FOTBAL  »  NATIONALA  »  NORVEGIA - ROMÂNIA

NORVEGIA - ROMÂNIA. Rădoi schimbă sistemul și jumătate dintre titulari! Cum poate arăta România contra Norvegiei

Articol de - Publicat sambata, 10 octombrie 2020 14:49 / Actualizat sambata, 10 octombrie 2020 17:11

După prestația slabă mai ales din prima parte a jocului cu Islanda, e de așteptat ca Mirel Rădoi să apeleze la 5-6 jucători proaspeți în partida de mâine cu Norvegia.

Având în vedere prestația dezolantă din barajul cu Islanda, Mirel Rădoi va face sigur câteva modificări în formula de start pentru meciul cu Norvegia, din Liga Națiunilor, de duminică. Inclusiv sistemul de joc, urmând să treacă de la 4-3-3, cu Crețu prea singur în fața apărării împotriva islandezilor, la un 4-2-3-1 la Oslo, unde, alături de jucătorul lui Maribor să apară în echipă și Răzvan Marin. În plus, selecționerul are nevoie și de prospețime într-o partidă care se joacă tot în deplasare, la numai două zile după disputa cu Islanda.

Nemulțumit de echipă, dar mai ales de cei 3 atacanți din prima repriză

Deschis față de opinia publică, dar parcă exagerând în a apăra jucătorii și a lua vina doar asupra lui, Rădoi a recunoscut că a greșit primul „11" la Reykjavik: „Poate îmi reproșez echipa pe care am trimis-o în teren de la început. În repriza secundă am arătat mai bine. Trebuia să aducem o schimbare la pauză. Cei trei din față n-au câștigat baloane, n-au fost dinamici, n-au avut soluții, n-au intrat între linii. La cum am disputat primele 45 de minute, cred că putem să vorbim că nu meritam să ne calificăm. Nu e rușinos că n-am putut să șutăm la poartă. Este rușinos că n-am reușit să ne calificăm. Vinovați suntem eu și staff-ul meu, jucătorii nu au nicio vină, noi nu am reușit să îi capacităm. Aveți vinovatul în față dumnevoastră!".

3 schimbări în defensivă

Dacă Ciprian Tătărușanu pare încă de neclintit în poartă, în formula de bază, în schimb, în defensivă sunt semne că vor fi mai multe modificări. Cristi Manea și Mario Camora, fundașii laterali, care n-au reușit să se sincronizeze cu stoperii în câteva rânduri, ar urma să fie înlocuiți cu Sergiu Hanca, respectiv Nicușor Bancu. În centru, alături de Andrei Burcă, jucătorul cu cel mai mare index InStat al României (333), ar putea să apară Alin Toșca, mai experimentat decât Mihai Bălașa, stoperul de la U Craiova.

5 schimbăria făcut Rădoi în formula de start în meciul cu Austria, față de primul din Liga Națiunilor, cu Irlanda de Nord

Doi închizători

Jucând cu Norvegia, o echipă de talie, Alexandru Crețu pare și el un punct fix, în fața apărării. Cel mai înalt jucător de câmp din lotul României (1,89 m) a fost printre foarte puținii care s-au putut bate în duelurile aeriene cu atacanții islandezi. Cu norvegienii va fi și mai greu, având în vedere că, de exemplu, în ultimul meci, barajul pierdut cu Serbia, vârfurile lui Lars Lagerback au fost Sorloth și Haaland, care au fiecare 1,94 m. Pentru a întări acea zonă, lângă Crețu ar urma să revină Răzvan Marin. Nu este exclusă însă nici varianta cu Cicâldău.

Total nemulțumit de prestațiile lui Ciprian Deac, Denis Alibec și Alexandru Mitriță, pe care i-a și schimbat după pauză la Reykjavik, tehnicianul naționalei va miza iar pe Ianis Hagi, care ar urma să joace alături de Stanciu și de Maxim în linia de trei mijlocași din spatele vârfului. În mod normal, acesta va fi George Pușcaș, chiar dacă nici el n-a avut o evoluție prea convingătoare în partea secundă a meciului cu Islanda. O altă variantă, Claudiu Keșeru, atacantul cu cele mai multe goluri în actuala națională, 13 reușite.

Norvegia - România, echipele probabile:

Norvegia: Jarstein -  Elabdellaoui, Strandberg, Ajer, Linnes – Elyounoussi, Berge,  Normann,  J. King – Sørloth, Haaland
Antrenor: Lars Lagerbäck 
Rezerve: Hansen, Thorsby, Reginiussen, Henriksen, Johansen, Aleesami, Hauge, Rosted, Rossbach, Ødegaard, Midtsjø, Svensson

 

România: Tătărușanu – Hanca, Burcă, Toșca, Bancu – R. Marin, Crețu -  I.Hagi, Stanciu, Maxim – Pușcaș
Antrenor: Mirel Rădoi
Rezerve: Fl. Niță, Lazar, Cr. Manea, M. Bălașa, Dr. Grigore, Camora, C. Deac, Mitriță, Cicâldău, Keșeru, Alibec, G. Iancu

Stadion: Ullevall (Oslo), Capacitate: 26.572
Arbitru: Ivan Kružliak//  Asistenți: Tomaš Somolani, Branislav Hancko (toți Slovacia)

VIDEO Mirel Rădoi: „Am văzut că mi se cere demisia! Nu cred că este cea mai bună decizie. Abia așteptăm să criticăm”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Mirel Rădoi se apără după eșecul din Islanda: „Demisia? Trăim la extreme!” » Ce spune despre jucători

EXCLUSIV. Răzvan Lucescu nu-i menajează pe „tricolori”: „Nu avem jucător de mare valoare, de mare personalitate! Trăim din conjuncturi”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (40)
109620883845176
Gabriel Topai  •  10 Octombrie 2020, 23:24

Cu echipa asta luai 9 in Islanda, nu scapi fara 5 luate nici in Norvegia. Asta nu-i antrenor, e apa de ploaie cel mult... Burlene demisia!

394966434424757
Mihai Dinu  •  10 Octombrie 2020, 20:59

Inaintea meciului cu Islanda, mi am exprimat parerea ca ne ar mai trebui un mijlocas la inchidere cu talie, pentru a contracara atacurile (doar jucam in deplasare!) si forta adversarului, iar pe atac jucatori mici de talie dar iuti care sa depaseasca adversarul prin viteza, nu prin dueluri directe sau pozitionale, parere ce mi o mentin si pentru meciul cu Norvegia!

bulan
bulan  •  10 Octombrie 2020, 19:58
Postat de clod1971 pe 10 Octombrie 2020, 17:58

Incepusem sa cred ca avem in sfarsit un selectioner adept al jocului modern, cu jucatorii selectionati pe forma fotbalistica.Dar...dupa ultimele meciuri ale nationalei(includ aici si meciul cu Austria, unde Romania a fost salvata de forma lui Coman, pe care l-a ignorat pt meciul cu Irlanda de Nord) am realizat ca avem un selectioner din tagma lui Piturca, fixist-vezi cazul Cretu, Deac si Bancu, jucatori ce nu au ce cauta la lotul national, ranchiunos-insistenta stupida cu care continua sa-l ignore pe Man, in conditiile in care nu are altceva mai bun pe dreapta, asta ca sa nu-i dea satisfactie lu Jiji, cu care este in conflict, ori il convoaca pe Mitrita in probabil cel mai prost moment al carierei, ca sa-l faca de ras, plus strategii de joc rasuflate, cu nspe mii de fundasi si jucatori defensivi pusi unii peste altii, fara idei de joc, cu eterna pasa inapoi. Pacat, credeam ca v-a schimba ceva, macar in stilul de joc si in selectie.

Sa-i pupi talpile la Piturca. el ne-a adus ultimele calificari la turneele finale. Daca il mai scazi si pe Iordanescu ramai cu nimeni din istoria recenta. Poti sa-i faci statuie, nemultumitule.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează