FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

VIDEO Mirel Rădoi, susținut puternic: „A fost cel mai interesat, cel mai atent. Mi-am dat seama că învață non-stop” + „Nu văd niciun motiv să plece!”

Mirel Rădoi +42   FOTO
Mirel Rădoi

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 noiembrie 2021 09:58 / Actualizat vineri, 12 noiembrie 2021 12:14

Daniel Sandu, scouter la Rapid, îl apreciază pe Mirel Rădoi, selecționerul echipei naționale de fotbal a României. Totuși, el vede o incompatibilitate între Rădoi și fotbalul românesc atunci când vine vorba de mentalitate. În această dimineață, el a povestit un episod sugestiv în studioul Gazetei Sporturilor.

Despărțirea dintre Mirel Rădoi și Federația Română de Fotbal pare iminentă după cel mai recent rezultat al „tricolorilor”, 0-0 cu Islanda, deznodământ care a diminuat serios șansele României de a ajunge la barajul pentru Cupa Mondială din 2022.

Lui Rădoi îi va expira contractul la finalul preliminariilor, iar în eventualitatea în care România va rata locul 2 în grupă, pare foarte puțin probabil că actualul selecționer va rămâne la cârma naționalei.

Mai mult, după 0-0 cu Islanda, Rădoi a fost criticat dur de Cornel Dinu, în vreme ce Ciprian Marica i-a cerut să plece încă de acum! Totuși, Rădoi are și oameni de fotbal de partea sa. Printre aceștia, scouterul Daniel Sandu și fostul fotbalist Narcis Răducan. 

Opinie pro Mirel Rădoi la GSP Live: „Este un autodidact, învață non-stop”

„Mirel Rădoi este un antrenor de club, nu de națională, dar și la națională s-au văzut foarte multe schimbări care țin de mentalitate. Știu că jucătorii îl respectă foarte mult, este un antrenor care se impune în vestiar. 

Să dau un exemplu: în momentul în care am adus IPFS (International Professional Scouting Organization) în România, am reușit să-l implementăm în cadrul FRF pentru cei care aleg jucătorii pentru loturile naționale de juniori. Domnul Rădoi a venit benevol la această conferință și, cu mâna pe inimă vă spun, a fost cel mai interesat, cel mai atent dintre toți

Mi-am dat seama că domnul Rădoi este un autodidact și învață non-stop. Sunt foarte pro educație și tot ce înseamnă învățătură. Pe lângă asta, mi se pare că e un antrenor care-și asumă rezultatele proaste, care ia presiunea pe el, nu dă în jucători și este un antrenor de grup. Cred că mentalitatea lui este contra mentalității generale din fotbalul românesc. 

Tot îl plângem pe domnul Pițurcă că el ne-a calificat, dar atunci când era el selecționer toată lumea se plângea că jucăm oribil”, a declarat Daniel Sandu la GSP Live. 

Posibili selecționeri? Ținând cont că nu are contract în acest moment, domnul Costel Gâlcă a demonstrat în mai multe locuri în care a antrenat. Este doar o supoziție, nu am vreo informație, dar cu siguranță și domnul Mutu va fi un cap de afiș pe listă. În rest, aș merge pe garda nouă, pe ceea ce înseamnă mentalități noi, idei noi.

- Daniel Sandu

Narcis Răducan: „Nu văd niciun motiv să nu se continue cu Mirel Rădoi”

Eu tot sper să rămână Mirel Rădoi. La început am fost reticent, ca toată lumea, dar pe parcurs am văzut dezvoltarea lui profesională și echipa a început să joace fotbal, clar a crescut sub îndrumarea lui. Nu văd niciun motiv din lume să nu se continue cu el.

Mi-a plăcut că Rădoi a adus spiritul de la echipa națională de tineret, asta ne dă speranțe pentru anii viitori că vom avea echipă. L-a avantajat faptul că are un profil de tip cu mintea deschisă, tânăr, apropiat de vârsta jucătorilor. Ne-a dat senzația că există o chimie între el și echipă. Iar ușor-ușor mi s-a părut că a găsit cheia pentru a face ca acești băieți să joace.

- Narcis Răducan, la GSP Live

Mai multe știri despre echipa națională: 

„Pe el l-aș aduce selecționer. Fac pariu pe cât vreți că ne califică!” » Cine este antrenorul văzut drept înlocuitorul perfect pentru Mirel Rădoi

Selecționerul Islandei, promisiune pentru România: „Obținem un rezultat bun în Macedonia, mă întorc şi îmi cumpăraţi o bere”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  12 Noiembrie 2021, 17:14

...ne am saturat sa faca selectia pe pile ...

elgabri
elgabri  •  12 Noiembrie 2021, 15:49
Postat de iosif. pe 12 Noiembrie 2021, 11:52

Chiar așa prostălău cum e Mirel, le dă clasă nulităților Daum și Împotriva mimaovistul

Ce clasa sa dea repetentu cand lui ii lipsesc clasele !!

633555594677489
Marius Cornel Schiopu  •  12 Noiembrie 2021, 15:37
Postat de craiovenis pe 12 Noiembrie 2021, 11:20

Alt selecționer mai slab decât Rădoi nu prea găsește Burleanu...Poate pe Mutu!Marioneta federației...Oare cine o sa fie antrenor la baraj?Care baraj?

Dar Dică ce cusur are ? Să-l ia repede, că a pus și Gigi ochii pe el. :)))

Vezi toate comentariile (14)
Comentează