FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - CEHIA 1-0

Naţionala de futsal a României s-a calificat la Campionatul European de anul viitor din Croaţia

Articol de GSP - Publicat luni, 28 februarie 2011 00:00 / Actualizat luni, 28 februarie 2011 18:40

Echipa naţională de futsal a României s-a calificat la Campionatul European din 2012, după ce a învins ieri la Tîrgu Mureş, cu scorul de 1-0, reprezentativa Cehiei.

Singurul gol al partidei a fost marcat de Cosmin Gherman, în minutul 27. România s-a clasat pe poziţia a doua a grupei a 4-a de calificare pentru Campionatul European după reprezentativa Cehiei, ambele naţionale urmînd să participe la turneul final care se va disputa în Croaţia.

Grupa a 4-a de calificare, din care au făcut parte echipele României, Cehiei, Slovaciei şi Norvegiei, s-a disputat la Tîrgu Mureş. După înfrîngerea din prima partidă, în compania Slovaciei, scor 5-6, România a învins în următoarele două meciuri reprezentativele Norvegiei, scor 3-1, şi Cehiei, scor 1-0.

În meciul dintre contracandidatele României la calificare, disputat vineri, Cehia a învins Slovacia cu scorul de 5-3.

Golaverajul între echipele cu cîte şase puncte a dat cîştig de cauză Cehiei, 5-4, şi României, 6-6. Slovacia, care a avut golaveraj negativ cu cele două echipe, 9-10, a ratat calificarea la turneul final.

De altfel, în ultimele minute ale meciului dintre România şi Cehia, după golul marcat de Gherman, cînd ambele echipe mergeau la Campionatul European cu acest scor, porţile celor două echipe nu au mai fost ameninţate, jucătorii preferînd un joc de posesie.

Pentru calificarea la Campionatul European din Croaţia au fost stabilite şase grupe preliminare, cîştigătoarele acestora şi cele mai bune cinci echipe clasate pe locul secund urmînd să participe, alături de ţara gazdă, la turneul final care se va desfăşura în februarie 2012.

Celelalte echipe calificate la Campionatul European sînt: Spania şi Azerbaidjan (grupa 1), Rusia şi Serbia (grupa 2), Portugalia (grupa 3), Ucraina şi Turcia (grupa 5), Italia şi Slovenia (grupa 6).

Ţinând cont de clasamentul coeficienţilor UEFA, forul fotbalistic european a decis componenţa urnelor, în perspectiva tragerii la sorţi a grupelor turneului final, programată în capitala Croaţiei, Zagreb, la data de 9 septembrie 2011.

URNA A: Croaţia, Spania, Italia şi Portugalia
URNA B: Rusia, Cehia, Ucraina şi Serbia
URNA C: Azerbaijan, România, Slovenia şi Turcia

Vor fi alcătuite patru grupe a cîte trei echipe, primele două urmînd să se califice în sferturile de finală, urmate, desigur, de semifinale şi finală.
Este a doua participare a naţionalei noastre de Futsal la un turneu final al Campionatului European, după cea din Portugalia - 2007, când am ocupat locul 6.

Sursa: Mediafax

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează