FOTBAL  »  NATIONALA  »  UNGARIA - ROMÂNIA, VINERI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE TVR1, LIVETEXT PE GSP.RO

Premierul maghiar l-a chemat pe "Rege" » Hagi a fost invitat oficial de Viktor Orban la partida cu Ungaria

Hagi (centru, în picioare), la prima victorie a României la Budapesta într-un meci oficial
Hagi (centru, în picioare), la prima victorie a României la Budapesta într-un meci oficial

Articol de , - Publicat marti, 19 martie 2013 00:00 / Actualizat luni, 18 martie 2013 20:11

Cu o zi înaintea meciului "tricolorilor", Hagi va participa la tragerea la sorţi a Cupei Puşkaş-Suzuki pentru juniori, la care participă şi Academia sa * Cariera de fotbalist şi antrenor a românului e marcată de două episoade importante legate de vecinii maghiari.

Microbist declarat şi chiar jucător legitimat la echipa din Felcsut, localitatea natală, premierul maghiar Viktor Orban e omul din spatele proiectului Cupa Puşkas-Suzuki, competiţie dedicată fotbalului juvenil.

Zilele trecute, l-a invitat oficial pe Gheorghe Hagi la partida Ungaria-România şi la tragerea la sorţi a Cupei unde participă anual cluburile Honved şi Real Madrid, la care a activat marele Ferenc Puşkaş. Celor două li se alătură Academia Hagi şi Panathinaikos, iar în ediţia 2013 Institutul de Fotbal din Melbourne, Australia.

Hagi: "Exclusiv fotbal!"
Dincolo de tensiuni şi de mize politice, Hagi merge la Budapesta cu un mesaj de prietenie. "Voi merge acolo cu un gînd bun. Sper ca meciul să se desfăşoare doar pe teren şi să nu existe probleme la nivelul fanilor. Toată lumea să fie interesată doar de fotbal şi de fair-play!", a mărturisit "Regele". Pentru golgeterul all-time al "tricolorilor", întîlnirile cu vecinii maghiari au avut mereu o însemnătate aparte, fie că s-au petrecut în timpul carierei lui de jucător, fie că i-au punctat scurta perioadă de selecţioner.

Revenirea căpitanului
Retras de la "naţională" la finalul CM 1998, Hagi a fost convins de Adrian Păunescu, într-o emisiune televizată, să se întoarcă alături de "tricolori" pentru campania de calificare la Euro 2000. Se întîmpla în 1999, iar meciul de come-back a reprezentat un succes cu Hagi purtînd iarăşi banderola: 2-0 la Bucureşti, prin golurile lui Adrian Ilie şi Dorinel Munteanu. Căpitanul a jucat doar o repriză, fiind accidentat la umăr de Sebok: imaginile cu "Regele" bandajat şi purtat pe braţe de colegi la final au rămas celebre.

Victorie pentru istorie ca selecţioner
Deşi a stat pe banca "naţionalei" doar pentru patru partide, Hagi a reuşit în faţa Ungariei, în 2001, un succes care cîntăreşte greu: 2-0 pe "Nepstadion", în preliminariile CM 2012. Adică prima victorie din istorie a României într-un meci oficial la Budapesta! Golurile lui Adrian Ilie şi Marius Niculae aveau să însemne şi singura victorie ca selecţioner a lui Hagi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
supersolo
supersolo  •  19 Martie 2013, 17:51

Cu Academia lui ...din partea mea, poate sa se duca si la New York...atata timp cat reprezinta Romania PE PLAN SPORTIV .....restul....e can-can si nu ma intereseaza.....

conasu_boeru
conasu_boeru  •  19 Martie 2013, 16:10

Ar trebui ca Hagi sa refuze ferm, invitatia acestui individ care in loc sa isi vada de treburile tarii sale, provoaca si invrajbeste romanii cu maghiarii din Romania, face tot felul de strategii murdare, indeamna cetatenii maghiari ai Romaniei (!!!!) sa nu voteze la referendum, face presiuni la cancelariile europene pentru "tinutul secuiesc" si "autonomia maghiara" ... Un extremist bolnav ! Bine...Hagi nu stiu cat pricepe el din toate astea....in schimb a venit in cap din Turcia cu ani in urma sa il faca praf pe Lucescu intr-o conferinta de presa, fiind unealta Becaliotilor....

cordos_eu
cordos_eu  •  19 Martie 2013, 09:14

frumos gest!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează