FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Omul invizibil a prins contur » Radu Vișan fost consilier prezidențial, e oficial al doilea om în Federație după demisia lui Chivorchian

Articol de , , - Publicat marti, 28 iulie 2015 00:00

Comitetul Executiv l-a numit ieri pe Vișan, 34 de ani, secretar general, decizie ce a stîrnit forfotă în lumea fotbalului. Și la Comisia de Recurs a fost pus un fost consilier al lui Băsescu

Rămasă fără secretar general de aproape o lună, FRF a apelat la o soluție internă: Radu Vișan! Un om cu experiență zero în fotbal la momentul sosirii la Casa Fotbalului. Dar ales de CEx ieri după-amiază, la propunerea lui Răzvan Burleanu.

Decizia a produs reacții aprinse în fotbalul românesc: "A pus omul pe cine a vrut. Nu mă miră, ce spune Burleanu e literă de lege. E o problemă pentru că, în mod normal, secretarul ține federația. Președintele e plecat în mare parte. Vișan vine tot din politică, unde a fost șeful lui Burleanu, n-are tangențe cu sportul. Dacă nu cunoști fenomenul ce naiba cauți acolo?! Tu ai cluburile la mînă, trebuie să te descurci", a explicat fostul șef al LPF, Dumitru Dragomir, într-o intervenție la DolceSport.

"Mai bine că nu mă pricep la fotbal" :)

Vișan a acordat în iulie 2014 un interviu Gazetei, "Omul Invizibil de la FRF", în care el însuși vorbea despre lipsa de experiență și despre faptul că nu are cunoștințe în fotbal.

Iată ce spunea Radu Vișan:

  • "Mai bine că nu sînt pasionat de fotbal. Pasiunea îți întunecă mințile. Colegii din departamentul meu nu vin din fotbal, ceea ce reprezintă unul dintre motivele pentru care i-am luat alături de minte"
  • "Nu sînt microbist. Mă uit la Campionatul Mondial, European și la Champions League de la un nivel mai avansat"
  • "O văd mai degrabă ca pe o ocupație destinată oamenilor cu profil administrativ decît celor din fotbal"

"Era Băsescu"

Dacă la Comisia pentru Soluționarea Litigilor formula a rămas neschimbată, CEx a luat o altă decizie-surpriză: l-a numit în fruntea Comisiei de Recurs, complet înlocuită, pe Claudiu Dinu. În vîrstă de 39 de ani, ploieșteanul a lucrat în perioada 2009-2014 în administrația prezidențială, pe post de consilier de stat în Departamentul Constituțional Legislativ. De profesie avocat, acesta a lucrat pentru Traian Băsescu în aceeași perioadă cu Burleanu și Vișan.

Studiile lui Vișan

Licenţiat în Ştiinţe Administrative (2003), Științe Politice (2009)
Master în Managementul Sectorului Public (2007), Politică Europeană şi Românească (2012)

Evoluția lui Vișan

  • 2003 - 2006, Primăria Municipiului Ploieşti, consilier – Direcţia Integrare Europeană, Relaţii Externe
  • 2008 - 2014, Administraţia Prezidenţială, consilier – Cancelaria Preşedintelui României
  • 2014 - 2015 - FRF, director Dezvoltare Instituţională
  • Prezent - FRF, secretar general

24.200 leiva fi salariul lunar brut lui Vișan din postura de secretar general. Înainte, venitul său era de 14.000 de lei

"Nimeni nu îl recunoaște pe Vișan cînd merge prin Federație. Cred că în CV și-a trecut hattrick scris corect pentru că știe limba engleză, nu pentru că ar ști ce înseamnă"
Angajat FRF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează