FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELARUS - ROMÂNIA

Nicoliță a văzut echipa probabilă a României și a izbucnit: „Probleme grave! Cum să nu faci asta?”

Bănel Nicoliță a adunat 37 de meciuri la prima reprezentativă / foto: Arhivă GSP
Bănel Nicoliță a adunat 37 de meciuri la prima reprezentativă / foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2023 17:02 / Actualizat joi, 12 octombrie 2023 18:22

Fostul internațional Bănel Nicoliță, piesă de bază în echipa României de la EURO 2008, consideră că „scheletul” primei reprezentative ar trebui construit în jurul FCSB-ului, liderul la zi din Superligă. Diseară, cu Belarus, doar Florinel Coman e creditat cu șanse importante să apară în formula de start a lui Iordănescu.

Nicoliță și-ar fi dorit ca în „11”-le gândit de selecționer să figureze mult mai mulți fotbaliști de la FCSB. Pentru această acțiune, Edi Iordănescu i-a convocat de la bucureșteni pe Coman, Darius Olaru și Târnovanu. Doar primul are șanse bune să fie titular, situație care-l nemulțumește pe Bănel.

România s-a încurcat cu Belarus, iar calculele calificării la EURO 2024 s-au complicat teribil » Clasamentul ACUM
BELARUS - ROMÂNIA 0-0
România s-a încurcat cu Belarus, iar calculele calificării la EURO 2024 s-au complicat teribil » Clasamentul ACUM

Bănel Nicoliță: „În mod normal, nucleu se face de la cele mai bune echipe, iar FCSB e numărul unu!”

FCSB să nu aibă niciun jucător în primul «11?» Probleme grave, din punctul meu de vedere! În mod normal, nucleul de jucători se face de la cele mai bune echipe. Eu o văd pe FCSB numărul 1 în România și tu să nu ai niciun jucător titular în primul «11?» E o problemă!

Este punctul meu de vedere. FCSB e echipa de pe primul loc, care conduce clasamentul, care e într-o formă bună. Pentru mine, e grav să nu ai niciun jucător titular!”, a spus Nicoliță, potrivit Fanatik

Bănel Nicoliță a adunat 37 de meciuri pentru naționala României, reușind un gol. La EURO 2008, penultimul turneu final la care am participat, Bănel a contabilizat 203 minute pentru „tricolori”.

Echipa probabilă a României: H. Moldovan - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - R. Marin, Screciu, Stanciu - D. Man, Alibec, Fl. Coman
Rezerve: Fl. Niță, Târnovanu - Sorescu, Racovițan, M. Marin, Cicâldău, I. Hagi, Moruțan, V. Mihăilă, D. Drăguș, Olaru, L. Munteanu
Selecționer: Edi Iordănescu

MM Stoica știe ce post îi dă bătăi de cap lui Iordănescu: „Ai o problemă”

MM Stoica, președintele Consiliului de Administrație de la FCSB, crede că naționala României suferă la postul de fundaș dreapta la această „dublă”

Fără Manea, accidentat, Edi Iordănescu i-a convocat pe Andrei Rațiu și Deian Sorescu pentru acel post. Primul nu are însă meciuri în picioare, iar al doilea nu este la bază fundaș dreapta, ci mijlocaș lateral.

„Ai o problemă, cea a fundaşului dreapta. Raţiu n-a jucat deloc de când a ajuns în LaLiga. Nici Sorescu nu joacă fundaş dreapta în patru fundaşi, cum jucăm noi la naţională. El e în dreapta sau în stânga în sistemul cu trei fundaşi centrali.

Cred că acolo unde pe aceeaşi poziţie ai jucători cu valori sensibili egale, mai degrabă îl alegi pe unul care are constanţă în evoluţii şi joacă meci de meci”, a declarat MM Stoica, la Orange Sport.

VIDEO Bănel Nicoliță a prefațat „dubla” cu Andorra și Belarus

Citește și alte știri de actualitate:

EXPLOZIV! Ignorat de Iordănescu, lovește în toată lumea! Acuză că la lot dictează interesele impresarilor: „Titularul naționalei a greșit în ultimul an mai mult decât am făcut eu în carieră!”

VIDEO Edi Iordănescu, mesaj pentru stranierul „dispărut”: „Am încredere că va depăși acest moment. Poate fi din nou o soluție”

România nu contează la un capitol-cheie » Regula ultimelor 5 campanii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
comunist
comunist  •  12 Octombrie 2023, 20:17

liniste, nicolita are pareri despre fotbal

Reyzen30
Reyzen30  •  12 Octombrie 2023, 19:21

Ce schelet al Stelei ? Doar Tarnovanu poate sa ridice pretentia sa joace ,in rest Olaru este sub Razvan marin si Stanciu , iar MM degeaba incearca sa-l bage pe Pantea pe gat la nationala ,copilu are deficiente mari in aparare dar si fizic. Este mult sub Ratiu . Una este sa fii rezerva in prima Liga spaniola si alta sa joci cate 45 de minute titular in Mamaliga 1 . Pai antrenamente la spanioli ca si intensitate sunt peste meciurile oficiale ale FCSB-ului din prima liga !

bigd
bigd  •  12 Octombrie 2023, 18:48

Pe scheletul Stelei din 2008 de putea. Echipa de acum nu a reusit sa se califice in Conference League.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează