FOTBAL  »  NATIONALA  »  EŞECURI ÎN SERIE

Patrulaterul ruşinii » Patru rezultate de coşmar în ultimele trei luni la U19 şi U21: ce s-a întîmplat şi care sînt explicaţiile antrenorilor

Articol de , , - Publicat joi, 11 septembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 10 septembrie 2014 20:47

Catastrofa de la Magdeburg, 0-8 cu Germania, a avut cîteva precedente periculoase în ultima vreme. "Ăsta e nivelul, bine că antrenorul englez a rupt jocul la 0-5", spune Isac, selecţionerul U19, învins de Anglia, 0-6, şi de Moldova, 0-1


Rezultatul din meciul cu Germania, 0-8, a stîrnit un val negativ în rîndul fanilor "tricolori". Deşi fără şanse de calificare la Euro 2015, evoluţia "naţionalei" de tineret a dezamăgit crunt. N-a fost însă unicul rezultat deplorabil din ultimele luni. Iată care au fost cele patru ruşini U19 şi U21 din această vară şi început de septembrie, dar şi explicaţiile antrenorilor protagonişti.

Demolaţi în final
Germania U21 - România U21 8-0 (prel. CE 2015, 9 septembrie)
Ruşinea de la Magdeburg a închis o campanie tristă, începută cu un alt rezultat pentru istoria negativă a juniorilor: 2-2 în Faroe, cu Emil Săndoi pe bancă, în iunie 2013. Din echipa care s-a umplut de ridicol la Toftir au evoluat şi în Germania patru jucători: Brănescu, Bălaşa, Creţu şi Iancu.

România U21: Brănescu - Bălaşa, Ţîru, Boldor, St. Filip - Nedelcu, Al. Creţu - Bumba (Popadiuc '67), G. Iancu (Buziuc '55), Fl. Tănase (D. Rotariu '24) - Puşcaş. Antrenor: V. Moldovan

"Asta e realitatea: este o diferenţă enormă între noi şi nemţi. E un rezultat aspru, aş fi vrut să fie doar un coşmar. Orice tactică am fi abordat, tot ne era greu"
Viorel Moldovan, selecţioner U21

"Noroc cu antrenorul lor!"
Anglia U20 - România U19 6-0 (amical, 6 septembrie)
Amicalul de la Telford a confirmat temerile selecţionerului Doru Isac, care s-a plîns de nivelul fotbaliştilor pe care îi are la dispoziţie. "În minutul 57 era 0-0. Am luat trei goluri în cîteva minute şi am căzut. Noroc cu antrenorul lor. La 5-0 a început el să rupă jocul. Ăsta e nivelul, sîntem slabi în comparaţie cu ei!".

România U19: Began - Roman (A. Petricău, 79), Crişan, Gheorghe, Halmaghe (V. Petricău, 85) - Căruţă, Danciu (Fota, 85) - Balaure (Ionaşcu, 79), Asandului (Akari, 60), Olteanu - Tudorie (Mareş, 85). Antrenor: Doru Isac

"Nu mi-au venit cinci jucători convocaţi. Patru erau la lotul U21, unul a rămas la club pentru un amical. Am avut doar 18 jucători, n-aveam pe cine să bag de la 40 de metri de poarta noastră"
Doru Isac, selecţioner U19

"Obosiţi, 12 ore pe drum"
Moldova U19 - România U19 1-0 (amical, 29 august)
Înfrîngerea de la Tiraspol a fost abia a treia în istorie împotriva vecinilor, precedentele rezultate negative înregistrîndu-se în 1994 şi 2006. "Am făcut deplasarea cu autocarul. 12 ore pe drum. Am ajuns cu 20 de ore înainte de joc" e reacţia lui Isac.

România U19: Began - Roman (Rădulescu, 63), Crişan, Gheorghe, Halmaghe (V. Petricău, 85) - Balaure (Ionaşcu, 65), Căruţă, Danciu - Asandului (Luduşan, 52), Akari, Olteanu. Antrenor: Doru Isac

"Băieţii erau obosiţi şi extrem de emoţionaţi. Am avut mulţi debutanţi. Moldovenii alcătuiesc o echipă bună. Ne-am revenit şi ne-am luat revanşa în al doilea meci"
Doru Isac, selecţioner U19

România U19 - Austria U19 0-5 (prel. CE 2015, 6 iunie)
Prima înfrîngere de proporţii a fost chiar în preliminariile CE 2015 la nivel U19, în turul de elită organizat la Mogoşoaia şi Buftea. Puştii lui Iovan s-au făcut de rîs, încasînd cinci goluri, patru doar de la Grillitsch (Werder Bremen)!

România U19: V. Cojocaru - Băjan, Achim (56 Cr. Manea), Răuţă, N. Vasile - Vînă, B. Vasile (I. Şerban) - Popadiuc (69 Păun), Mitriţă, D. Rotariu - Puşcaş. Antrenor: Ştefan Iovan

Ne-am răzbunat la fotbal pe plajă!
România şi-a luat revanşa în faţa Germaniei la fotbal pe plajă. Ieri, în faza a doua a grupelor din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial, "tricolorii" au învins după loviturile de departajare. În timpul regulamentar, scorul a fost egal, 3-3.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
apokalyps.
apokalyps.  •  12 Septembrie 2014, 03:52
Postat de oricare pe 11 Septembrie 2014, 15:12

Stati sa vedeti ce urmeaza. Burleanu n-a facut nimic in sensul asta si se tot lauda. Veti vedea dezastrul.

ce mamica-ta sa faca in 3 luni?:)))))) Doru Isac asta ce dracu face cu nationala aia?Sa-i dea cineva niste palme

sakamoto
sakamoto  •  11 Septembrie 2014, 19:41

Fotbalul juvenil a fost desfiintat de Mafia sandu. Lui sandu si ortacilor sai, trebuie sa-i multumim pt aceste rezultate scandaloase. Trebuie luat totul de la zero, mers la cei care au fotbal juvenil bine pus la punct si facut ca ei, daca vrem sa avem fotbal performant. Daca conducatorilor fotbalului romanesc le convine starea actuala din fotbalul romanesc:fotbal juvenil inexistent, Kooperativa, Kaprele, arbitri borfasi, meciuri trintite, fotbal satesc, Vestul salbatic scos prim mijloace machivelice din fotbal, mergem mai departe tovarasi. Ce-am avut si ce-am pierdut? Scuze pt situatia catastrofala din fotbalul romanesc, gasesc Mafiotii, cu duiumul. Dupa ei sint de vina extraterestrii.

bamse1901
bamse1901  •  11 Septembrie 2014, 15:28

din cate stiu Isac s-a plans de nenumarate ori ca nu prea are cu cine

Vezi toate comentariile (6)
Comentează