FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Jucători de 500 de milioane € ratează EURO 2020! Niciun român în primul „11” al marilor absenți

Jucători de 500 de milioane € ratează EURO 2020! Niciun român în primul „11” al marilor absenți
Jucători de 500 de milioane € ratează EURO 2020! Niciun român în primul „11” al marilor absenți

Articol de , , - Publicat luni, 23 noiembrie 2020 09:03 / Actualizat luni, 23 noiembrie 2020 09:35

O echipă virtuală, alcătuită din fotbaliști care nu s-au calificat cu naționalele lor, ar valora în jur de o jumătate de miliard de euro. Cel mai bine cotat „tricolor”, Răzvan Marin (24 de ani), n-ar prinde nici banca de rezerve.

Am ratat prezența la Campionatul European, dar în afară de noi, probabil că nimeni nu ne va simți lipsa. Lucru care poate fi susținut și cu lista marilor vedete care vor lipsi de la turneul final din cauza faptului că nu s-au calificat împreună cu reprezentativele din care fac parte. România nu oferă nici măcar un fotbalist într-un "11" virtual alcătuit din jucători care vor privi la televizor întrecerea din iunie-iulie 2021.

Primul „11” al absenților

Oblak (Slovenia) - Savic (Muntenegru), Manolas (Grecia), Kumbulla (Albania) - Odegaard (Norvegia), Pjanic (Bosnia), Milinkovic-Savic (Serbia), Kostic (Serbia) - Sigurdsson (Islanda), Haaland (Norvegia), Jovic (Serbia)

Dacă românii nu-și fac loc în acest top, realizat în funcție mai ales de cota la care sunt evaluați în momentul de față de site-ul de specialitate transfermarkt, în schimb apar câteva nume de mare greutate. De departe, marele absent de la Euro va fi Haaland, Norvegia fiind eliminată în semifinalele barajului de Serbia. Apoi, nici Oblak nu va fi prezent, portarul lui Atletico ratând calificarea cu naționala Sloveniei. Toți cei care alcătuiesc acest prim „11” inedit însumează o cotă care atinge aproape 500 de milioane de euro. Niciun tricolor nu poate emite pretenții pentru a fi în top. Răzvan Marin, care are un nivel de 10 milioane de euro, nu e între cei mai bine văzuți 30 de fotbaliști care vor absenta de la Euro.

În concluzie, el nu prinde nici măcar formula de rezerve, care ar arăta așa: Strakosha (Albania) - Doherty (Irlanda), Milenkovic (Serbia), Maksimovic (Serbia) - Ilicic (Slovenia), Matic (Serbia), Tadic (Serbia), Mikhtarian (Armenia) - Sorloth (Norvegia), Mitrovic (Serbia), Rashica (Kosovo).

Absențele vin și de la Real, Barca, Atletico, Lazio și Napoli

JUCĂTORNAȚIONALAECHIPA DE CLUBCOTA (milioane euro)*
OblakSloveniaAtletico Madrid90
SavicMuntenegruAtletico Madrid20
ManolasGreciaNapoli32
KumbullaAlbaniaAS Roma25
OdegaardNorvegiaReal Madrid45
PjanicBosniaBarcelona50
Milinkovic-SavicSerbiaLazio65
HaalandNorvegiaDortmund80
JovicSerbiaReal Madrid25

24 de milioane de euroera cota lui Chivu în vara lui 2008, când îmbrăca tricoul lui Inter și mergea cu naționala României la CE

20 de aniau trecut de la ultima și singura victorie a României la un turneu final de European, 3-2 cu Anglia. În rest, au mai fost 5 remize și 10 înfrângeri

Cum arată „11”-le stelelor de la Euro

Neuer (Germania) - Alexander-Arnold (Anglia), Van Dijk (Olanda), Ramos (Spania), Robertson (Scoția) - De Bruyne (Belgia), Kimmich (Germania), Modric (Croația) - Mbappe (Franța), Ronaldo (Portugalia), Hazard (Belgia)

Vom fi la JO și Euro U21

Vom absenta de la competiția de seniori din vara lui 2021, însă la celelalte două turnee finale de fotbal, rezervate echipelor U23 și U21, vom fi prezenți. Mai întâi, la Campionatul European de tineret, care se va disputa în Ungaria și Slovenia. Faza grupelor va avea loc în finalul lunii martie, după care, "sferturile", semifinalele și finala vor fi disputate între 31 mai și 6 iunie. 

România va bifa al doilea astfel de turneu consecutiv, după cel din 2019, când am jucat în penultimul act. Apoi, între 21 iulie și 7 august, România va merge la turneul de fotbal de la Olimpiada care va avea loc la Tokyo. Ultima apariție a "tricolorilor" la o ediție de JO datează din 1964, când gazdă a fost tot Tokyo. La întrecerea de anul viitor, echipele vor putea participa cu fotbaliști născuți după 1 ianuarie 1997, cărora li se pot adăuga alte 3 nume, fără restricție de vârstă.

VIDEO Tătărușanu s-a retras de la națională! Mesajul portarului: „Este timpul să vină alții din urmă”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Un 2020 sumbru pentru selecționerul Mirel Rădoi » Mai rău a stat doar Daum!

Ionuț Radu, favorit să-i ia locul lui Tătărușanu în poarta naționalei » Ce problemă trebuie să rezolve urgent

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
sluduspar
sluduspar  •  23 Noiembrie 2020, 10:29

www︎.︎PrintLee︆.︆net - Aici fete1e fac cunoștință cu băiettii și nu invers

116988019705812
Trafalet Simfoniu  •  23 Noiembrie 2020, 10:00

Tâmpiții ăstia 3 probabil fac și *** împreună ... Un scremut de articol , demn de un elev de clasa a 3-a necesită efortul intelectual a celor 3 crai gigiști ... Penibil e mult spus ... Ovi , dă-i afară pe proștii ăștia !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează