FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Mirel Rădoi, OUT înainte de meciul cu Islanda? „În secunda aia voi pleca!” + adversara care îl pune pe gânduri

Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 iunie 2020 18:45 / Actualizat miercuri, 24 iunie 2020 19:35

Mirel Rădoi (39 de ani), selecționerul naționalei României, a vorbit despre grupa din Liga Națiunilor, competiția în care „tricolorii” vor evolua din nou începând cu această toamnă.

  • Austria, Norvegia și Irlanda de Nord sunt adversarele României din Nations League
  • Dacă va câștiga grupa și va promova în Liga A, România va fi sigur într-una din primele două urne în preliminariile pentru Euro 2024;

Rădoi recunoaște dificultatea grupei și spune că și-ar fi dorit să evite Austria: „Nu mi-aș fi dorit să întâlnim Austria. E o echipă care are jucători la Bayern Munchen sau Leipzig. La prima vedere, Austria și Norvegia au prima șansă, urmând ca noi și Irlanda de Nord să ne batem pentru ce rămâne”, a afirmat Mirel Rădoi, la emisiunea „Fotbal Club”, de la DigiSport. 

Rădoi: „Poate nu voi mai fi selecționer cu Islanda”

România va întâlni Irlanda de Nord pe 4 septembrie și Austria pe 7 septembrie, iar Rădoi a vorbit despre scenariul în care ar pierde ambele partide:

„Poate România pierde la scor primele două meciuri din Liga Națiunilor și nu voi mai fi selecționer la barajul cu Islanda. Se va spune: «Ce schimbare a adus Rădoi la națională?». E ipotetic, dar, dacă eu cred că nu pot să fiu de ajutor echipei naționale sau jucătorilor, în secunda aia voi strânge mâna tuturor și voi pleca

E un avantaj pentru noi că s-a amânat barajul. Vom găsi terenul în condiții mult mai bune. E un avantaj. Plus că avem timp să lucrăm la relațiile cu jucătorii, lucru pe care l-am și început” - Mirel Rădoi

Austria

  • Clasament FIFA: 26
  • Vedetă: David Alaba (25 de ani)
  • Selecționer: Franco Foda (53 de ani)
  • Ultimele 3 competiții majore: Euro 2016 (de grupe), Euro 2008 (grupe), CM 1998 (grupe)
  • Echipă tip 4-2-3-1: Schlager - Posch, Dragovici, Hinteregger, Ulmer - Laimer, Baumgartlinger - Lazaro, Sabitzer, Alaba - Arnautovici
  • Valoare lot: 271 milioane euro (transfermarkt.de)

Grupa României din Liga Națiunilor

  • Austria
  • Norvegia
  • România
  • Irlanda de Nord

Programul României din toamnă

Data / Meciul / Competiția

4 septembrie România - Irlanda de Nord Liga Națiunilor
7 septembrie Austria - România Liga Națiunilor
8 octombrie Islanda - România baraj Euro
11 octombrie Norvegia - România Liga Națiunilor
14 octombrie România - Austria Liga Națiunilor
12 noiembrie Bulgaria/Ungaria - România finala barajului Euro*
15 noiembrie România - Norvegia Liga Națiunilor
18 noiembrie Irlanda de Nord - România Liga Națiunilor
* dacă vom trece de Islanda

Mirel Rădoi joacă TOTUL în 75 de zile!

În toamnă, naționala va afla dacă va fi prezentă la Euro 2021, iar parcursul din Liga Națiunilor e vital în perspectiva șanselor pentru a ajunge la Campionatul Mondial din 2022.

Mirel Rădoi a fost numit selecționer în finalul anului trecut, iar timp de aproape 10 luni nu va avea niciun meci. După care își va juca, practic, postul în doar două luni și jumătate. Adică în meciurile oficiale programate în această toamnă. Când va avea loc barajul pentru calificarea la Euro, dar și Liga Națiunilor. Dacă în privința play-off-ului pentru Euro, lucrurile sunt clare, cine câștigă cele două meciuri de baraj va merge la turneul final, Liga Națiunilor va avea o miză incredibil de mare pentru naționala noastră - Detalii, AICI!

VIDEO. Dorin Goian vorbește despre Mirel Rădoi: „Mirel nu s-a schimbat, era la fel de impunător și ca jucător”

Citește și alte știri despre naționala României: 

Mirel Rădoi joacă TOTUL în 75 de zile! Câștigăm grupa, 90% suntem în barajul pentru Mondial

A fost stabilită dată meciului Islanda - România, din play-off-ul pentru EURO

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
105662257060988
Eugen Qy  •  26 Iunie 2020, 19:45
Postat de maistorkokir pe 24 Iunie 2020, 19:57

Cu Islanda vom juca pe 8 octombrie, acum 24 de ani pe 9 octombrie bateam cu 4-0 in Reykiavik si urma cea mai lejera campanie de calificare la vreun turneu final. De atunci insa, s-au schimbat multe, n-am mai ajuns la nici un mondial(exceptand cel din '98), iar Islanda intre timp a batut pe Turcia de 5 ori din 6 intalniri, pe Olanda de 2 ori (o data chiar in deplasare), pe Croatia o data, pe Anglia chiar la Euro, si au facut egaluri cu Portugalia si Argentina.

Intre timp, pe plan POLITIC, Islanda, care se confrunta cam cu aceleasi probleme cu care ne confruntam pe acelasi plan si noi ACUM, s-a debarasat de tot ce o tinea legata de trecutul sumbru pentru ei si a facut un salt inainte teribil, lucru pe care ar trebui printr-o UNIRE a noastra a tuturor facuta in jurul ideii de PATRIE si UNITATE NATIONALA, si sa scapam de toate pietroaiele legate de picioarele Natiunii noastre , ca sa putem progresa in ABSOLUT TOATE DOMENIILE si mai ales in SPORT !!!

10216741700672837
Kevin Mann  •  25 Iunie 2020, 09:09
Postat de Kevin Mann pe 25 Iunie 2020, 08:55

Faceți screenshot și salvați ce spun eu aici, ca să fie pentru aducere aminte: —— România va câștiga grupa cu punctaj maxim + o să bată și Islanda la baraj ***.

Okay... nu am folosit absoult nici un cuvânt vulgar! Dece mă cenzurezi?!

3101575123247794
Alice Popa  •  25 Iunie 2020, 09:08
Postat de Kevin Mann pe 25 Iunie 2020, 08:55

Faceți screenshot și salvați ce spun eu aici, ca să fie pentru aducere aminte: —— România va câștiga grupa cu punctaj maxim + o să bată și Islanda la baraj ***.

Bancul secolului!!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează