FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Piţurcă dă asaltul final pentru REVENIREA fostului căpitan: ”Plec după Chivu!”

Chivu (75 meciuri, 3 g pentru România) a jucat ultima dată pentru
Chivu (75 meciuri, 3 g pentru România) a jucat ultima dată pentru "tricolori" în amicalul cu Italia din noiembrie 2010 și și-a anunțat retragerea de la lot în mai 2011: Piți vrea să-l întoarcă din drum

Articol de - Publicat vineri, 07 decembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 07 decembrie 2012 00:56

Antrenorul ”naţionalei” îşi doreşte să-l aibă la dispoziţie pe fundaşul lui Inter la meciurile vitale din deplasare cu Ungaria şi Olanda din preliminariile CM, la sfîrşitul lui martie.

Piţurcă e gata să-şi calce pe orgoliu şi să facă pasul decisiv pentru readucerea lui Chivu (32 ani) la echipa naţională: ţinta ar fi utilizarea lui în "dubla" crucială cu Ungaria (Budapesta, 22 martie) şi Olanda (Amsterdam, 26 martie) din preliminariile CM 2014.

Iar selecţionerul va merge personal în Italia, înainte de Crăciun, spre a purta o discuţie faţă-n faţă cu fostul căpitan al României în încercarea de a-l determina să revină printre "tricolori", după o pauză de aproape 19 luni! "Vorbesc des la telefon în ultima vreme, iar Piţi se va duce şi la Milano pentru a-l convinge pe Cristi", confirmă şi apropiaţii antrenorului.

Cristi reintră pe 15 decembrie
De altfel, în urmă cu circa trei săptămîni, selecţionerul puncta că "în acest moment, Chivu nu trebuie să se încăpăţîneze. L-am simţit în vară că vrea să revină. Era dator să o facă pînă la sfîrşit. Asta trebuie să înţeleagă acum". Ieri, Piţurcă a confirmat că planul merge mai departe: "Da, cel mai tîrziu la începutul lui 2013 voi fi în Italia pentru discuţia cu Cristi. Pentru el e esenţial însă acum să se întoarcă pe gazon".

Chivu n-a mai jucat pentru Inter din 2 august, cînd, la meciul din deplasare cu Hajduk Split (3-0) din Europa League, şi-a fracturat un deget de la piciorul drept. Reintrarea lui e preconizată pentru partida cu Lazio din Serie A, pe 15 decembrie.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
blue_sky
blue_sky  •  07 Decembrie 2012, 16:48

Mai idiotule, in loc sa umbli aiurea dupa un Chivu terminat, ia-l pe Rusescu, care e golgeterul Romaniei si da goluri pe banda rulanta si in campionat si in Europa.Sau daca nu-l are impresar pe Victor Becali, nu te intereseaza?

radianu
radianu  •  07 Decembrie 2012, 10:43

Am mai spus si repet ca nationala nu are nevoie de nici un chivu! Piturca este un dobitoc si faptul ca nu-l selectioneaza pe Rusescu o dovedeste din plin! Trebuie avut incredere in jucatorii tineri si jucate multe amicale ca sa sudeze o noua echipa nationala! Vremea lui mutu si chivu a trecut de mult!

nemessiss1
nemessiss1  •  07 Decembrie 2012, 09:52

De-abia astept sa-l vad pe Chivu cu o bere in mana decretand: "A venit timpul Romaniei! De data asta ne calificam!". Pe urma aceeasi atitudine pluata: "Asta e, am facut tot ce a fost posibil, tura viitoare sigur ne calificam!". Nu ma deranjeaza cand pierdem, dar murim pe teren cu atitudine......dar cand intri in doru lelii si plangi pe urma ca lumea te contesta desi tu ai facut tot ce ai putut...Generatia dupa Hagi s-a ratat...hai cu reconstructia 11 tinerii de viitor si asa avem o sansa... sa nu mai vulcanizam toate petardele ce nu fac fata presiunii!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează