FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GERMANIA 0-1

Remarcatul presei germane dintre „tricolori” și criticile pentru jucătorii lui Low: „Băieți, tot ceea ce trebuia să faceți era să găsiți poarta”

Articol de - Publicat luni, 29 martie 2021 08:13 / Actualizat luni, 29 martie 2021 09:40

Echipa națională a României a pierdut la limită partida cu Germania, scor 0-1, în a doua rundă din preliminariile CM 2022.

Publicațiile din Germania au analizat partida dintre „tricolori” și „Die Mannschaft”, iar jucătorii pregătiți de Joachim Low au fost criticați pentru că nu au reușit să obțină o victorie mai clară cu România, care a avut două ocazii uriașe în finalul partidei. George Pușcaș și Nicolae Stanciu au fost aproape de a înscrie în poarta lui Manuel Neuer.

Bild: „Robert Lewandowski ar fi înscris trei goluri”

„În ceea ce privește rezultatele, turneul de adio al lui Jogi Low merge bine. 3-0 contra Islanda, acum 1-0 în România. Dar, în București, am tremurat fără motiv spre finalul meciului, chiar dacă am avut o posesie uriașă (66%) și 18 șuturi (8 pe poartă). Am arătat bine uneori, dar băieți, tot ceea ce trebuia să faceți era să găsiți poarta. Toate șansele au fost irosite. Kimmich, Goretzka, Gnabry, Gundogan și Werner au eșuat în fața puternicului goalkeeper Niță. 

Problema lui Jogi: îi lipsește un atacant cu sânge rece. Gigantul din Bundesliga, Robert Lewandowski, ar fi înscris trei goluri într-o partidă de genul. Din fericire, Neuer a apărat mingea lui Pușcaș în minutul 88 și ne-a asigurat victoria. În minutul 90, Stanciu a șutat în plasa laterală. În rest, Manuel Neuer a avut o seară liniștită”, au relatat cei de la cotidianul Bild. 

Kicker: „Niță, minunatul portar al românilor”

„Erau aproape să reușească (n.r. România). Per total, nu le-au lipsit foarte multe, iar echipa națională a Germaniei ar fi pierdut cele trei puncte pentru care au muncit pe parcursul celor 90 de minute. Pușcaș s-a aflat într-o poziție promițătoare, dar a șutat central, iar Stanciu a lovit plasa exterioară. Goretzka, Gnabry, Gundogan și Sane nu au avut succes. Inclusiv rezerva Werner a ratat o șansă uriașă dintr-o poziție bună, cu 10 minute înainte de final, dar șutul său a fost apărat de Niță, minunatul portar al românilor”, au scris jurnaliștii de la Kicker,

Duminică, la București, selecționata de fotbal a Germaniei a avut probleme cu o virtute românească care nu a fost anunțată de antrenorul naționalei. Organizarea defensivă și disciplina au fost principalele atuuri ale României împotriva echipei lui Low, pentru o lungă perioadă de timp. Nu au avut resursele necesare pentru a găsi drumul către gol. Doar Serge Gnabry a înscris, în prima repriză, după ce a fost servit excelent de Kai Havertz.

Frankfurter Allgemeine Zeitung

VIDEO. Conferința selecționerului Mirel Rădoi după înfrângerea României cu Germania, 0-1

Citește și alte știri despre echipa națională:

Rădoi, enervat în două momente: „Dă-le, bă, mingea!” + „Sunt lucruri care nu se văd la TV”

Marica, nemulțumit de tactica lui Rădoi: „Asta era singura noastră armă! I-am chinuit pe Mihăilă și Ianis”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
bodystyle74
bodystyle74  •  29 Martie 2021, 11:06
Postat de liga303 pe 29 Martie 2021, 09:55

ce diferenta de mentalitate...presa germana usor nemultumita de victoria la limita...daca cumva cu un gol norocos se termina 1-1 televiziunile si presa bastinase urlau ca avem sanse sa devenim campioni mondiali...ca Juventus, Real si Liverpool vor sa importe jucatori romani, ca avem o generatie care se poate bate de la egal la egal cu oricine, etc. Pacat ca nu s-a terminat 6-0 sa trezesca la realitate jucatorii romani...nu de alta dar unii dintre ei se considera fotbalisti.

Gresesti aici,noi avem perle,diamante intr-un cuvant vedete si mai avem clauze de sute de milioane in contracte. Ei au jucatori profesionisti de fotbal. Diferenta a fost frapanta atat la nivel individual cat si ca echipa.

maistorkokir
maistorkokir  •  29 Martie 2021, 10:13

Daca era 0-5 nu se supara nimeni, a semanat cu meciul cu Spania de acum cativa ani, cand Tatarusanu apara in serie shuturile ibericilor. Realmente fiecare atac al nemtilor insemna o mare ocazie, practic am asistat la un miracol, pt ca s-a terminat doar 0-1.

liga303
liga303  •  29 Martie 2021, 09:55

ce diferenta de mentalitate...presa germana usor nemultumita de victoria la limita...daca cumva cu un gol norocos se termina 1-1 televiziunile si presa bastinase urlau ca avem sanse sa devenim campioni mondiali...ca Juventus, Real si Liverpool vor sa importe jucatori romani, ca avem o generatie care se poate bate de la egal la egal cu oricine, etc. Pacat ca nu s-a terminat 6-0 sa trezesca la realitate jucatorii romani...nu de alta dar unii dintre ei se considera fotbalisti.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează