FOTBAL  »  NATIONALA  »  BARAJ

Mirel Rădoi pregătește cea mai tare achiziție pentru „barajul” cu Islanda: în ce condiții revine Răzvan Marin la lot

Mirel Rădoi nu va face multe schimbări în lot pentru meciul cu Islanda +49   FOTO
Mirel Rădoi nu va face multe schimbări în lot pentru meciul cu Islanda

Articol de , , - Publicat joi, 10 septembrie 2020 07:14 / Actualizat joi, 10 septembrie 2020 09:30

Formula pe care Mirel Rădoi a utilizat-o în Liga Națiunilor constituie baza pentru barajul de pe 8 octombrie. Noutățile vor fi puține: Răzvan Marin, transferat recent la Cagliari, probabil și Chipciu, dacă Alex își va reveni după accidentare și va juca în mod constant la CFR Cluj. 

Rădoi e mulțumit de prestația naționalei din primele meciuri cu el pe bancă și nu va schimba cu mult lotul pentru partida cu Islanda, de pe 8 octombrie, semifinala barajului de calificare la Campionatul European. Există însă câțiva fotbaliști pe care Mirel nu-i va ignora dacă ei își vor îmbunătăți statutul în luna următoare. Noutatea principală din lot o va constitui Răzvan Marin. Singura condiție este ca mijlocașul să se impună la Cagliari, să devină titular.

Sarzii l-au luat în vara aceasta de la Ajax, l-au împrumutat pentru un sezon cu obligativitatea de a-l cumpăra în iunie 2021. E stabilit și prețul pe care trebuie să-l achite clubul din Sardinia: 10 milioane de euro. Campionatul în Italia va începe pe 19 septembrie, ceea ce înseamnă că Marin ar putea să bifeze trei partide în Serie A înainte de duelul cu Islanda. Adversarele lui Cagliari din primele trei etape: Sassuolo și Atalanta în deplasare, Lazio acasă.

Rădoi a confirmat și înaintea partidei cu Irlanda de Nord că îl consideră pe Marin un om important. A explicat că nu l-a convocat de data aceasta ca să-i faciliteze acomodarea la noul club: "Am discutat și cu Di Francesco și am stabilit să nu-l iau acum pe Răzvan din programul noii lui echipe". Di Francesco e și el nou la Cagliari, l-a înlocuit de curând pe Zenga pe banca roș-albaștrilor.

Mirel Rădoi pregătește cea mai tare achiziție pentru „barajul” cu Islanda: în ce condiții revine Răzvan Marin la lot
Răzvan Marin

Mai poate să apeleze la Ionuț Radu? 

Alte nume care pot să apară în plus, față de selecția recentă: Alex Chipciu și Ionuț Radu. Mijlocașul de la CFR este accidentat acum, a suferit o leziune musculară în partida cu Dinamo Zagreb, în care campioana României a fost eliminată din Champions League. Mirel îl consideră și pe Chipciu un fotbalist important și o să apeleze la el dacă Alex se va însănătoși rapid și va fi titular la Cluj în perioada dinaintea jocului cu Islanda.

Chipciu a semnat cu vișiniii la începutul anului, însă nu a fost în niciun moment un titular incontestabil în trupa lui Petrescu. A jucat din start numai trei partide de atunci și până acum! Dacă Dan îl va considera mai important după recuperarea de pe urma rupturii musculare, atunci Alex va intra și în atenția lui Rădoi.

E mai complicată situația lui Ionuț Radu. Presa din Italia a anunțat în august că Inter nu l-ar mai împrumuta pe Radu, l-ar păstra ca rezervă a lui Handanovici. Ceea ce înseamnă că românul n-o să apere deloc de-a lungul sezonului, cu excepția pe care ar constitui-o cazul în care slovenul ar deveni accidentat ori suspendat. Ionuț a fost unul dintre jucătorii favoriți ai lui Mirel în naționala sub 21 de ani, căpitanul echipei și un tip pe care Rădoi îl apreciază datorită influenței lui puternice din cadrul lotului. Ca rezervă eternă la Inter i-ar fi totuși greu să mai prindă naționala

8 luni și jumătateau trecut de la cel mai recent meci pe care l-a bifat Ionuț Radu în Serie A. A jucat atunci într-o partidă Inter-Genoa 4-0, după care Genoa l-a readus de la Juventus pe Perrin și l-a transformat pe el în portarul numărul unu. Milanezii l-au împrumutat pe urmă la Parma, unde Radu nu a apărat deloc

Răzvan Marin și antrenorul au același impresar 

Marin ar trebui să joace la Cagliari mai des decât a reușit să joace la Amsterdam. Nici clubul sard nu are anvergura lui Ajax și mai deține un avantaj: el și antrenorul Di Francesco au același agent, pe Pietro Chiodi. Impresarul a constituit chiar cheia transferului, nu e o întâmplare că mijlocașul român a ales tocmai Cagliari deși mai avusese și alte oferte pentru "evadarea" de la Ajax. Olandezii au considerat o afacere proastă achiziționarea lui de la Standard. În singurul sezon pe care l-a petrecut la Ajax, Marin a jucat ca titular doar de cinci ori.

Unde îi face loc? 

Sunt șanse mari ca Răzvan Marin să prindă lotul naționalei pentru jocul cu Islanda, dar ca titular îi va fi greu să intre, dacă mijlocașii pe care i-a rulat Rădoi acum își vor păstra forma până în octombrie. 

Stanciu și Maxim au jucat bine cu Irlanda de Nord și cu Austria, mai ales Alex a fost hotărâtor în victoria cu 3-2 din deplasare. I-ar fi greu antrenorului să-i înlocuiască. Doar dacă nu cumva Mirel ar găsi o schemă care să-l conțină pe Marin lângă închizătorul Alexandru Crețu și pe cei doi mijlocași ofensivi pe niște poziții mai avansate.

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din „thriller-ul” Austria - România 2-3: 

+45 FOTO

VIDEO GSP Live. Remus Răureanu și Decebal Rădulescu despre problema fundașului stânga, Bancu - Camora

Citește și alte știri despre naționala României: 

EXCLUSIV Rădoi și clipele-cheie din vestiarul României: „Simțeam că murim de inimă” » Cum a reușit selecționerul să schimbe viteza naționalei în timp record

Analiză GSP, după Austria - România 2-3 » Avem curajul să ne asumăm că poate acesta e drumul corect?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
10217567525407994
Rene Alexie  •  11 Septembrie 2020, 15:45

Ce parere aveti .... Cum ar fi sa ii promoveze pe Man, Mihaila si Coman ? ar fi un suflu nou .... daca fac fata.

835108086928187
Francisc Dascal  •  10 Septembrie 2020, 22:16

Pe flancuri avem nevoie de Cr.Manea si Camora

2146208208751563
Costel Plugariu  •  10 Septembrie 2020, 21:46

Aoleuuu..., alta petarda rasuflată care face tusa de cand s-a transferat din România !

Vezi toate comentariile (27)
Comentează