FOTBAL  »  NATIONALA  »  IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA, 13 IUNIE, 21:45, TVR 1 ȘI LIVETEXT PE GSP.RO

Out! Anghel Iordănescu şi-a luat gîndul de la doi jucători: nici cu vraciul nu se recuperează la timp

Articol de - Publicat duminica, 07 iunie 2015 00:00

Răzvan Raț are o ruptură la inghinali, diagnosticată la Salonic. Lucian Sînmărtean se luptă cu o întindere. Ambele cazuri sînt ca şi pierdute din punct de vedere medical în sensul posibilităţilor de refacere-record.

Veştile dinspre Belgrad, unde Sînmărtean şi Raţ încearcă să obţină o recuperare miraculoasă dinspre vraciul Marijana Kovacevici, nu sînt tocmai încurajatoare. Ambii ar fi reuşit să intre deocamdată la o singură şedinţă de terapie cu sîrboaica, plecată în timpul week-end-ului pentru a-şi îndeplini obligaţii contractuale în Africa.

Oricum, situaţia celor doi pare critică înainte cu o săptămînă de meciul de la Belfast. Şansele ca Iordănescu să conteze pe ei sînt aproape nule, spun surse GSP, mai ales în privinţa lui Raţ. Înainte de a pleca de la Salonic spre Belgrad, fundaşul a efectuat un test RMN, care ar fi relevat o ruptură la inghinalii piciorului drept!

Raţ, precedent favorabil

Pus în faţa pierderii iminente a celui mai important meci din preliminarii, căpitanul naţionalei ar fi decis să-şi încerce totuşi norocul la Marijana, locaţie pe care a frecventat-o şi cu ocazia altei accidentări suferite în urmă cu circa doi ani.

Atunci s-a refăcut în timp record, dar acum leziunea e mai complicată. Dacă semnele nu sînt favorabile pînă cel tîrziu luni după-amiază, e posibil ca Raţ nici să nu mai vină la convocare, de comun acord cu selecţionerul.

Recidivă pentru Luci

Lucrurile nu sînt mai simple nici la Sînmărtean. El ar avea o întindere musculară, care, în mod normal, l-ar ţine pe tuşă în jur de trei săptămîni. Ar fi, de fapt, o recidivă la o accidentare suferită la mijlocul lunii mai, ceea ce ar face mai dificilă o recuperare rapidă.

Chiar dacă va pierde doi potenţiali titulari pentru întîlnirea cu Irlanda de Nord, Iordănescu nu intenţionează, în principiu, să cheme alte nume în locul cuplului Sînmărtean - Raţ.

103meciuri a strîns Raț la echipa națională, în timp ce Sînmărtean are 12

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
edy91
edy91  •  08 Iunie 2015, 14:38

Sa intre Bicfalvi, golgeter in Ucraina, in locul lui Sanmartean si Sepsi in locul lui Rat. Asa e cand esti la +34 de ani. Te accidentezi mai usor...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează