FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2020

MTS, acord esențial pentru construcția liniei ferate între Otopeni și Gara de Nord! S-a depășit ultimul obstacol + când se termină lucrările

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 februarie 2020 12:41

Vineri a avut loc a avut loc ședința lunară a Comitetului Interministerial de coordonare și organizare a Turneului Final al Campionatului European de Fotbal 2020, iar MTS a făcut un anunț important în ceea ce privește linia de tren dintre Aeroportul Otopeni și Gara de Nord. 

Astfel, Ministerul Tineretului și Sportului a ajuns la un acord cu reprezentații hotelului Vienna House, de lângă aeroport, pentru a permite finalizarea lucrărilor. Acesta era ultimul obstacol în construirea liniei de tren, lucrările pe tronsonul median fiind blocante în instanță. MTS susține că în mai se va termina construcția. 

„Cele două aeroporturi, Băneasa și Henri Coandă, sunt pregătite să primească delegațiile oficiale și suporterii inclusiv din punct de vedere al formalităților vamale. În ceea ce privește continuarea lucrărilor la calea ferată care va lega Gara de Nord cu Aeroportul Otopeni, Ministerul Transporturilor a anunțat că s-a ajuns la un acord cu reprezentanții hotelului din zonă, urmând ca săptămâna viitoare să se semneze un protocol prin care se va permite executarea de foraje pentru montarea celor două pile. Cel târziu la sfârșitul lunii mai lucrările vor fi finalizate”
Comunicat MTS

În decembrie 2019, lucrările pe tronsonul dintre DN1 și pationoarul Ion Țiriac au fost blocate de decizia Curții de Apel, ca urmare a cererii făcute de hotel. Acum, Guvernul și CFR au undă verde pentru a termina linia de tren necesară pentru a prelua fanii care vor veni în București.

420 de milioane de euroar fi costul total al lucrărilor

La această oră, un turist care dorește să meargă cu trenul spre aeroport trebuie să ia trenul de Urziceni, care circulă de 3 ori pe zi, la 10:00, la 14:33 și 16:45. Coboară la punctul de oprire aeroport și de acolo ia un maxi taxi preț de 5 minute.

Campionatul European de Fotbal din 2020 se desfășoară în perioada 12 iunie - 12 iulie. Arena Națională din București va găzdui meciuri din grupa C a competiției și o șaisprezecime de finală. Potrivit informațiilor din caietul de sarcini al UEFA pentru EURO 2020, peste 22.000 de suporteri străini sunt așteptați la fiecare meci găzduit de Arena Națională. 

Citește și: 

Steven Gerrard despre Ianis Hagi: „A fost extraordinar. Dar e ceva ciudat la el”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
petre47
petre47  •  29 Februarie 2020, 19:33

Astia n-au auzit ca CE nu se mai tine?

gazistu
gazistu  •  29 Februarie 2020, 15:20

va fi gata exact cand nu trebuie, dupa ce se termina Campionatului European de Fotbal 2020, ca asa-i la noi

103798407052226
 •  29 Februarie 2020, 14:42

tare mi-e teama ca linia de cale ferata va fi terminata dupa incheierea campionatului european 20-20 si va trebui reconstruita ca lumea ,chiar de a 2-a zi !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close