FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANGLIA

Pariul lui Wayne Rooney după meciul de retragere de aseară: "El mă va depăși. O să aducă un trofeu acasă!"

Articol de - Publicat vineri, 16 noiembrie 2018 08:34

Wayne Rooney a jucat meciul 120 pentru Anglia în amicalul cu SUA, scor 3-0. ”Harry Kane îmi va depăși recordul, iar această echipă va aduce un trofeu acasă”, anunță atacantul în vârstă de 33 de ani.

Când a debutat, pe 12 februarie 2003, intrând după pauză la un amical cu Australia, pe Boleyn Ground, Wayne Rooney a devenit cel mai tânăr jucător din istoria naționalei, la 17 ani și 111 zile. În toamna aceluiași an, pe 6 septembrie, a fost și cel mai tânăr marcator al Angliei, la 2-1 cu Macedonia.

Avea 17 ani și 317 zile. "Îl veți aprecia cu adevărat pe Rooney după ce se va retrage. E păcat, dar așa se întâmplă întotdeauna", le spunea Thierry Henry insularilor în urmă cu ceva timp. Și acea clipă a venit.

La 15 ani, 9 luni și 3 zile de la primul meci, atacantul a purtat ultima oară tricoul alb. Are 33 de ani, golgeter all-time și 120 de selecții pentru selecționata Albionului, la doar cinci de recordul lui Peter Shilton. O legendă.

Wayne și cei 4 băieți

Joi seară, la 3-0 cu Statele Unite, internaționalii i-au făcut un "tunel de onoare" pe Wembley. A intrat pe teren cu toți cei 4 băieți: Kay, Klay, Kit și Cass. Toți aveau scris pe spate Rooney 120. În minutul 57, când Wayne l-a înlocuit pe Lingard, a fost întâmpinat cu standing ovation.

Numărul 10 și banderola erau iar ale sale. Ultimele 33 de minute la națională. "Timpul meu a trecut. Pot să mă odihnesc acum", a zâmbit el trist.S elecționerul Southgate, cel care a insistat pentru organizarea acestei despărțiri, i-a mai pregătit o surpriză: "Wayne le-a oferit tricourile debutanților, explicându-le ce înseamnă să joci pentru Anglia".

Pentru Wilson (Bournemouth) și Dunk (Brighton) a fost primul meci. Iar Wilson a și înscris primul său gol la retragerea lui Rooney. 

"Harry Kane îmi va depăși recordul, iar această echipă va aduce un trofeu acasă"Wayne Rooney, fost atacant Anglia, jucător la DC United

"Ceea ce am făcut a fost gestul nostru de admirație pentru unul dintre marii jucători ai Angliei"Gareth Southgate, selecționer Anglia

Top 5 golgeteri Anglia

1. Wayne Rooney 53 de goluri
2. Bobby Charlton 49
3. Gary Lineker 48
4. Jimmy Greaves 44
5. Michael Owen 40

19goluri are Harry Kane în 34 de partide pentru naționala Angliei

 Rooney la națională

  • 120 de selecții
  • 53 de goluri
  • 74 de meciuri oficiale
  • 11 meciuri la CM (un gol)
  • 10 meciuri la CE (6 goluri)
  • 26 de meciuri în prel. CM (16 goluri)
  • 27 de meciuri în prel. CE (14 goluri)
  • 2 cartonașe roșii (unu la CM)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
dakesis
dakesis  •  16 Noiembrie 2018, 12:25

profesionist ar fi fost sa spuneti si cate goluri are Kane pana acum, daca tot vine vorba denumarul de goluri. Dar, nah, ce stim noi, te pui cu pestele...

cneius
cneius  •  16 Noiembrie 2018, 10:03

Ce articol e asta ??? "Premonitie" ??? Neverificat, se repeta inceputul, copy/paste ???

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close