FOTBAL  »  NATIONALA  »  CM QATAR

Mirel Rădoi a schițat grupa ideală de calificare la CM din 2022 » Surpriza selecționerului: vrea revanșa cu Islanda!

Mirel Rădoi, selecționer România
Mirel Rădoi, selecționer România

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 noiembrie 2020 09:28 / Actualizat vineri, 27 noiembrie 2020 09:57

Mirel Rădoi (39 de ani), selecționerul echipei naționale a României, a descris cum ar arăta în viziunea sa grupa ideală de calificare la Cupa Mondială din 2022.

România a prins ultimul loc din urna a doua valorică după rezultatele din luna noiembrie și așteaptă tragerea la sorți a grupelor, care va avea loc pe 7 decembrie. Înainte de acest eveniment, Rădoi a schițat grupa ideală pentru „tricolori”.

Grupa ideală de calificare la CM pentru Mirel Rădoi

Alegerea surprinzătoare a selecționerului este Islanda, echipă din urna a treia, care în semifinalele barajului de calificare la EURO ne-a fost net superioară și ne-a învins, scor 2-1.

„Cea mai bună grupă ar fi cea din care ne putem califica. Fugi de una, dai de alta. Cu oricine picăm va trebui să facem tot ce putem. Să zic Danemarca din prima grupă. (Râde) O să ziceți pe urmă că mi-am ales grupa, am căzut cum am vrut și nu m-am calificat, nu? Apoi ar fi Islanda. Poate fi o revanșă. Apoi Luxemburg din urna a 4-a și Andorra din urma a 5-a. Nu contează dacă e grupă de 5 sau de 6, chiar nu e important”, a declarat Rădoi, prezent la emisiunea „Fotbal Club” de pe DigiSport.

Grupa ideală pentru Mirel Rădoi: Danemarca, România, Islanda, Luxemburg, Andorra

Cum arată urnele pentru preliminariile CM 2022:

  • Urna 1: Belgia, Franța, Anglia, Portugalia, Spania, Croația, Italia, Danemarca, Germania, Olanda
  • Urna 2: Elveția, Polonia, Suedia, Țara Galilor, Austria, Ucraina, Turcia, Serbia, Slovacia, România
  • Urna 3: Rusia, Irlanda, Ungaria, Norvegia, Cehia, Scoția, Islanda, Irlanda de Nord, Grecia, Finlanda
  • Urna 4: Bosnia, Slovenia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Albania, Bulgaria, Belarus, Israel, Georgia, Luxemburg
  • Urna 5: Cipru, Armenia, Feroe, Azerbaidjan, Estonia, Kosovo, Kazahstan, Lituania, Letonia, Andorra
  • Urna 6: Moldova, Malta, Liechtenstein, Gibraltar, San Marino

Cine se califică din Europa la CM 2022: 13 locuri

Cele 55 de selecționate care participă în preliminariile europene vor fi împărțite în 10 grupe, 5 de câte 5 echipe (în care vor intra finalistele Diviziei A a Ligii Națiunilor, care vor participa la Final Four) și 5 de câte 6. Se califică:

  • câștigătoarele celor 10 grupe preliminare
  • alte 3 formații desemnate în urma unui dublu baraj, la care participă ocupantele locurilor 2 din campania clasică și cel mai bine clasate două formații din Liga Națiunilor, altele decât cele calificate din preliminarii

VIDEO: Mirel Rădoi e contestat dur de liderul selecțiilor sub tricolor, Dorinel Munteanu: „Dacă avea onoare și verticalitate, nu trebuia să accepte naționala!”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

FRF a prezentat echipamentele speciale pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo! Detaliul care iese în evidență

Mirel Rădoi, mărturie în direct la TV: „Copiii m-au întrebat: «Tati, de ce vorbesc oamenii urât despre tine?». Am luat o decizie”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
sakamoto
sakamoto  •  27 Noiembrie 2020, 17:42

Cu un selectioner habarnist, nescolit, fara rezultate, numit pe post de politic, echipa nationala a Romaniei, evolueaza precum o corabie fara cirma. Cu un campionat blatuit de arbitraje la comanda, fotbalul romanesc este ultimul din Europa. Vae vincis!

853246084756615
Marcel Popa  •  27 Noiembrie 2020, 14:59

Cu oricine picam necalificare scrie pe noi. Bine ca este platit Radoi la zi de Frf ca mondiale cu trei culori nu o sa vedem.Mint ca politicienii si promit calificari .

traian_v
traian_v  •  27 Noiembrie 2020, 13:55

Dam peste Italia, Rusia si Slovenia si ne-am realizat. De fapt mai toate echipele din urna 3 (si unele din 4) sunt mult peste adunatura lui Radoi.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează