FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

Omul lui Contra are un pariu neașteptat: "E unul dintre cei mai constanți jucători din Europa"

Adrian Stoian
Adrian Stoian

Articol de GSP - Publicat luni, 03 septembrie 2018 18:29

Retras de la națională după amicalul cu Finlanda din iunie, câștigat de România cu 2-0, Bogdan Lobonț (40 de ani) a rămas în anturajul primei reprezentative, fiind unul dintre preferații selecționerului Cosmin Contra.

Într-o intervenție avută azi, "Pisica" l-a lăudat pe Adrian Stoian, fotbalistul lui Crotone fiind una dintre surprizele lui Contra pentru "dubla" cu Muntenegru (7 septembrie) și Serbia (10 septembrie) din Liga Națiunilor.

"Cu toate că e în Serie B, Stoian e unul dintre cei mai constanţi jucători români care sunt în Italia şi cred că nu numai în Italia, care joacă în Europa.

Şi-a descoperit care sunt limitele lui, a realizat ceea ce poate să facă şi e constant, e cel mai vechi jucător din Italia, dacă nu mă înşel. A ajuns în Italia înaintea tuturor", a declarat Lobonț, la TV Telekom Sport.

În vârstă de 27 de ani, mijlocașul Adrian Stoian a jucat de-a lungul carierei doar în Italia. Roma l-a achiziționat în 2008 de la Școala de Fotbal "Gheorghe Popescu", însă românul nu a făcut față la gruparea capitolină. A mai jucat ulterior la Pescara, Bari, Chievo, Genoa, iar acum evoluează pentru Crotone, cu care a retrogradat sezonul trecut din Serie A.

95 de meciuri
a strâns Stoian în Serie A, reușind 8 goluri

1.800.000 €e cota de piață a românului, conform Transfermarkt

Vezi și: Muntenegru ne dă clasă pe hârtie » Comparație: unde e peste noi, unde suntem la fel, unde suntem peste

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
sprinjeanul
sprinjeanul  •  04 Septembrie 2018, 07:41

hagi,sabau,raducioiu,daca nu ma-nsala memoria,la c.m.din sua 94,veneau de la o echipa din seria b a italiei,asa ca......

observator_federal
observator_federal  •  03 Septembrie 2018, 23:04
Postat de Chip Cam pe 03 Septembrie 2018, 21:35

Serie b baaaa unde am ajuns sa fie un jucator din liga a doua convocat la nationala vai de noi

Păi dacă am avea mai mulți fotbaliști români activând în serie B sau trecuți pe-acolo, am avea o Națională mai puternică. Crezi că prima ligă din Cehia sau Belgia - să zicem - sunt mai puternice? Sau Crotone, ar prinde Liga I din România? PlayOut sau PlayOff? ...băi ce pretențios ești, și fatalist (auzi la el "vai de noi")... De salariile de acolo nu duscutăm...

2248033218764661
Chip Cam  •  03 Septembrie 2018, 21:35

Serie b baaaa unde am ajuns sa fie un jucator din liga a doua convocat la nationala vai de noi

Vezi toate comentariile (3)
Comentează