FOTBAL  »  NATIONALA  »  PORTUGALIA U21 - ROMÂNIA U21 1-2

Portarul Ionuț Radu n-a fost miraculos doar aseară! 3 momente eroice cu omul decisiv de ieri

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 08 septembrie 2018 13:40

Căpitanul Ionuț Radu n-a fost miraculos doar aseară, ci și-n alte trei partide în care puteam rata multe puncte pe final în preliminarii.

Ionuț Andrei Radu se pregătește să devină titular în Serie A, la Genoa, și are mari șanse să ducă România U21 la un turneu final după 20 de ani. Căci România s-a calificat ultima oară la un European în 1998, când selecționerul echipei mari, Cosmin Contra, era jucător la "tineret"!

Și nu multe s-ar fi realizat fără goalkeeperul care și-a făcut ultima parte a junioratului la Inter Milano. Care a fost solid pe tot parcursul preliminariilor și a reușit intervenții minunate și în alte deplasări.

1. Intervenție în minutul 90!

Bosnia - România 1-3, 1 septembrie 2017
Este victoria care, practic, ne face să fim favoriți, în acest moment, la locul 1. Succes venit cu greu. România a început prost, cu autogolul lui Nedelcu, însă a intrat bine la pauză după ce Pușcaș a egalat. Apoi, Florinel Coman a făcut 2-1 și, pe final, băieții lui Isăilă au făcut pasul înapoi. Și a venit minutul 90, când șutul lui Amer Gojak, dintr-o situație clară de gol, a fost respins în bară de Radu. Apoi, pe contraatac, Man a făcut 3-1 și a rezolvat meciul.

2. Paradă după paradă

Elveția - România 0-2, 6 octombrie 2017
România a deschis scorul prin Dobre, împrumutat pe atunci de Bournemouth la Bury. Apoi, în scenă a intrat același Radu. A respins o minge deviată de Pașcanu spre propria poartă (66), a fost providențial în fața lui Joao de Oliveira (78) și Oberlin (83), pentru ca liniștea să vină abia cu trei minute înainte de final, când Cicâldău, la fel ca-n meciul cu Portugalia, a stabilit scorul final cu un șut din afara careului.

3. A salvat un punct

Țara Galilor - România 0-0, 14 noiembrie 2017
Un meci modest făcut de România, poate cel mai slab din aceste preliminarii, a fost salvat tot de Radu. Care, în minutul 78, a avut o intervenție providențială în fața lui George Thomas. Atenție, România a evoluat, la un moment dat, chiar cu doi oameni mai puțin, exact ca la Lisabona, după eliminările lui Răzvan Marin și George Pușcaș.

12.000 €a plătit Steaua pentru a-l cumpăra, la 11 ani, de la Viitorul București

Citește și:  CALCULE. Cum se califică România U21 la Euro 2019 » Naționala lui Rădoi e mare favorită cu 3 meciuri rămase de jucat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
merace
merace  •  08 Septembrie 2018, 20:01
Postat de miloguuu pe 08 Septembrie 2018, 15:30

da il vreau la Steaua. daca ar avea ochi si pentru el domnul Becali

Nu cred ca il da Genoa.

miloguuu
miloguuu  •  08 Septembrie 2018, 15:30

da il vreau la Steaua. daca ar avea ochi si pentru el domnul Becali

Vezi toate comentariile (2)
Comentează