FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO Căpitanul Nicolae Stanciu, înaintea meciurilor de totul sau nimic: „Merităm la EURO! Vestiarul s-a schimbat, nu mai e ca înainte”

Nicolae Stanciu // sursă foto: captură FRF TV
Nicolae Stanciu // sursă foto: captură FRF TV

Articol de - Publicat luni, 13 noiembrie 2023 15:14 / Actualizat luni, 13 noiembrie 2023 16:21

Nicolae Stanciu (30 de ani), căpitanul României, a împărtășit cu fanii naționalei impresiile dinaintea ultimelor două meciuri din calificările la EURO 2024, cu Israel (18 noiembrie), respectiv Elveția (21 noiembrie).

Finalul campaniei de calificare la Campionatul European din 2024 se apropie. În această lună, echipa națională a României va juca ultimele două meciuri din grupa I, pe teren neutru cu Israel (în Felcsut, Ungaria) și la București cu Elveția.

Vin turcii! Un club de tradiție din România, la un pas de a atrage investitori străini: „Există un acord de principiu”
U CLUJ
Vin turcii! Un club de tradiție din România, la un pas de a atrage investitori străini: „Există un acord de principiu”

Înaintea celor două meciuri, căpitanul „tricolorilor”, mijlocașul Nicolae Stanciu, a adoptat un discurs optimist, declarându-se încrezător în calificarea la turneul final.

Nicolae Stanciu: „Vrem să sărbătorim calificarea cu 50.000 de oameni în tribune”

„O calificare ar însemna totul pentru mine, este visul meu cel mai mare să ducem România la EURO, având în vedere că au trecut 8 ani de la precedenta ediție la care am fost. Să fiu pe teren în calificări, să fiu căpitan, este mai mult decât mi-aș fi putut imagina vreodată.

Mai avem aceste două meciuri și știm cu toții ce înseamnă, ce putem reuși. Cred că am demonstrat de la începutul campaniei că suntem pregătiți, știm ceea ce vrem și așa vom fi la ora meciului cu Israel.

Ne dorim ca la sfârșitul meciului cu Elveția să le facem o bucurie fanilor. Știu că s-au epuizat toate biletele, ar fi extraordinar să sărbătorim o calificare cu 50.000 de oameni în tribune.

Știm cât am muncit ca să ajungem aici, îmi doresc din suflet să rămânem neînvinși și după aceste două meciuri. Grupa e complicată, rezultatele sunt destul de ciudate. Îmi doresc doar să ne calificăm, până la urmă nu mai contează dacă vom fi învinși sau nu. Scopul final, ceea ce ne dorim cu toții, este să fim la European la anul”, a afirmat Stanciu într-un interviu acordat platformei FRF TV.

Nicolae Stanciu: „Relația dintre noi este perfectă, nu mai vezi grupuri ca înainte”

Căpitanul naționalei, legitimat în prezent la Damac, în Arabia Saudită, consideră că România merită un loc la turneul final și vorbește despre coeziunea grupului:

Toți suntem prieteni, nu mai vezi grupuri de 5-6 ca înainte, deși era normal pe atunci. Era grupul de la Steaua, erau 4-5 de la Dinamo sau alte echipe. Acum, relația dintre noi este perfectă și asta se vede pe teren. Ne simțim foarte bine unii cu alții.

Este important ce a făcut Mister, aici mă refer la faptul că nu au fost foarte multe schimbări în această campanie. S-a mers pe același nucleu și asta ne-a ajutat, s-au închegat relațiile între noi și pot spune că suntem o familie în adevăratul sens al cuvântului.

Cred că merităm să ne calificăm. Ăsta este singurul criteriu. Dacă nu vom merita nu vom ajunge, dar cred că merităm și am demonstrat lucrul ăsta pe parcursul campaniei.

Cel mai mult mă bucură grupul format aici, relațiile dintre jucători, și îmi doresc ca indiferent dacă vor veni jucători noi să se mențină această stare, pentru că doar așa vom putea avea rezultate, să ajungem constant la turneele finale”, a transmis Nicolae.

Nicolae Stanciu: „Supărare de neimaginat după meciul cu Israel”

Mijlocașul lui Damac a fost provocat să numească cel mai dificil, respectiv cel mai frumos moment al campaniei de calificări:

„Cel mai dificil moment din preliminarii cred că a fost după meciul cu Israel. Am fost foarte, foarte motivați și concentrați asupra acelui meci, vorbeam și înainte de joc între noi și eram ferm convinși că vom reuși să câștigăm. După meci, făcând egal, a fost o supărare de neimaginat în rândul nostru.

Poate nu eram îndreptățiți, la cum s-a jucat repriza a doua, dar acela cred că a fost cel mai greu moment. Ne puseserăm mari speranțe în acel meci și am fost foarte dezamăgiți, mai ales că stadionul a fost arhiplin și nu am reușit să le facem o bucurie românilor.

În schimb, cel mai frumos moment a fost la meciul cu Kosovo. Era obligatoriu să reușim o victorie, ne bucurăm că am reușit. După meci a existat o descătușare, ne-am simțit mult mai bine, de parcă am fi fost aproape de EURO chiar după acel meci, pentru că știam cât de important este”.

Mai multe știri despre echipa națională:

Florin Tănase e sigur: „Victorie cu Israel și suntem la EURO” + e cu gândul la FCSB: „Vorbesc cu Gigi Becali, o să mă întorc”

Valentin Mihăilă, așteptat în cantonamentul echipei naționale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
scorpio2808
scorpio2808  •  14 Noiembrie 2023, 10:59

Frank de Boer, dupa meciul pierdut de Ajax la Bucuresti, declara ca ar fi fost o buna oportunitate pentru tinerii lui jucatori sa se fi confruntat cu echipe puternice in fazele finale ale Cupei UEFA, dupa ce fusesera scosi din grupele UCL de Real si Borussia Dortmund. Cred ca asa trebuie sa privim si noi, nu ca un prilej de a ne face de ras la EURO, ci ca pe o oportunitate sa ne confruntam cu echipele mari. Altfel mai tremuram prin Cupa Confederatiei cu Albania, Bulgaria, Estonia si d-astea. Libertate pentru Gigi!

MaxiP
MaxiP  •  13 Noiembrie 2023, 18:35
Postat de Alexandru_Ion pe 13 Noiembrie 2023, 16:44

Ce ați demonstrat ? O victorie cu Kosovo in 10 oameni ? Această calificare o mare minciună !! Mai bine spune-i lui *** sa lase echipă la cineva care se pricepe . Nu ați jucat nimic toată campania ,ne mințim singuri . O să fim ciuca bătăilor la Euro!!! Primul meci cu Belarusul acasă Noroc . In Elveția putea sa fie 7-0 nu se supără nimeni . Ce ați jucat ? Hai sa privim și adevărul în afara de rezultate ! Nici să vrei nu ai cum sa nu te califici !

Ce a fost noroc cu Belarus, ca n-au atins aia mingea. Asa cum Elvetia putea avea 5-0 cu noi si noi puteam avea 5-0 cu Belarus. In returul cu Belarus ce-au jucat aia? Atata ca nu le-am bagat-o, oricum i-a chinuit Belarusul pe toti, inclusiv pe elvetieni. Cu Kosovo chinuit in 11 contra 10, dar ce probleme pusese Kosovo in 11? Eu nu zic, obiectiv se poate mai mult, categoric nu putem fi ultramultumiti de joc, dar le si exageram. Adica totusi era noroc pentru Kosovo daca plecau cu un punct de la Bucuresti. Se tot vorbeste si de cum am scapat in meciul cu Israel si e adevarat, la un moment dat preluasera controlul, dar am condus 1-0, au marcat efectiv din nimic (executie individuala perfecta) si din ce tin minte chiar am avut o ocazie buna de gol pe final prin care puteam castiga. Exagerari, n-au avut meciul in mana niciun moment. E clar ca vrem mai mult, dar primul pas ar fi totusi sa mergem la un turneu final. Nu se poate sa fim atat de critici in permanenta, noi suntem aia care n-au crezut niciun moment ca nationala face punct la Euro 2008 ca apoi desi terminase peste Franta si se batuse efectiv la calificare, sa fim extrem de nemultumiti ca n-am mers mai departe. Cum s-ar spune, suntem saraci si cu pretentii. Ar trebui sa ne schimbam putin atitudinea ca e si asta o problema si nu doar in fotbal, in toate domeniile toata crisparea asta doar spulbera ambitii si goneste lumea din tara. Daca se califica si-au facut treaba.

voinea72
voinea72  •  13 Noiembrie 2023, 18:31

Doamne, iarta-I!! Mai bine va gasiti solutia sa iesiti onorabil si sa nu va calificati...Nu stiu...ceva scotociti voi, ca nu aveti ce cauta in lumea fotbalului European. Lesinatilor...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează