FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA U21 - ROMÂNIA U21 1-2

NOTE GSP Vlad Nedelea, trimisul GSP la EURO U21, detaliază cum a notat fiecare jucător, după victoria dramatică cu Ungaria » Cine a fost cel mai bun de pe teren

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 martie 2021 13:21 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 14:16

Echipa națională de tineret a României a învins Ungaria, scor 2-1, în a doua etapă de la Campionatul European U21, iar cel mai bun jucător de pe teren a fost Alexandru Mățan, care a restabilit egalitatea pe tabelă cu o execuție splendidă. 

Vlad Nedelea, trimisul special al GSP la EURO U21, a explicat felul în care a notat fiecare jucător al naționalei U21 după succesul cu Ungaria U21.

Echipamentul complet albastru le-a purtat noroc jucătorilor pregătiți de Adrian Mutu, iar România a obținut prima victorie în această culoare, chiar împotriva rivalului tradițional, Ungaria. Alexandru Mățan a primit nota 9 din partea Gazetei Sporturilor și a fost cel mai bun jucător la partida disputată pe modernul stadion Bozsik Arena.

Notele „tricolorilor” mici după Ungaria U21 - România U21 1-2

  • Andrei Vlad - 8

Fără vină la golul primit, portarul lui FCSB s-a remarcat din nou, ca și în meciul cu Olanda, cu câteva parade. Evoluția foarte bună a culminat cu intervenția din prelungiri, în fața lui Donat Barany.

  • Denis Haruț - 5

Ezitant în multe momente, lucru care l-a făcut pe selecționer să stea cu gura pe fundașul transferat de FCSB de la Botoșani. N-a strălucit nici pe fază ofensivă, în ciuda numeroaselor îndemnuri ale lui Mutu de a-l încuraja să urce mai mult. Fotbalistul de la FCSB este cel care a fost faultat la gol de Kiss, fază evidentă, în urma căreia totuși, selecționerul i-a reproșat jucătorului său că n-a trimis mingea afară pentru a evita o complicare a fazei care a dus la golul de 1-0.

  • Denis Ciobotariu - 6

Într-un ușor progres față de primul meci, contra Olandei. Ce-i drept, nici adversarul n-a fost la nivelul primului. A câștigat de această dată multe dueluri la cap, în puține momente a fost surprins de adversari.

  • Alexandru Pașcanu - 8

Unul dintre cei mai buni oameni ai noștri. A și înscris golul din final, reușită care plasează România cu șanse bune la calificarea în sferturile de finală. Ca și în meciul cu Olanda, stoperul din La Liga 2 s-a descurcat bine, neavând mari probleme cu adversarii.

  • Radu Boboc - 7

Activ, cu o bună poftă de joc. N-au fost probleme pe partea sa, ba chiar în multe momente fundașul de la Viitorul a apărut în marginea careului advers. A fost un moment în prima parte când a apărut chiar la finalizare.

  • Darius Olaru - 6

A avut o evoluție nu foarte convingătoare, puțin sub așteptările din partea sa. N-a avut greșeli, însă nici realizările n-au fost prea multe. Per total, în media echipei. Din nou cu o bună capacitate de efort, fiind probabil printre tricolorii cu cei mai mulți kilometri alergați.

  • Marius Marin - 6

Ceva mai ezitant față de meciul contra Ungariei. A și primit rapid un cartonaș galben, care i-a "tăiat" din agresivitatea specifică, făcându-l să fie mai ușor de depășit, cu mai multe dueluri pierdute. Avertismentul a fost luat stupid, va lipsi astfel la meciul decisiv cu Germania.

  • Andrei Ciobanu - 7

Din nou foarte activ, cel mai bun din mijlocul nostru. A avut mai mult de 90 de pase, cel mai activ om de pe teren, un procentaj de 92% dintre ele reușite. Ar fi trebuit să obțină și un penalty, însă brigada din Belgia a închis ochii

  • Olimpiu Moruțan - 5

Șters, cu puține realizări, deși era văzut drept unul dintre liderii echipei. Rar la finalizare, nici pasele nu i-au ieșit, puține driblinguri, se așteaptă mai mult din partea sa. A fost unul dintre cei mai slabi din echipă, fiind schimbat la puțin timp după golul maghiarilor.

  • George Ganea - 6

S-a zbătut mult, a alergat la fel de mult, a și apărut de câteva ori în fața porții, însă n-a atins ținta. A primit și el un cartonaș galben stupid, pentru un gest copilăresc, va lipsi contra Germaniei.

  • Alexandru Mățan - 9

Gol și pasă de gol contra Ungariei, evoluție mult mai bună decât în meciul contra Olandei, când a fost printre cei mai slabi tricolori. A schimbat jocul cu execuția de 1-1, a centrat la reușita lui Pașcanu. El este și jucătorul care a fost desemnat de UEFA drept MVP.

+39 FOTO

Rezerve cu note:

  • Adrian Petre - 6

A jucat mai bine de jumătate de oră, s-a luptat cu fundașii adverși, a fost la un moment dat aproape de a scăpa spre poartă. Rămâne cu devierea decisivă pe spate la golul lui Pașcanu.

Octavian Popescu și Cătălin Itu au intrat spre finalul partidei și nu au fost notați de reporterul GSP.

VIDEO. Viorel Moldovan, la finalul partidei câștigate de România U21 în Ungaria: „În locul lui Mutu l-aș fi schimbat pe Marin. Mi-era teamă că va lua al doilea galben”

Citește și alte știri despre echipa națională de tineret:

Reacție dură din partea FRF după Ungaria - România: „Arbitraj ostil, au fost topoare! Ce să fac, să-l bat?”

Momentul care l-a iritat pe selecționerul Ungariei în meciul cu România: „A fost foarte enervant, am făcut un meci bun”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
fairplayromania
fairplayromania  •  28 Martie 2021, 18:59

Deci, nici la comentarii sincere nu mai avem dreptul? Doar cele pro Becali le publicati ? Rău aţi ajuns.

fairplayromania
fairplayromania  •  28 Martie 2021, 18:56
Postat de bridges pe 28 Martie 2021, 14:04

Oamenii lui Becali(mai putin portarul, au fost trompetele partidei. Numai gura de ei, la emisiunile TV sunt cei mai tari in gura, cei mai mediatizati, cei mai bine cotati samd Aiurea, trompete. Greul l-au dus tot baietii lui Hagi de la Viitorul.

Oamenii lui Becali sunt catastrofe de jucători. Doar presa umilă vorbeste de ei. Moorutan este zero barat. Nici-o ofertă, nici măcar de la bulgari.... La vară se reintoarce si Man la Voluntari. P.s. pinaacum Becali a incasat doar 400.ooo din 5 milioane totalul transferului.

fairplayromania
fairplayromania  •  28 Martie 2021, 18:52

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează