FOTBAL  »  NATIONALA  »  STENOGRAME

Naţional Arena a început să se golească demult: 6 motive din stenograma CEx al FRF care a exclus Craiova din fotbal » Coarde avem, înroşiţi felinarele!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 februarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 28 februarie 2012 22:24

Replicile şefilor fotbalului românesc din 20 iulie 2011 consacră o lume putredă şi golănească: Mircea Sandu e satisfăcut că "l-a regulat" pe Marian Iancu, Mitică Dragomir îl susţine pe Vasile Avram ca şef al arbitrilor "dacă persistă să fie aşa de coardă"

97 de zile au trecut de cînd Gazeta a publicat, pe 22 noiembrie 2011, detalii din şedinţa CEx al FRF care a exclus Universitatea Craiova. Ieri, stenograma a ieşit la iveală. "Fir-ar a dracului de eroare", reacţia Naşului devenită celebră, se regăseşte întocmai. La fel argumentul lui Dumitru Dragomir pentru menţinerea echipei Juventus Bucureşti în eşalonul secund: "Bucureştiul nu are nici o echipă în Liga 2"! Mai mult, ele au fost completate. La fel de amuzant şi de dureros.

O stenogramă aproape pierdută
Mircea Sandu a refuzat să pună la dispoziţia presei stenograma: în octombrie 2011, la sediul FRF, a motivat că "atunci s-au discutat şi alte probleme". Altele, dincolo de cazul Craiovei. Pe 23 noiembrie 2011, preşedintele FRF se declara gata să facă publică stenograma: îi spunea asta lui Ovidiu Ioaniţoaia, într-o convorbire telefonică redată de Gazeta Sporturilor. Nu a făcut-o.

Într-adevăr, în cele 23 de file bătute la maşină, ştampilate de FRF şi semnate fiecare în parte, s-au discutat mai multe. Suficient cît să fie destul pentru suporteri şi să treacă în anonimat noul stadion naţional, meciul "tricolorilor" şi venirea lui Forlan sau Cavani la Bucureşti.

De ce oamenii întorc spatele "fotbalului" vostru?

1. Limbaj de mahala: "coarda" Avram, Naşu' "regulatorul"
Mircea Sandu anunţă oficial că demersul Timişoarei la TAS nu a reuşit, Poli urmînd să fie retrogradată. Îl crede pe preşedintele Chivorchian "un fals, în faţă rîde şi este drăguţ, în spate are tot felul de aprecieri", iar pe patronul Marian Iancu îl face "infractor" şi "nesimţit", completînd:

"A zis că mă regulează, l-am regulat, adică sînt mai tare în ceea ce mă priveşte şi i-am tras-o şi lui ca persoană, repet"

Limbajul e unul obişnuit în şedinţele CEx: Sandu vorbeşte de un nou mandat la şefia CCA pentru Vasile Avram, iar Dumitru Dragomir îşi condiţionează susţinerea:

MS: "Dacă vom mai candida şi vom merge mai departe probabil că, dacă îşi face treaba bine, o să-i propun încă un mandat"
DD: "Dacă persistă să fie aşa de coardă, da"
MS: "Bun"

2. Dispreţ pentru fani, favoruri în "familie"
Preşedintele FRF se adresează membrilor CEx referindu-se la amicalul cu Argentina, contramandat între timp:

"Dacă doriţi să luaţi bilete contracost vă rog să apelaţi la Sandu Voinea, dar cu decenţă, pentru că să ştiţi că este greu, e primul meci şi este greu... Nu putem da mai multe. La meciul cu Franţa va fi altceva. Dacă se doreşte să se cumpere mai multe bilete, va fi mai uşor la acel meci"

În condiţiile în care un suporter a putut achiziţiona pentru meciul din 10 august maximum 2 bilete! Mircea Sandu explică în CEx repartizarea biletelor: "membrii CEx cîte o invitaţie, membrii afiliaţi cîte o invitaţie, Liga 1 cîte 10 bilete, Liga 2 cîte 5, AJF-urile 5 şi aşa mai departe".

Disiparea suporterilor, ideea care a creat haos înaintea meciului cu Argentina şi care ar fi dus la situaţii ridicole, cu familii scindate între peluze, capătă sens în discursul lui Sandu:

"Împrăştie huliganii. Este clar că nu vor mai fi grupuri mai mari de 4-6 pe un loc. Deci nu vor fi sute sau mii"

Aceeaşi atitudine pe care Naşu' a avut-o de curînd faţă de suporterii "naţionalei", în capcana "Roşia Montană" întinsă de activiştii de mediu: fanii, "nenorociţi", "dracu' să-i ia!"

3. "Tricolori" de rang 2 vs obligaţii "normale"
Aşa a împărţit Naşu' invitaţiile la România-Argentina pentru foştii "tricolori":

"De asemenea, vă anunţ că am invitat de la Zavoda şi Voinescu jucători care au jucat peste 15 meciuri la echipa naţională. Nu i-am invitat pe cei care au jucat două meciuri pentru că două meciuri nu contează"

În schimb, asigură: "Am invitat de la Guvern, de la Parlament, de la Birourile Permanente... Am dat 12 loje Primăriei pentru că era normal"

Piţurcă, Mulţescu, Vaişcovici, Hanganu, Irimescu sînt doar cîţiva din fotbaliştii care nu intră în criteriile lui Mircea Sandu. La fel şi dispăruţii Zavoda, Dan Anca sau Ilie Greavu.

4. Soarta fotbalului, decisă ca la cîrciumă
Cu două abţineri, măsura excluderii Universităţii Craiovei a venit la propunerea exclusivă a preşedintelui FRF. După vot, Mircea Sandu asigură respectarea principiilor democratice:

"Aceasta este hotărîrea după care ne conducem. Este dreptul fiecăruia să voteze după cum doreşte. Nu aveţi nici un fel de presiune din acest punct de vedere"

Adalbert Kassai, secretar FRF, prezintă situaţia seriilor de Liga 2 şi ce echipe ar putea înlocui Craiova în eşalonul secund, ACU Arad şi Juventus Bucureşti, încheind cu o frază halucinantă:

"Juventus Bucureşti nu a obţinut licenţa datorită faptului că a introdus-o tardiv datorită mortului"

"Mortul" este fotbalistul Andrei Mutulescu, legitimat la Juventus, care în aprilie anul trecut a decedat în urma unui stop cardiac, la doar 23 de ani. E unul din punctele forte în argumentele folosite de Dumitru Dragomir pentru ca Juventus să joace în Liga 2, în dauna celor de la ACU Arad:

"În prezent, Bucureştiul nu are nici o echipă în Liga a 2-a. V-aş ruga să ţineţi cont că aveţi un mort în familia lor, acolo, ştiu eu, un caz deosebit şi să ţinem cont că această echipă a promovat jucători la echipa naţională în decursul anilor.... Arad are două echipe, se poate finanţa una"

5. Fie ameninţări, fie minciuni
Sandu afirmă în faţa membrilor CEx că l-ar fi sunat pe viceprimarul Timişoarei, Adrian Orza:

"I-am spus că o să solicit Curţii de Conturi un control prin care să ştim şi noi, cetăţenii, cum s-au cheltuit banii, milioanele acelea din ultimul an sau din toţi anii, de către clubul FC Timişoara. Reacţia a fost «Domnule, mă nenoroceşti!» Am tăcut, n-am mai ieşit pe nicăieri"

Adrian Orza spune că Sandu a minţit în CEx: "Sîntem controlaţi anual de Curtea de Conturi, discuţia asta nici măcar nu a existat, sînt poveştile lui Mircea Sandu pentru oamenii lui, de acolo. Păi dacă mă ameninţa, nu ieşeam să spun public asta?"

6. Sandu face lobby pentru doi arbitri
Mircea Sandu se implică şi în promovarea "fluieraşilor" români, militînd pentru viitorul arbitrului Alexandru Deaconu:

"Şansa lui este să promoveze pînă în iarnă... Eu i-am spus: «Vii şi te propun vicepreşedinte al comisiei». Este un om care are ani buni pe lista FIFA, un băiat descurcăreţ, civilizat, ştie carte, vorbeşte engleza.... Am vorbit cu Deaconu. I-am spus: «Tu, dacă te formezi bine, peste 7 ani poţi să candidezi la funcţia de preşedinte al comisiei»"

Nici Radu Petrescu nu e omis, absenţa lui de pe lista FIFA urmînd să fie analizată de Vasile Avram:

MS: "Cel mai bine văzut arbitru la UEFA este Radu Petrescu, care nu este pe lista FIFA"
VA: "Urmează să analizăm"
MS: "Este clar că şansele lor sunt ca la ceasul acela care se opreşte brusc"

"Lăsaţi-mă, domnule, cu stenogramele! N-am spus eu aşa ceva! Care mort? Cred că sînteţi induşi în eroare"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

"Cine vrea să investească în fotbal să treacă cu tainul pe la Federaţie, în special pe la Mircea Sandu. Ei sînt un grup bine organizat, s-a demonstrat acum că lucrează premeditat!"
Marian Iancu, patron Poli Timişoara

17 oameni au participat la CEx al FRF din iulie 2011 condus de Mircea Sandu: Dumitru Dragomir, Octavian Goga, Adalbert Kassai, Marius Stan, Cornel Şfaiţer, Marian Rusen, Ştefan Stana, Cristi Bobar, Marian Pălărie, Paul Costaş, Vasile Avram, Sorin Ţerbea, Vasile Filimon, Adrian Stîngaciu, Dumitru Bârgăoanu, Victor Cruceanu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
fetitepebani.ro
fetitepebani.ro  •  29 Februarie 2012, 14:26

asa, si? toata lumea stie ca ne fura, ca isi bat joc de noi pe fata, ca au distrus fotbalul. Nimic nou. Dar ce face presa ca sa scapam de ei? Cu ce ajuta presa la alungarea acestor ticalosi?

danza
danza  •  29 Februarie 2012, 13:25

Astept cu nerabdarea finalul celor doi netrebnici care au distrus acest sport in Romania! Doi refulati ai societatii comuniste, un fotbalist de duzina si un infractor, au condus atatia zeci de ani acest sport! Sper sa sfarseasca amandoi dupa gratii si poate le trece "regularea" si "premonitiile de oracol atotstiutor " . Sigur sunt la final de "cariera" iar daca nu sunt arestati oricum D-zeu o sa-i pedepseasca(pe ei sau pe urmasii lor) ptr ca au distrus oameni si si-au batut joc de o tara intreaga.

alex_777
alex_777  •  29 Februarie 2012, 12:48

Dezgustat de tot si plictisit de dituatia asta, as fi mai interesat de o decizie in care se cere ARESTAREA LUI mitica si sandu IMPOSTORI CARE AU DISTRUS FOTBALUL FOSTRU!!!!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează