FOTBAL  »  NATIONALA  »  ADIO, DIDI!

Popescu, emoții și săgeți către FRF la înmormântarea lui Prodan: "Rămas bun, prieten de aur! Îţi vom împlini visele!"

Articol de - Publicat duminica, 20 noiembrie 2016 00:00

Gică Popescu şi Mircea Sandu au vorbit ieri mulţimii strânse la înmormântarea lui Prodan, despărţindu-se de fostul coleg, dar trimiţând şi un mesaj actualei conduceri a FRF.

Dintre zecile de foşti internaţionali care au fost prezenţi ieri la slujba de înmormântare a lui Didi Prodan, doi au ţinut să vorbească în amintirea fostului lor camarad. Copleşiţi de emoţii, Gică Popescu şi fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, au vorbit despre prietenul lor, dar şi despre dorinţele acestuia.

Ultimul a spus-o deschis: "Visul lui era ca Generaţia de Aur să readucă fotbalul acolo unde îi este locul". Cu trimitere directă la actualii şefi de la Casa Fotbalului, care au evitat şi ieri să se prezinte la funeraliile internaţionalului decedat fulgerător cu numai câteva zile în urmă.  

Ce a spus Gică Popescu

Mi-ar fi fost aproape imposibil să vă vorbesc liber în acest moment, motiv pentru care am scris câteva rânduri despre Didi, rânduri pe care și să le citesc mi-e foarte greu.

Încă nu-mi vine să cred unde ne aflăm acum, pentru ce ne-am adunat aici. Am pierdut un coleg și un prieten pe care orice om și l-ar fi dorit aproape. Un suflet mare, care iubea atât de mult oamenii și răspândea în jurul lui numai bucurie.

Cine l-a cunoscut pe Didi știe că era de ajuns să-l vezi zâmbind ca să te binedispună, iar dacă îți mai spunea și o poveste, îți schimba cu totul ziua.

Plecarea lui ne-a sfâșiat pe toți. Pe cât de mari au fost bucuriile trăite împreună, pe atât de dureroasă este despărțirea de el. Avea planuri atât de mari cu fotbalul și își dorea din toată inima să schimbe lucrurile, să le facă să strălucească la fel ca înainte.

Generația noastră de aur nu mai e în formulă completă. Ne e teribil de greu să «jucăm» în minus, dar îi promitem lui Didi că o să facem tot ce ne stă în putință pentru ca el să-și vadă, de acolo, de Sus, visurile împlinite.

Cu câteva minute înainte ca el să ne părăsească, ultimele lui cuvinte pentru mine au fost: «Sunt alături de tine, Gică!». Da, Didi, simt asta… chiar dacă nu mai ești aici, vei fi prezent în sufletul meu pentru totdeauna!

Rămas bun, prieten de aur!

Ce a spus Mircea Sandu

Didi e aici, lângă noi. Nu am crezut că o să trăiesc aşa ceva. Didi, fotbalistul, familistul, prietenul, administratorul. Întotdeauna aveam lângă mine, de prin '93, un om care mereu ne făcea să ne simţim bine.

Pe mine, pe colegii lui, pe oamenii din tribună. Nu mai vorbesc de familie. Din păcate, viaţa lui a fost scurtă pentru el, şi dacă naşul lui vorbea de explozie, o explozie nu poate fi decât provocată.

A lui a fost provocată. Şi suntem obligaţi, în faţa lui, în faţa fotbalului românesc, ca acei care au făcut Generaţia de Aur să readucă fotbalul acolo unde îi este locul.

Asta era dorinţa lui, visul lui, şi sunt convins că aceşti băieţi îl vor împlini! Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
amicu
amicu  •  20 Noiembrie 2016, 21:35

Popescu, Hagi, Dorinel Munteanu, Prunea sau Lupescu....am vazut ce generatie de sfert de finala avem.

amicu
amicu  •  20 Noiembrie 2016, 21:30
Postat de delus pe 20 Noiembrie 2016, 18:36

Gata fraiere a gresit a platit acum are dreptul sa spuna ce vrea .Nu ai ichizi tu gura asa ca esti aici un postac smecher de paie. ***.

Daca folosesti "a" in loc de "i" crezi ca esti mai smecher?

gigelos
gigelos  •  20 Noiembrie 2016, 19:40

Urata poveste ! Devine un circ , cu actori de ultima speta . Mircea Sandu .Popescu . Au murit amarati , vai de capul lor , Lucica Balan , Crisan , Sandu Neagu , Dumitrache etc , etc . Saraci nu jucarie . N-a interesat pe nimeni . Didi nu era in situatia lor . Se zice ca tocmai vanduse o vila in Pipera pe bani multi . Dumitrache nu a fost dat afara de la Dinamo ?Dumitrache era Dinamo , zugravul de Turcu zicea smecher , ii mai dadeam eu de mancare , Bumbescu , nea Fane Sames ? Terminati cu prostiile ! Cine a fost Dumitrache cine a fost Prodan ... Majearu ? Ii merge bine ? Aveti idee ? Prodan , Fiecare isi traieste viata cum doreste . Dar totul se plateste .

Vezi toate comentariile (13)
Comentează