FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

Situație delicată pentru Mirel Rădoi » Doar două antrenamente în formulă completă înainte de barajul cu Islanda!

Meciul dintre Islanda și România va avea loc joi, de la 21:45
Meciul dintre Islanda și România va avea loc joi, de la 21:45

Articol de - Publicat sambata, 03 octombrie 2020 08:00 / Actualizat sambata, 03 octombrie 2020 09:48

Reunirea lotului pentru barajul cu Islanda se va face în mai multe tranșe. Astfel încât selecționerul Mirel Rădoi va avea toți jucătorii la dispoziție abia marți, în ziua plecării spre Reykjavik.

  • Meciul dintre Islanda și România va avea loc joi, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV;
  • Dacă va trece de Islanda, România va înfrunta Ungaria sau Bulgaria, pe 12 noiembrie, pentru un loc la Euro 2020.

Mirel Rădoi va avea o misiune grea pentru cel mai important examen al „tricolorilor” din acest an: semifinala barajului de calificare la Euro 2020, cu Islanda, din deplasare, programată pe 8 octombrie. Pentru că 10 dintre cei 23 de jucători convocați, fie din țară, fie din străinătate, au meciuri de campionat duminică seară și vor ajunge la Mogoșoaia abia în cursul nopții sau a doua zi, luni.

O zi în care, venind după partidele de campionat, cei 10 vor face doar recuperare și un antrenament ușor. Iar marți, 6 octombrie, în jurul orei 17:00, este programată plecarea spre Islanda. Asta înseamnă că Rădoi va putea face la București un singur antrenament în formulă completă, în dimineața zilei de marți. 

Un al doilea antrenament normal pentru toți „tricolorii” va fi cel oficial, care va avea loc miercuri, la Reykjavik.

Mitriță vine la București

Unul dintre absenții la precedenta acțiune a naționalei, Alexandru Mitriță, a fost convocat de această dată. El are meci cu New York City la Inter Miami duminică foarte devreme (3:00 ora României), după care va pleca spre București, unde va ajunge luni după prânz. N-a fost posibil să meargă direct în Islanda, pentru că, venind din SUA, dar în afara unei delegații sportive, ar fi fost nevoit să intre în carantină

În plus, la fel ca și restul lotului, el este obligat de protocolul UEFA să facă un test COVID-19 luni, dar numai la Synlab, clinica agreată de forul continental.

2.000 de fani islandezi?

UEFA a anunțat că va permite revenirea spectatorilor pe stadioane la meciurile naționalelor și în cupele europene, cu un procent maxim de 30% din capacitatea arenelor, dar respectând măsurile din țările gazdă. Stadionul pe care se va juca joi, „Laugardalsvöllur”, are 9.800 de locuri, teoretic ar putea asista 3.000 de fani nordici. 

Numai că, în acest moment, autoritățile de la Reykjavik au impus o limită maximă de 200 de persoane pe sector. Așa că la meci ar putea fi în jur de 2.000 de suporteri.

Lotul convocat de Rădoi

  • Portari: Tătărușanu, Niță, Lazar 
  • Fundași: Hanca, A. Burcă, Chiricheș, Dr. Grigore, Toșca, Nedelcearu, Bancu, Camora 
  • Mijlocași: Al. Crețu, Al. Maxim, R. Marin, N. Stanciu, Cicâldău, G. Iancu, C. Deac, Mitriță, I. Hagi 
  • Atacanți: Keșeru, Alibec, Pușcaș 
  • Lista de rezervă: Bălgrădean, Bordeianu, Bălașa, Nistor, A. Ivan, Fl. Ștefan, Sorescu, Fl. Tănase

Match Preview. Islanda - România, semifinala EURO 2020

Citește mai multe știri din fotbalul românesc:

CRAIOVA - POLI IAȘI 1-0. VIDEO Oltenii continuă startul perfect! Au 6 victorii din 6 meciuri, dar l-au pierdut pe Koljic

Cosmin Contra pregătește două arme importante! Jucătorii s-au alăturat deja lotului: „Sper să intre cât mai repede”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează