FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU, AZI, 21:45, TVR1 ȘI GSP.RO

Pierde Armenia și Kazahstan » Chiricheș are o leziune la menisc și cartilaje: recuperarea e estimată la minimum 4 săptămâni

Chiricheș are 43 de selecții la
Chiricheș are 43 de selecții la "națională"

Articol de , - Publicat duminica, 04 septembrie 2016 00:00

Chiricheș a făcut deja artroscopie la Roma, iar rezultatul a relevat o leziune la menisc și cartilaje. Recuperarea e estimată la minimum 4 săptămâni.

Ieri, în timp ce "tricolorii" ajungeau la Cluj, Vlad Chiricheș era pe masa de operație de la clinica Villa Stuart din Roma, unde profesorul Pier Paolo Mariani îi făcea o artroscopie. Cel care l-a operat în 2006, înainte de Mondial, și pe Franceso Totti, care avea probleme asemănătoare.

Surse de la Napoli indică faptul că analizele din Italia ar fi relevat o leziune de menisc și cartilaj, care va atrage o perioadă de recuperare de minimum 4 săptămâni.

Asta înseamnă că Vlad va pierde aproape sigur dubla din preliminarii cu Armenia și Kazahstan, ambele în deplasare, programate pe 8, respectiv 11 octombrie!

Are un șurub în femur

Chiricheș are probleme la același genunchi stâng, la care s-a accidentat prima dată în 2008. Atunci, după primul antrenament la echipa mare a Benficăi, unde fusese împrumutat de Ardealul Cluj, s-a ales cu o fisură de menisc medial.

Apoi, la scurt timp, într-un turneu în SUA, a suferit o ruptură de ligament. În plus, el a mai avut și o fractură de femur distal, în apropierea genunchiului, motiv pentru care i-a fost implantat un șurub de titan.

"Acel șurub distorsionează toate imaginile pe rezonanță magnetică sau pe computer tomograf. De aceea era nevoie de o artroscopie, pentru a se vedea exact, cu ochiul liber, despre ce leziune este vorba. Altfel era greu de diagnosticat cu exactitate, iar genunchiul lui arăta destul de rău. Era dificil de dat un verdict precis imagistic", a precizat medicul naționalei, Laurențiu Oproiu.

În acest context, jucătorul a dorit să facă toate investigațiile și artroscopia în Italia, motiv pentru care a și plecat vineri la prânz din cantonamentul reprezentativei pentru a nu pierde nicio zi în plus.

Probleme mai vechi

Noile probleme apărute pentru fundașul lui Napoli nu au apărut la Mogoșoaia, ci sunt mai vechi. De-a lungul timpului, pentru că nu are meniscul medial, presiunea din genunchi, la fiecare solicitare mai intensă, s-a mutat pe alte zone, inclusiv pe cartilaj, făcând să cedeze genunchiul exact în zilele petrecute la lot pentru partida cu Muntenegru.

"Chiricheș este un jucător foarte important, dar a avut ghinionul să se accidenteze. Noi ne simțim acum ca și cum am fi pierdut un frate. La fel considerăm și în cazurile lui Pintilii şi Toșca"
Rudi Verkempinck, secund "națională"

romania muntenegru caseta

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
blatistu49
blatistu49  •  04 Septembrie 2016, 15:40

din pacate GSP istii nu cominica sa afle prostimea fcsb ista ca NAPOLI nu i gaseste echipa ptr a imprumuta hibridul astai adevarul e tinut artificial de impresar la nationala care cotizeaza a fost declarat maschota PREMIER LG si sa facut de ris in SERIA a

steaua1986forever
steaua1986forever  •  04 Septembrie 2016, 12:04

Chiricheș are o problema mult mai veche dar mult mai sus, undeva intre nas si suvita aia 'tip basescu'...

974312599269118
Adrian Preda  •  04 Septembrie 2016, 09:14

Pfff, ce nasol! O să piardă banca la Napoli!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează