit un pic fricoși, da. Și nu au fost suporteri în tribune. Dar ei singuri se gândeau «mamă, trebuie să batem Islanda, să nu greșim». Islandezii au fost agresivi, cu vână, și golurile au venit. A fost dezamăgitor, probabil cel mai dezamăgitor pentru Rădoi. Omul chiar avea speranțe, îl vedeam echilibrat și încrezător în declarații. Am zis că Mirel e un antrenor care are tot ce trebuie, doar că acum trebuie să fie mai tare”, a declarat Stoican la GSP Live. 

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Gică Hagi e gata să preia naționala României! Mesaj pentru Răzvan Burleanu: „Nu mă angajez singur, nu?”

Mirel Rădoi e apărat de fostul său rival: „Doamne, Doamne! Când tu dai cu stângu-n dreptu’, a cui e vina? Îmi venea să arunc televizorul”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
karolboy
karolboy  •  19 Octombrie 2020, 11:45

Trebuie lasat,sa schimbe mentalitatea,sa jucam ofensiv,ia timp.Daca aduce tot unul defensiv nu o sa reusim mai mult de calificarile gol Goian din ofsaid cu Olanda(2008) sau gol Hoban acasa cu Finlanda(2016) iar la turneele finale performanta a fost sa facem cate un egal.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează