FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Naţionala U17, motiv de conflict între Anghel Iordănescu şi Răzvan Burleanu: "Nici prima reprezentativă nu a beneficiat de o asemenea investiţie"

Articol de GSP - Publicat luni, 23 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 23 martie 2015 19:25

Naţionala României U17 a pierdut sîmbătă la scor de neprezentare meciul cu Slovenia de la Turul de Elită, 0-3, iar Anghel Iordănescu s-a arătat dezamăgit, atît de rezultat, cît şi de faptul că FRF a investit o mulţime de bani în această selecţionată.
Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, recunoaşte că naţionala condusă de el n-a primit atîţia bani din partea Federaţiei cîţi i-au fost repartizaţi echipei pregătite de Vintilă.

"E adevărat că rezultatul selecţionatei U17 nu ne-a făcut plăcere şi nu ne-a satisfăcut ţinînd cont de ceea ce s-a făcut cu acest lot. Se pare că e o generaţie bună, nu pot însă să comentez prea mult pentru că nu am văzut meciul. Dar cert e că s-a investit enorm de mult în pregătirea acestui turneu.

Şi sincer vă spun, nici chiar echipa naţională de seniori nu a beneficiat de o asemenea sumă care s-a investit în ultima perioadă în pregătirea acestei generaţii. Din păcate rezultatul e cel pe care îl ştim. Să aşteptăm şi celelalte jocuri şi pe urmş vom şti exact ce şi cum", a afirmat Iordănescu într-o conferinţă de presă.

România U17 a pierdut azi şi cu  Norvegia, 0-2, meci disputat după încheierea conferinţei de presă a lui Iordănescu.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
sandupaveliuc
sandupaveliuc  •  24 Martie 2015, 14:28
Postat de juniordefotbal pe 24 Martie 2015, 07:35

Da, aveti dreptate: toti vor sa joace "afara" , deoarece au vazut ce conditii sunt "afara". Au vazut terenuri de antrenament cu iarba adevarata, vestiare adevarate cu apa calda, colective tehnice cu preparator fizic adevarat nu profesor de tumbe, o alimentatie corecta nu mancare de santier, au vazut cum se face refacerea dupa efort si... multe, multe altele. Au vazut ca afara nu exista stress dupa ce termina junioratul, au unde sa joace. Ce sa faca "la noi": Unde o sa joc? Nu e campionat de tineret, nu echipe de ligi inferioar... antrenori, patroni, impresari neseriosi (ca sa fiu bland si cu bun simt). Cati copii, nu sportivi, au trei mese pe zi? Ce sa mai vorbi

Este clar că s-a investit mult, dacă citim niște cifre seci (150.000 EURO). Așa cum am scris într-un comentariu anterior, nu este suficient să antrenezi picioarele. Copiii au nevoie să priceapă ceea ce li se explică, iar explicațiile trebuie să vină de la o persoană capabilă la rândul său să le ofere. Ori noi vorbim aici despre un fost portar, fără performanțe notabile, cu o viziune deficitară asupra jocului de fotbal. O minte antrenată îți permite să iei deciziile potrivite la momentul potrivit, să ai viziune și clarviziune. Mă scuzați, cu câteva excepții de talent nativ, copiii ăștia nu prea leagă două vorbe între ele. Eu cred că trebuie plecat de la pregătirea mentală.

geov
geov  •  24 Martie 2015, 08:30
Postat de sandupaveliuc pe 23 Martie 2015, 23:47

Atât timp cât echipele astea sunt conduse de foști fotbaliști, fără performanțe notabile în cariera lor, dar și fără multă școală, rezultatele vor întârzia să apară. Ce să învețe copiii de la un agramat? Unii cred că 2-3 antrenamente pe zi îi vor face pe tinerii ăștia să rupă norii. Și fac asta în detrimentul studiului școlar. Fotbalul se joacă uneori cu capul, dar întotdeauna cu cap! Ori ei au numai picioarele antrenate, nu și creierul. Și, cred cu tărie, că e neapărat nevoie și de un psiholog, un bun motivator, iar asta e valabil cam la toate echipele și la toate sporturile.

foarte ok observatia -este nevoie de oameni pregatiti cu scoala sa pregateasca copii ei acum se formeaza ca oameni , ca si caractere si apoi ca fotbalisti .Cine este tov Bogdan Vintila un fost portar cu un curs de antrenori si altceva ?

widoqq
widoqq  •  24 Martie 2015, 08:09

Eu am indoieli serioase cu numirea lui Vintila ca antrenor. N am nimic cu el, nici nu stiu nimic despre el dar un lucru e clar: Ca sa ai o clasa foarte buna trebuie sa ai profesor foarte bun..... Mai am o mirare cu privire la implicarea stafului echipei nationale privind supervizarea activitatii de la pregatirea echipelor de juniori. Este ea sau nu este!?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează