FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U17 - AUSTRIA U17 1-2

Ne-am bătut singuri » Autogolul căpitanului Manolache a decis meciul cu Austria U17, 1-2

Căpitanul Manolache n-a fost factorul de siguranță așteptat de toată lumea // FOTO Cristi Preda
Căpitanul Manolache n-a fost factorul de siguranță așteptat de toată lumea // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 26 octombrie 2016 00:00

Reuşita care a stabilit scorul final a fost un autogol al căpitanului Manolache.

Pe teren propriu, la Buftea, România U17 a început bine meciul cu Austria, în grupa preliminară de calificare la Turneul de Elită pentru Europeanul din 2017. Ilie şi Sefer l-au pus primii la încercare pe Antosch, care a parat nesigur.

Elevii lui Gabriel Manolache au şi deschis scorul după o asemenea fază, în care Antosch a boxat în faţă mingea trimisă de Onişa, iar Ilie (20), prompt, l-a taxat: 1-0!

Austria nu a acuzat şocul şi a început să fie tot mai periculoasă, mai ales prin tripleta ofensivă Schmid - Krienzer - Aganovici. Cu toată opoziţia defensivei române, Krienzer (33) a egalat din mijlocul careului: 1-1!

La reluare, "tricolorii" au intrat timoraţi pe teren. Au abuzat de mingi lungi şi de acţiuni individuale. Iar presiunea austriacă a dat roade repede, când Manolache (43), inexplicabil, a trimis imparabil, cu capul, în proprie poartă: 1-2! Noroc cu Cristea, care a scos apoi câteva mingi grele.

După ce Ilie (61) a ratat singur cu portarul, România a forţat egalarea în ultimnele 10 minute. Fără succes, doar Politic (75) trecându-şi în cont o ocazie. S-a terminat cu un deja vu, naţionala U17 începând calificările cu un eşec.

"Am dominat, am deschis scorul, dar egalarea ne-a tăiat tot elanul. Nu mi-a plăcut deloc repriza a doua. Avem calitate, însă nu ştim s-o fructificăm. Trebuie să sperăm, să luptăm până la capăt"
Gabriel Manolache, antrenor România U17

România U17 - Austria U17 1-2 (1-1)

Au marcat: Ilie (20) / Kreinzer (33), A. Mihalache (43 - autogol)

România: A. Cristea - Sabangeanu, Ţieranu, A. Manolache, Casian (41 Screciu) - Chiriac, Farcaş, Sefer, Onişa (65 Gologan), Tucaliuc (67 Politic) - I. Ilie. Antrenor: Gabriel Manolache

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
titelb
titelb  •  26 Octombrie 2016, 11:14

Manolache este noul star propus de Voichin?

ray51
ray51  •  26 Octombrie 2016, 09:24

Asa e, repriza a doua a fost ca si inexistenta. Ma intreb ce s-a transmis copiilor la pauza? Si mai am o opinie: atentie la Manolache. Trebuie lucrat mult cu el. Tehnic vorbind. Altfel, obiceiurile proaste pot recidiva !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează