FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SPANIA

Oficialii FRF pun tunurile pe ultrași: „Aceste comportamente ne fac sa arătăm atât de mici în fața lumii!”

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 septembrie 2019 21:15

Ciprian Paraschiv, director de dezvoltare în cadrul Federației Române de Fotbal, a avut o reacție neiertătoare la adresa ultrașilor care au provocat incidente regretabile la partida cu Spania de joi seara, terminată 1-2. 

Într-o postare manifest, oficialul FRF critică în termeni duri manifestările ultrașilor români, ale căror gesturi vor cauza din nou disputarea unor meciuri cu porțile închise.

„Fotbalul fără spectatori nu are niciun farmec. Tot timpul am apreciat suporterii care îsi încurajează echipa favorită, mai ales când aceasta evolueazā în deplasare. 

Dar ce s-a întâmplat joi seara depășește orice limite. S-au dat avertismente «a priori» cā suntem monitorizati de UEFA, atât pentru meciurile extrem de importante care urmează în campania de calificare, cât și pentru organizarea EURO 2020. 

Să nu ai decența de a respecta un moment de reculegere, să invadezi terenul de joc si să arunci cu torțe si petarde pe terenul de joc, să folosești scandări xenofobe... aceste comportamente ne fac sa arătăm atat de mici în fața lumii!

Iar scuza cu momentul de reculegere ce ar fi trebuit ținut în memoria soldatului mort in Afghanistan este o falsā temā a suporterilor ultras. UEFA nu permite nici măcar bannere cu tentă politică, d-apoi momente de reculegere. 

PS. În grupul de ultrași există și suporteri decenți și bine-intentionați. Personal, cunosc câtiva dintre ei, care nu au fost de acord cu ce s-a întâmplat și care chiar își doresc să ajute echipa natională prin încurajări pline de patos si decență.” - Ciprian Paraschiv, director de dezvoltare FRF

Derapaje în serie la meciul cu Spania

Momentul de reculegere ținut înainte de România - Spania, scor 1-2, a fost tulburat de reacția ultrașilor, prezenți în tribune, care au început să scandeze împotriva vecinilor de la Budapesta și au aprins torțe pe care le-au aruncat apoi în teren. 

Pe durata reprizei secunde, doi ultrași au invadat terenul, într-o încercare de a intimida starurile de sute de milioane de euro din naționala iberică. 

În urma manifestărilor suporterilor de la meciul cu Spania, 1-2, România riscă să joace cu porțile închise în meciurile cu Norvegia și Suedia.

REZULTATE + PROGRAM 

 

  • 3 martie 2019: Malta – Feroe 2-1, Suedia – România 2-1, Spania – Norvegia 2-1
  • 26 martie 2019: Malta – Spania 0-2, Norvegia – Suedia 3-3, România – Feroe 4-1
  • 7 iunie 2019: Feroe – Spania 1-4, Norvegia – România 2-2 , Suedia – Malta 3-0
  • 10 iunie 2019: Feroe – Norvegia 0-2, Malta – România 0-4, Spania – Suedia 3-0
  • 5 septembrie 2019: Feroe – Suedia 0-4, Norvegia – Malta 2-0, România – Spania 1-2
  • 8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)
  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
  • 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

Vezi și: 

Explicație halucinantă a ultrașilor care au stricat momentul de reculegere: „N-am auzit când militarul român mort în Afganistan a fost menționat”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (34)
adi2008
adi2008  •  08 Septembrie 2019, 18:46

Cat ti-ai luat de la C.E. de tineret?

bacbest
bacbest  •  08 Septembrie 2019, 18:41

P.S. La câteva sute mii de euro încasate de FRF pentru acet meci, ar fi putut să aibă decența de a tocmi o firmă de curățenie, pentru a asigura condiții acestor suporteri ”care nu au fost de acord cu ce s-a întâmplat și care chiar își doresc să ajute echipa natională prin încurajări pline de patos si decență.” Apropo știe cineva cât s-a plătit pentru amplasarea miilor de banere ale sponsorilor pe întreg stadionul ?

bacbest
bacbest  •  08 Septembrie 2019, 18:37

”Fotbalul fără spectatori nu are niciun farmec. Tot timpul am apreciat federațiile care îsi încurajează suporterii să susțină echipa favorită când evoluează atât acasă cât și în deplasare. Dar ce s-a întâmplat joi seara nu diferă foarte mult de ceea ce suporterii naționalei îndură de ani de zile, depășind orice limite. Să nu ai decența și bunul simț de a respecta meci de meci, suporterul care face sacrificii de a fi prezent meci de meci, e prea mult pentru o federație hapsână și avidă de câștig. (mă refer aici de câstigul material personal)... aceste nepăsare ne fac sa arătăm atât de mici în fața lumii !” Pentru a fi mai concret aș dori să aduc aminte, în trecere despre: afluirea și defluirea făcută ”pe brânci”, o înghesuială de nedescris provocată de deschiderea a doar câtorva porți de acces, mizeria de la toalete și scaunele murdare, deteriorate și fără numere sau cu numărătoare aiurea ceea ce crează un disconfort și o stare de agitație în rândul fanilor. De aici a fost doar un pas la ceea ce s-a întâmplat joi seara. Departe de mine de a scuza gesturile și comportamentul unora dar mă deranjează ipocrizia altora (ADICĂ A ANGAJAȚILOR FRF). Ca să poți ”arunca cu pietre” e bine să te uiți ce-ai oferit acestor suporteri care au băgat bani în contul FRF, nu ca alții care iau lună de lună salarii imense, pentru activitatea desfășurată. P.S. La câteva sute mii de euro încasate de FRF pentru acet meci, ar fi putut să aibă decența de a tocmi o firmă de curățenie, pentru

Vezi toate comentariile (34)
Comentează