FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U23

Nicolae Dică, îngrijorat de un aspect al jocului înainte de România - Australia: „Îmi doresc mai mult!”

Nicolae Dică pregătește „naționala” U23 la Marbella // foto: captură FRF TV
Nicolae Dică pregătește „naționala” U23 la Marbella // foto: captură FRF TV

Articol de GSP - Publicat luni, 07 iunie 2021 15:27 / Actualizat luni, 07 iunie 2021 15:42

Nicolae Dică (41 de ani), selecționerul reprezentativei olimpice a României la turneul de pregătire de la Marbella, a răspuns întrebărilor primite de la jurnaliști înainte de meciul cu Australia U23. 

  • Pe 8 iunie, România va înfrunta Australia U23 la Marbella, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Prima.

Ideile lui Nicolae Dică, înainte de România - Australia:

  1. „La Olimpiadă majoritatea jucătorilor vor veni din vacanță, ceea ce este dificil, dar avem o perioadă de pregătire înainte, vom avea 3 săptămâni de pregătire înainte de primul meci de pe 22 iulie. Sperăm să reușim să organizăm și 1-2 jocuri amicale până atunci.
  2. Mulți dintre jucătorii cu care am venit aici nu fac parte din lotul pentru Olimpiadă. Sunt jucători foarte tineri, născuți în 2002, 2001. Sunt lucruri bune pe care jucătorii le-au făcut la ultimele două Campionate Europene, dar ce vom face la Olimpiadă o să depindă foarte mult de jucătorii pe care îi vom putea lua.
  3. Prin acest stagiu de pregătire am vrut ca jucătorii să nu aibă o vacanță foarte lungă, să vedem dacă jucătorii noi pot face față la un nivel mai mare și cum răspund la cerințele noastre jucătorii pe care dorim să îi luăm la Olimpiadă. Gândirea mea este fotbal este identică cu cea a lui Mirel.
  4. Ar fi fost mult mai bine (n.r. - dacă Jocurile Olimpice s-ar fi desfășurat în această perioadă), am fi putut avea orice jucător pe care ni-l dorim pentru că în această perioadă echipele de club din România au vacanță, nu acele jocuri internaționale.
  5. Sper să obținem o victorie cu Australia, am spus după meciul cu Mexic că băieții au avut o atitudine foarte bună, sunt mulțumit de acest lucru. Îmi doresc mai mult pe faza ofensivă, să facem mai multe lucruri pe ultimii 25 de metri, dacă vom reuși să câștigăm cu Australia îi voi felicita pentru ceea ce au făcut în această perioadă în cantonament”.

Cine va merge la Tokyo trebuie să dea totul pentru România, decizia finală va fi a antrenorului. 

La echipa națională întotdeauna au fost așteptări foarte mari. Trebuie să ridicăm standardele, după aceste Campionate Europene (din 2019 și 2021) asta am făcut. Am făcut turnee foarte bune, sperăm ca și la Tokyo să facem o figură frumoasă.

- Marco Dulca, România U23

Programul României la Jocurile Olimpice

  • 22 iulie: Noua Zeelanda - Coreea de Sud, Honduras - România (ora 14:00, ora României)
  • 25 iulie: Noua Zeelanda - Honduras, România - Coreea de Sud (ora 14:00, ora României)
  • 28 iulie;  România - Noua Zeelandă (ora 11:30, ora României), Coreea de Sud - Honduras

Pericol pentru România U23

Pauza prea mare între competiții este considerată un adversar de temut de către Marius Marin, dar și de alți jucători. Competiția de la Tokyo debutează abia pe 22 iulie, unii jucători ai României deja nu mai evoluează de o lună.

Căpitanul Marius Marin a tras concluziile meciului cu Mexic și ridică o altă problemă, pauza mult prea mare între competiții. El, personal, a încheiat campionatul pe 10 mai, acum o lună.

Urmează o scurtă vacanță, apoi primul meci de la Jocurile Olimpice este abia pe 22 iulie, cu Honduras. Fotbalistul din Il Calcio chiar acuza deunăzi această situație, pauza prea mare, ceea ce ar putea fi un adversar nevăzut pentru români, cel puțin. Unii vor începe stagii de pregătire la echipa de club.

„A fost un meci bun de pregătire, cu un adversar foarte bun. Cred că am arătat atitudine. Mexicul a venit cu aproape toți jucătorii care vor fi la Tokyo. Am început bine, am controlat meciul, dar nu am avut prospețime în ultimii metri ca să punem mai multă presiune. 

În repriza a doua s-a văzut că am făcut pasul înapoi. Sunt jucători care vin din vacanță, cum e și cazul meu. Mexicanii au jucat până de curând în meciuri oficiale”, a explicat liderul „tricolorilor”.

VIDEO. România U23, refacere și antrenament ușor după eșecul cu Mexic U23

Citește mai multe știri despre echipa națională U23:

Interviu amplu cu Ovidiu Perianu, „fiara” lui Gigi Becali: unde visează să joace, de ce a ratat FCSB titlul + amintiri speciale din copilărie: „Mă uitam pe tavan și plângeam”

Dușman invizibil pentru România U23! Care e problema „tricolorilor” înainte de Jocurile Olimpice

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
176901212832165
Dan Petnaise  •  07 Iunie 2021, 22:26

Mai pricepe cineva cine e antrenor Burlene?

danielp0tc0varu
danielp0tc0varu  •  07 Iunie 2021, 19:05

Burleanu , Stoichita , Radoi , Dica ....... un grup de incompetenti greu de adunat la un loc , totusi s-a reusit acest lucru si a urmat dezastrul. Culmea este ca pe cat sunt mai lipsiti de valoare , pe atat sunt mai orgoliosi.

st.il.
st.il.  •  07 Iunie 2021, 18:58

Sincer, mi-e milă de "dică" !. Și de celălalt, mai măricel (rimează cu mirel !). Dacă la primul, există o experiență, căt de cât, pe banca de rezerve, la al doilea, nu există NIMIC !.Doar freze, postări la marginea terenului de genul "gânditorul de la Hadmandgia", costume de lux (de la FRF !), "poze" de gânditor/analist ???, de fapt, un amestec de incompetență, ranchiună "pe media", o răutate ce frizează...cinismul !...Pentru tot ce n-ați făcut pentru fotbalul românesc, care v-a răsplătit cu munții de bani pe care dormiți, chiar ar trebuii să...ÎNGENUNCHIAȚI !...Datorită fotbalului românesc, cu sau fără sforării, ați ajuns ce-ați ajuns !. Puțin respect și puțină demnitate..."domnilor" !...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează