FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Pepiniera U21 » Cosmin Contra poate să-l lase pe Mirel Rădoi fără 15 jucători până la sfârșitul iui 2019!

Coman e printre cei care pot spera să facă în curând pasul către prima reprezentativă
Coman e printre cei care pot spera să facă în curând pasul către prima reprezentativă

Articol de - Publicat duminica, 24 martie 2019 09:00

Sfârșitul anului 2019 ar putea găsi naționala lui Contra cu 15 jucători veniți de la tineret. O cifră uimitoare pentru fotbalul românesc, unde fotbaliștii din reprezentativele mici ajungeau să se piardă până să facă pasul la echipa de seniori.

  • România U21 va juca luni, de la ora 19:00, cu Danemarca, la Marbella Football Center, în direct de TVR 1 și liveTEXT pe GSP.RO. Marți, după întoarcerea din Spania, fotbaliștii vor reveni la echipele de club. 

Succesul naționalei U21 nu rămâne fără ecou pentru Cosmin Contra. Selecționerul stă permanent cu ochii pe trupa lui Mirel Rădoi, de unde nu ezită să cheme fotbaliști la prima reprezentativă. Unii dintre ei au devenit deja certitudini, cum e cazul lui Cristi Manea, om cu 15 meciuri în naționala U21. Fundașul dreapta luptă pentru postul de titular cu Romario Benzar. A câștigat duelul la ultimele partide din Nations League. La fel Răzvan Marin și Tudor Băluță. Pe lângă cei trei, Contra a mai luat încă 6 puști care ar fi prins primul "11" al lui Rădoi: Nedelcearu, Cicâldău, Hagi, Ivan, Man și Pușcaș. 

Încă doi au simțit mirosul 

Mirel mai are în lot doi jucători care au trecut și pe la prima reprezentativă. Este vorba despre Nedelcu și Drăguș. Ambii au fost "retrogradați" din cauza evoluțiilor mai șterse din ultima vreme, însă rămân oameni de bază pentru U21. Primul reușește deseori evoluții mult peste cele de la club atunci când îmbracă tricoul echipei naționale.

Alți 4 în așteptare 

Pe lângă cei 11, Contra mai are pe listă încă 4 fotbaliști care au șanse să debuteze la prima echipă mai devreme de Euro 2019. Ionuț Radu, Florinel Coman, Mihai Butean și accidentatul Adrian Petre i-au luat ochii selecționerului și ar putea fi testați la următoarele acțiuni. Butean are și avantajul polivalenței.

Situația lui Radu e cea mai complicată, naționala bazându-se la ora actuală pe 3 portari experimentați, Tătărușanu, Pantilimon și Niță. Are și el plusul clubului și al nivelului la care joacă. Genoa, formație de Serie A, se poate compara doar cu Nantes, la care evoluează titularul de drept din națională, Ciprian Tătărușanu.

Ex-interistul nu și-a ascuns însă dorința de a fi printre "tricolori". "Eu sunt pregătit. Când o să vină rândul meu, o să fiu gata pentru echipa mare. Nu am nicio frustrare. Încerc să iau totul pas cu pas. Când va fi nevoie, voi da totul", a zis goalkeeperul formației din Serie A. 

jucatori eligibili u21

2 partideare Dragoș Nedelcu la naționala de seniori, la fel ca Denis Drăguș

Au văzut meciul la hotel 

Fotbaliștii lui Mirel Rădoi s-au strâns aseară în holul hotelului pentru a urmări partida naționalei cu Suedia de la Stockholm. Cum acolo s-au aflat și 9 dintre colegii de la U21, emoțiile au fost și mai mari pentru tinerii "tricolori". 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
portardelegenda
portardelegenda  •  24 Martie 2019, 18:25

dramatic e ca nu valoarea jocului lor ii propulseaza spre prima reprezentativa ci non valoarea celor de la prima reprezentativa . Naspa

zagna
zagna  •  24 Martie 2019, 15:36

Radoi poate sa-l faca somer pe gica-Contra ! Un sef destept de federatie ar promova tot U21 cu antrenorul lor la Nationala .

dora
dora  •  24 Martie 2019, 13:32

I-am vazut pe pustii lui Radoi aseara...praf cu totii, in frunte cu vedeta Hagi.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează