FOTBAL  »  NATIONALA  »  CM 2018

Piți și norocul ne-au dus în prima urnă! Sîmbătă este programată tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2018

Articol de - Publicat marti, 21 iulie 2015 00:00

Aflați pe locul 8 în clasamentul FIFA, "tricolorii" vor evita adversare ca Germania, Olanda, Anglia sau Spania. Șansa a făcut ca România să fie cel mai bine clasată exact cînd trebuia!

"Naționala" României se află pe locul 8 în lume și pe 5 în Europa după calculele FIFA. Nu e o greșeală sau o glumă, deși chiar și selecționerul Anghel Iordănescu s-a declarat șocat de poziția ocupată de "tricolori"! E cel mai bun loc al României din ultimii 15 ani, iar acesta ne garantează prezența în prima urnă valorică la tragerea la sorți de sîmbătă pentru preliminariile CM din Rusia.

Cum au ajuns Chiricheș și compania alături de superputerile Europei, Germania, Olanda, Anglia și Spania? Sînt 3 motive importante:

1. Au ieșit din calcul rezultatele obținute cu Răzvan selecționer. Aflat pe banca naționalei în perioada iunie 2009-iunie 2011, Lucescu jr a reușit doar 7 victorii în 21 de partide, iar aceste succese au fost în fața unor adversari mai slabi cotați. Punctajul mic obținut de România în mandatul lui Răzvan nu mai contează în actualul clasament FIFA, avînd în vedere că acesta se realizează pe baza rezultatelor din ultimii 4 ani.

2. Victorii cu adversare mai bine clasate. România a pornit de jos, fiind în iulie 2011 pe locul 53 în lume. Odată cu sosirea lui Victor Pițurcă, "naționala" a cîștigat multe partide, aceste victorii valorînd mult pentru că au fost obținute în fața unor adversare mai bine clasate, nu neapărat mai valoroase.

3. Noroc la tragerile la sorți. În ultimii 4 ani nu am întîlnit adversari de top în campaniile de calificare la CM sau CE. În afara Olandei în preliminariile World Cup 2014, nu am jucat decît cu echipe slabe sau în scădere de formă, ca Turcia sau Grecia. Un exemplu este chiar grupa din actualele preliminarii, unde am picat cu cele mai slabe reprezentative din fiecare urnă valorică: Grecia (cap de serie), Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord, Insulele Feroe.

Cum vor arăta urnele la tragerea la sorți

Urna 1: Germania, Belgia, Olanda, Portugalia, România, Anglia, Țara Galilor, Spania, Croația

Urna 2: Slovacia, Austria, Italia, Elveția, Cehia, Franța, Islanda, Danemarca, Bosnia-Herțegovina

Urna 3: Ucraina, Scoția, Polonia, Ungaria, Suedia, Albania, Irlanda de Nord, Serbia, Grecia

Urna 4: Turcia, Slovenia, Israel, Irlanda, Norvegia, Bulgaria, Feroe, Muntenegru, Estonia

Urna 5: Cipru, Letonia, Armenia, Finlanda, Belarus, Macedonia, Azerbaidjan, Lituania, Moldova

Urna 6: Kazahstan, Luxemburg, Liechtenstein, Georgia, Malta, San Marino, Andorra

Grupă accesibilă: România, Islanda, Albania, Feroe, Moldova, San Marino

Grupă infernală: România, Franța, Suedia, Turcia, Belarus, Georgia

52 de naţionalevor fi împărțite în șapte grupe de cîte şase echipe și două grupe de cinci formații

8dintre selecționatele care termină pe locul doi vor juca baraj

7e cea mai bună clasare a "naționalei", înregistrată după CE 1996

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
itrobert
itrobert  •  21 Iulie 2015, 19:57

Zidane, n-am nimic cu ei, atat ca nu sunt pe acelas continent cu noi in vreme ce tarile enumerate de tine sunt. Power of knowledge: https://www.countries-ofthe-world.com/countries-of-europe.html

catalin_cj
catalin_cj  •  21 Iulie 2015, 13:27

E un clasament facut dupa rezultate. Norocul nostru e ca nu am jucat la mondialele din Brazilia ca era o mare diferenta. Si mai avem norocul cu grupa usoara de la Euro. A trecut totusi ai bine de un an de cand am pierdut ultimul meci amical si aproape doi de la ultimul oficial pierdut.

vladutz13
vladutz13  •  21 Iulie 2015, 10:25

Nene ce diferenta este intre grupa accesibila si cea infernala :))

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close