FOTBAL  »  NATIONALA  »  NU REFUZĂ AMICALUL

"Nu ne temem!"

Articol de - Publicat marti, 05 februarie 2008 00:00

Jucătorii şi conducătorii au aflat la aeroport de tragedia de la Dimona, dar spun că nu se pune problema să refuze să joace. Delegaţia României, mai precis primul şi cel mai consistent grup format din opt jucători, oficiali federali, soţii ale acestora şi alţi invitaţi, a aterizat ieri la ora 13:30 pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv.

Românii au fost întîmpinaţi de o vreme frumoasă, cu soare şi 20 de grade, dar şi vestea cutremurătorului atentat de la Dimona. Într-un moll din oraşul situat în oraşul la 185 de kilometri de Tel Aviv, doi militanţi ai grupării Jihadul Islamic au detonat o bombă. Cei doi şi o altă persoană au murit, alţi 23 de oameni aflaţi în zonă fiind răniţi.

O parte dintre membrii delegaţiei ştiau ce s-a întîmplat: "Îmi pare tare rău pentru aceşti oameni", a spus cu o mină tristă preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. Chivu şi Lobonţ, cei care au ieşit primii din aeroport, au primit tăcuţi vestea. Numai căpitanul echipei naţionale a murmurat: "Săracii oameni, pentru ei e o adevărată aventură să meargă la cumpărături!".
Victor Piţurcă a lăsat senzaţia că face o diferenţă clară între ce s-a întîmplat la mallul din Dimona şi fotbal. "Auzisem ceva, nu ştiam precis despre ce este vorba, dar nu ne vom schimba programul", a comentat selecţionerul cu cei din grupul federal la ieşirea din aeroport. "Nu ne e teamă, de ce să ne fie? Şi de ce să nu mai jucăm?", s-a mirat Mitică Dragomir, adăugînd: "Noi, românii, nu am supărat pe nimeni, sîntem un popor paşnic. De ce am deveni noi ţinte?".

Atmosferă apăsătoare

Atentatul de la Dimona şi-a pus amprenta pe toată ţara. În Tel Aviv, pe stradă, în localuri şi chiar în aeroport se derulează încontinuu imagini de la mallul tragediei. La aeroportul Ben Gurion, destul de discrtet, dar vizibil, măsurile de securitate s-au intensificat. Agenţii patrulează şi controlează periodic toate spaţiile, inclusiv toaletele.

Păziţi de Mossad

Echipa naţională a României este însoţită permanent de agenţi ai Mossadului. Unul dintre ei a stat permanent la uşa autocarului echipei, veghind ca nici un intrus să nu se apropie la mai puţin de trei metri. Apoi a urcat lîngă Victor Piţurcă şi a stabilit cu ceilalţi agenţi ca între cele două autocare, cel al echipei şi al doilea, cu invitaţi şi soţii, să nu existe o distanţă mai mare de cîţiva metri, pentru a ajunge în acelaşi timp la hotel.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează