FOTBAL  »  NATIONALA  »  BOSNIA - ROMÂNIA, MÎINE, ORA 20:15, PRO TV ŞI LIVETEXT GSP.RO

O poveste incredibilă din oraşul unde tricolorii vor juca cu Bosnia, Zenica!

Articol de - Publicat vineri, 25 martie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 25 martie 2011 11:20

Cînd a văzut pozele, s-a întrebat cum de a scăpat. 15 morţi şi 65 de răniţi. Croaţii trăseseră direct în piaţă. Au spus că n-au fost ei, ci sîrbii, dar...Mai contează?

Mai are doar un picior. Pe celălalt l-a lăsat în piaţă. Ieşise să cumpere bostani. Era topit după plăcinta de dovleac. 19 aprilie 1993. Puţin după miezul zilei. De la 15 kilometri, din Puticevo, Consiliul Croat al Apărării a tras. Bombele au nimerit în inima Zenicei. El, Edzved, a leşinat pe loc. S-a trezit direct în miros de spirt. Suferise o amputare. Acum se pregăteau să-i ia şi mîna, cînd un medic bătrîn a cerut puţin răgaz. Toată viaţa se va ruga la Allah pentru sănătatea lui. I-a pus-o între atele din oţel, i-a făcut sute de injectii, dar i-a lăsat-o, acolo, în umăr.

Avea 17 ani. Peste trei, chiar de ziua lui, americanii i-au făcut cadou o proteză. Fotbal nu mai putea juca, dar de mers, da. Apoi, peste timp, l-au chemat la Haga, la tribunal, ca martor. " Zenica - Lotul masacrului din piaţa centrală", aşa l-au strigat cîteva zile. A auzit numai "Srebreniţa", "Bijeljina", "Vukovar", "Mostar", "Sarajevo".

Sămbătă, Bosnia joacă împotriva României. Nu ştie daca va ajunge sau nu la această partidă. Pe stadionul "Bilino Polje" n-a fost de multe ori. Lîngă stadionul "Bilino Polje" însă, da. În spatele tribunei acoperite, e un cimitir. Acolo dorm patru prieteni de-ai lui.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
lucell
lucell  •  26 Martie 2011, 09:48

bravo cataline ... bravo omule. bravo bravo bravo

alin2004bz
alin2004bz  •  25 Martie 2011, 20:12

Da` Smiley TV mai apare? sau e si asta ca la seriale..s`a terminat sezonu` 1?

andreip94
andreip94  •  25 Martie 2011, 14:23

Catalin ,esti cel mai bun!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează