FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA, VINERI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE TVR1, LIVETEXT PE GSP.RO

Piţurcă i-a ţinut din scurt pe ”tricolori” la Mogoşoaia » Militărie şi faze fixe

Goian şi Chiricheş se vor lupta cu uriaşii maghiari. +3   FOTO
Goian şi Chiricheş se vor lupta cu uriaşii maghiari.

Articol de , - Publicat joi, 21 martie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 20 martie 2013 21:11

Pentru a preveni evadările nocturne, selecţionerul şi-a pus secunzii să spioneze hotelul şi aleile din complexul FRF. Formula de start rămîne cea gîndită marţi X A exersat fazele fixe, la care sîntem deficitari, iar maghiarii periculoşi.

"Tricolorii" au plecat ieri spre Ungaria, dar cele două zile şi jumătate petrecute la Mogoşoaia i-au făcut pe internaţionali să simtă regimul strict impus de Piţurcă. Măsurile speciale s-au legat pentru a preveni eventualele tentative de escapade ale jucătorilor: "secunzii" au stat de veghe pînă tîrziu la recepţie, au patrulat deseori pe aleile din complex, au fost blocate toate ieşirile adiacente ale bazei!

Chipciu, varianta SF
Toate astea spre a-i determina pe jucători să stea cu gîndul doar la confrunatrea de la Budapesta. Nici o schimbare în intenţiile selecţionerului pentru formula de start, poate doar întărirea convingerii că Grozav ar fi soluţia optimă în banda stîngă, înaintea lui Tănase. Plus ideea folosirii lui Chipciu ca fundaş dreapta, în locul lui Tamaş, variantă cu şanse infime însă să se concretizeze.

Ungurii, mai tineri şi mai înalţi
La ultimele antrenamente din ţară, "tricolorii" au exersat mult fazele fixe. Motivul e simplu: sîntem deficitari la aceste momente, în timp ce ungurii sînt specialişti la cornere şi lovituri libere! Din echipa probabilă a vecinilor, 7 oameni au peste 1,88 m, iar cinci trec de 1,90 m!

Ungurii ne depăşesc ca medie de înălţime, 1,85 m faţă de 1,82 m, şi sînt cu un strop mai tineri (medie de 26,8 ani faţă de 26,9 ani la noi). Cei cinci care formează blocul defensiv, portarul şi 4 apărători, au o medie de peste 1,90 m. În plus, vîrful Szalai are 1,93 m, în timp ce Chiricheş, unul dintre stoperii lui Piţi, e cu 9 cm mai scund!

Szepesi: "Sîntem datori Transilvaniei"
Într-un remember al meciurilor Ungaria - România, realizat de cotidianul maghiar Nemzeti, apare o declaraţia memorabilă a lui Gyorgy Szepesi, cel mai mare comentator budapestan. "Nu voi uita să amintesc că fotbalul nostru datorează mult Transilvaniei. Sau, dacă preferaţi să o spun altfel, maghiarii au jucat un rol important în dezvoltarea fotbalului românesc". (Theodor Jumătate)

"Jucăm acasă. Batem, chiar şi fără fani"
Adam Bogdan, portarul lui Bolton şi al "naţionalei" Ungariei, s-a revoltat cînd reporterul de la Nemzeti i-a reamintit că au pierdut avantajul spectatorilor: "Jucăm acasă, în ţara noastră. Stadionul «Ferenc Puskas» e al nostru. Nu-mi spune că nu e un avantaj. Batem, chiar şi fără fani. Voi, ziariştii, scrieţi că putem pierde acest meci pe o arenă goală, dar e un amănunt care nu contează atît de mult. Trebuie să cîştigăm".

"Şansele sînt egale, Ungaria nu e favorită. Adversarii au calităţi fizice, e un capitol la care stau mai bine ca noi. Sper să compensăm prin calitatea tehnică şi efort. Sînt foarte periculoşi la fazele fixe" (Costel Pantilimon, portar România)

0 goluri a primit România în ultimele patru confruntări cu Ungaria

Aşa ar putea juca Ungaria (4-4-2)
Bogdan - Vanczak, Korcsmar, Meszaros, Kadar - Hajnal, Koman, Pinter, Dzsudzsak - Szalai, Szabics

564293-caseta-romania-noua.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
dinamo4eva
dinamo4eva  •  21 Martie 2013, 10:03

eu nu stiu ce tot vrea de la Stancu , mereu cand a jucat a fost printre cei mai slabi . De cand cu Craiova relatia G.Becali-Piturca a devenit una penala as zice eu .

horea.udrea
horea.udrea  •  21 Martie 2013, 09:42
Postat de freegigi pe 21 Martie 2013, 09:35

Cam ciudat.Convoci 3 mijlocasi stanga(Tanase, Chipciu, Maxim), dar joci cu o improvizatie.

si cand te gandesti ca Gicu Grozav la Petrolul tot acolo in stanga joaca... deja sunt 4 :))

freegigi
freegigi  •  21 Martie 2013, 09:35

Cam ciudat.Convoci 3 mijlocasi stanga(Tanase, Chipciu, Maxim), dar joci cu o improvizatie.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează