FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU, DUMINICĂ, 21:45, TVR1, GSP.RO

Niță! Brănescu! Ba nu, Bălgrădean! Cum s-au bâlbâit staff-ul naționalei și FRF în căutarea unui nou portar

Bălgrădean a avut un start de sezon excelent cu Concordia
Bălgrădean a avut un start de sezon excelent cu Concordia

Articol de , - Publicat marti, 30 august 2016 00:00

După accidentarea lui Tătărușanu, staff-ul și FRF au bâlbâit soluțiile de înlocuire toată dimineața de ieri.

Accidentarea suferită duminică seara de Ciprian Tătărușanu în Serie A l-a scos din cărți pentru meciul cu Muntenegru pe portarul Fiorentinei, care s-a ales cu o comoție după ce a primit un genunchi în cap în partida cu Empoli. N-a mai primit acceptul medicilor de a se urca în avion vreme de cinci zile, așa că selecționerul a fost nevoit să renunțe la serviciile sale.

Jonglerii cu portarii Stelei

De aici încolo, s-a pornit o dimineață cu un set de bâlbe. Mai întâi, Daum a vrut să-l cheme pe Niță, iar goalkeeper-ul Stelei își făcuse deja bagajele pentru Mogoșoaia. "Va merge la lot", confirma la prânz președintele roș-albaștrilor, Valeriu Argăseală.

Convocarea verbală a durat însă maximum jumătate de ceas. Steaua a încercat să-l readucă de la U21 pe Cojocaru pentru a nu rămâne doar cu tânărul Poiană la restanța cu Poli Iași, programată miercuri. Nu s-a putut, fiindcă antrenorul "tineretului", Cristian Dulca, a refuzat să-l elibereze.

Nici FRF n-a reușit să amâne restanța, fiindcă moldovenii n-au fost de acord dintr-un motiv limpede: nu-i mai prind niciodată pe cei din Ghencea cu un efectiv așa descompletat din cauza prezențelor la reprezentative. Prin urmare, varianta Niță a căzut cu succes pentru a nu-i dinamita complet pe cei de la Steaua.

Lung jr. titular

Mai departe, a fost rândul lui Brănescu să cadă la selecție: a fost eliminat la ultima acțiune de la U21 și e în stare de suspendare. Așa s-a ajuns, finalmente, la soluția Cristi Bălgrădean, care a devenit al treilea portar la acțiunea cu Muntenegru, după Lung jr. și Pantilimon. În contextul actual, goalkeeper-ul Astrei va fi, aproape sigur, titularizat la debutul lui Daum pe banca "tricolorilor".

1e numărul selecțiilor lui Bălgrădean la națională: a jucat într-un amical cu Grecia în noiembrie 2011, 3-1 pentru România

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
alexbibirica1
alexbibirica1  •  30 August 2016, 09:28

Pantilimon va fi titular....nu-l mai umflati pe lung wanna be.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează