FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONAL ARENA

Noua National Arena e terminată în proporţie de 85% » Azi se montează ultima gradenă

Articol de GSP - Publicat marti, 24 august 2010 00:00

Constructorii vor încheia lucrările la structura de rezistenţă a stadionului, care au durat doi ani şi patru luni. Stadionul va fi gata în aprilie 2011.

Doi ani şi nouă luni au trecut de la startul demolării vechiului "23 August". Se întîmpla pe 21 noiembrie 2007, după meciul România-Albania. Atunci, simbolic, constructorii au dărîmat o parte dintre peluzele a vechii arene.

Astăzi, Sorin Oprescu va încheia cea mai lungă perioadă necesară ridicării National Arena: va pune ultima gradenă. Va fi o acţiune simbolică prin care se pune, practic, capăt  la tot ceea ce înseamnă structură de beton. Macaralele imense ce au ridicat zeci de tone şi-au terminat treaba.

Încep lucrările la acoperiş
Locul lor va fi lăsat altor utilaje. Se lucrează deja la finisajele din interior, iar peste o săptămînă se va da startul lucrărilor la acoperiş. Ultimele dotări făcute la arenă vor fi instalaţia de nocturnă şi cea pentru sunet. "E un moment important în orice construcţie. Vom pune ultima gradenă, la doi ani şi nouă luni distanţă de la dărîmarea gradenelor vechi!", a spus unul dintre constructori.

Iată vestiarele!
Gazeta a intrat în posesia proiectului stadionului şi vă prezintă primele imagini cu felul în care vor arăta finisajele din interiorul arenei. Ele sînt încă în faza de proiect, constructorii urmînd să decidă culorile folosite, dar şi alte elemente de ornament. Vor fi patru vestiare, toate utilate ultra-modern.

Rămîne Mutu pe afiş?
Există chiar şi un proiect cu mai multe imagini cu jucători reprezentativi din istoria fotbalului românesc. Una dintre acestea îl reprezintă chiar pe Adrian Mutu, jucător suspendat în acest moment în "Cazul Sibutramina" şi fotbalist aflat în conflict cu selecţionerul Răzvan Lucescu după episodul Novi Sad.

Acest poster uriaş cu Mutu este plasat în cea mai importantă zonă a arenei, pe holul pe care se face accesul la zona VIP. "Aşa au decis cei care au făcut proiectul. Imaginea cu Mutu nu este una definitivă, decizia se va lua în momentul în care se va ajunge cu lucrările în acel stadiu! Poate fi oricare mare jucător român, nu neapărat Mutu!", a comentat unul dintre constructori.

55.000 de locuri va fi capacitatea noii arene

165 de milioane de euro este costul total al lucrărilor de la National Arena

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (30)
mako
mako  •  24 August 2010, 14:12

pai voi mereu scrieti istorie mai ales in europa, si anul asta ati scris istorie, vo calcat splitu in picioare :)

daniel_ray
daniel_ray  •  24 August 2010, 13:46

Ceva poze prin vreun ziar local de Ploiesti?

screwball
screwball  •  24 August 2010, 12:29

si cu ultima gradena s-au facut 90%.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează