FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Dezvăluiri din vestiarul naționalei! Ce încearcă Rădoi și Dică să schimbe: „Nu puteam să facem treaba asta bătând din palme”

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 noiembrie 2020 12:20 / Actualizat duminica, 08 noiembrie 2020 13:26

Nicolae Dică, antrenorul secund al echipei naționale și fostul jucător și antrenor al celor de la FCSB, a acceptat invitația de a participa la o ediție specială a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” de pe GSP.ro.

Colaboratorul selecționerului Mirel Rădoi a dat detalii despre planurile pe care noua conducere tehnică a naționalei le are și despre cum se lucrează după venirea noului staff.

- Nicule, tu ce faci la națională?
- Mă ocup de faza ofensivă, dar tot ce pregătesc ajunge în fața staff-ului. Mirel își dă acordul pentru tot ce vreau să fac, mai vine cu îmbunătățiri. Mirel și Constantinovici lucrează pe partea defensivă. Până să venim noi, toată lumea spunea că echipa națională doar se apără. Noi acum vrem să facem altceva și să schimbăm acest lucru. Avem o altă filozofie.

- Vreți să atacăm cu trei oameni...
- Am mai jucat cu trei atacanți, am luat bătăi, dar este un risc pe care ni l-am asumat. Sunt meciuri internaționale, cu adversari foarte puternici, dar ei când au o ocazie marchează. Nu le trebuie patru, cinci ocazii să dea un gol,  nouă ne trebuie patru, cinci, șase ocazii să marcăm, din păcate. Așa s-a întâmplat și la meciul cu Austria, când am avut șase, șapte ocazii și nu am dat niciun gol...

Nicolae Dică, despre schimbările de la națională: „Avem o altă filozofie, să atacăm!"

- Deci s-a terminat cu autobaza?
- Nu ne mai apărăm, avem o altă filozofie, să atacăm. Considerăm că putem face o altă echipă națională, cu o altă filozofie. Trebuie să gândească într-un alt mod, dar pentru asta avem nevoie de timp. Să nu uităm că antrenorii de la echipe lucrează în fiecare zi, iar noi am venit acum cu ceva diferit față de ce se lucra la echipa națională.

- Dar pentru asta ajungem iar la capitolul timp și răbdare.
- Pentru că chiar avem nevoie de timp. Am adus mai mult curaj! Știu că este un bumerang, ni-l asumăm, știam că este un risc, dar nu puteam să facem treaba asta bătând din palme, imediat. Sunt lucruri pe care le antrenăm în timp și sperăm să reușim.

- Lumea spune că în apărare...
- Nea Ovidiu, am stat și în apărare și ne-a dat Polonia cinci, nu? Nimeni nu poate să-ți garanteze la națională sau la o formație de club că echipa e senzațională. Nici noi nu știm sută la sută că echipa națională va câștiga opt din zece meciuri. În aceste cinci jocuri s-au întâmplat și lucruri pozitive, care ne dau încredere. Chiar dacă am avut ultimele trei jocuri cu înfrângeri, sunt și lucruri bune. Primele două meciuri au fost chiar bune, ne-a ieșit ce-am făcut la antrenamente.

- Ați observat și lucruri pozitive după această perioadă?
- Lucrul pozitiv pe care l-am observat, pe faza ofensivă, pe inițierea jocului de la portar, ieșim cu mingea prin fundașii centrali, prin linia de mijloc și s-o ducem. Să avem posesie, dar am suferit în ultimii 20 de metri. Acolo nu am reșit să luăm acțiunii unu contra unu, atunci când am avut trei contra unu sau patru contra doi n-am reușit ultimul pas. Nu am reușit să aducem trei, patru jucători în careu unde să finalizăm. O să mai lucrăm la lucuririle aceastea, de la inițiere până la finalizare. Sperăm ca din patru, cinci ocazii să marcăm trei, patru goluri. 

Citește mai multe știri despre naționala României: 

Ce jos am ajuns: doar cine nu vrea nu ajunge la națională! » Hagi a avut dreptate: situație fără precedent

Cifre-șoc la naționala lui Rădoi! Niciun fotbalist cu măcar 10 goluri în „tricolor” + doar doi au înscris mai mult de două goluri: Pușcaș și Maxim!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1663755793951448
Costi Costinel  •  08 Noiembrie 2020, 14:13

Bravo ba ciubicilor (dica+radoi)..a tunat si v-o adunat !!..daca vezi Doamne ''ai observat'' ca noua ne trebuie 5/6 ocazii ca sa inscriem un gol .. ce cauta pacalici ca iancu , puskas , maxim , hagi , nu mai spun mumii ca deac !!... si daca frezatu' se ocupa de aparare .. ce cauta manea , bancu , cretu ??!! ... CEL MAI BINE AR FI SA VA DATI DEMISIA PETRADELOR !!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează