FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

VIDEO Prieteni și mari rivali: dialog amuzant în direct între Stelea și Prunea » „S-a întors spre noi și, bum!, a leșinat” + cariera ratată de strungar și dormitul pe bănci, în Ștefan cel Mare

Bogdan Stelea și Florin Prunea au dialogat în direct la GSP Live
Bogdan Stelea și Florin Prunea au dialogat în direct la GSP Live

Articol de - Publicat miercuri, 01 iulie 2020 15:05 / Actualizat miercuri, 01 iulie 2020 22:05

Bogdan Stelea (52 de ani) și Florin Prunea (51 de ani) au fost prieteni, dar și rivali pentru postul de portar la Dinamo și la echipa națională. Cei doi au vorbit în direct la GSP Live despre momente neștiute din viața lor.

  • Cum a leșinat Florin Prunea la un meci pentru Dinamo
  • Cum dormea Stelea pe o bancă din „Ștefan cel Mare” pentru a se antrena și seara

Bogdan Stelea e născut primul, în decembrie 1967. Florin Prunea s-a născut în august 1968, însă a ajuns la Dinamo cu câțiva ani înaintea lui „Arnold”. Prieteni în viața de zi de zi, cei doi au fost rivali la juniori, apoi la seniorii lui Dinamo și la echipa națională. 

Prunea a fost debutat la echipa mare de Mircea Lucescu în sezonul 1985-1986, într-un moment în care titular era Dumitru Moraru. Stelea a debutat un an mai târziu, dar a fost avantajat apoi de plecarea lui Prunea la U Cluj, în 1988, și a rămas titular până în 1991 când s-a transferat la Mallorca.

VIDEO Bogdan Stelea: „Cu Prunea sunt rival de când eram la grupa de juniori”

În direct la GSP Live, Stelea a povestit amuzat despre prietenia și rivalitatea cu Prunea: „Ne știm de când eram copii. Prima amintire cu el e de la primul antrenament la care am mers. El era de vreo 3-4 ani la fotbal, eu nu aveam nicio treabă cu statul în poartă. Doar că mă aruncam ca un nebun și îmi rupeam gâtul. Îl admiram cât de bine apăra. Era antrenat, știa lucruri. Atunci a început în mintea mea totul. Asta era prima treaptă, să trec peste el. Să apăr. Din păcate pentru el, eu am devenit titular când lucrurile chiar contau la Dinamo, pe finalul anilor 90”.

De-a lungul timpul, cei doi s-au tachinat prietenește. Acum câteva luni, într-un interviu pentru Prosport, Prunea a povestit că, dacă ar fi muncit cât Stelea, nu ar fi pierdut postul de titular la Dinamo și la națională. În replică, Stelea a povestit cât a muncit pentru a-l depăși pe prietenul său: 

La duelurile unu contra unu și șuturi de la distanță era cam greu cu mine! Eram mai bun. Cu centrările stăteam cam nasol (râde), dar Stelică n-o comitea
- Florin Prunea

VIDEO Bogdan Stelea: „Munceam 6 ore pe zi”

Prunea nu avea cum să muncească așa cum munceam eu. Da, munceam șase ore pe zi. Când eram la Dinamo, la juniori, am dat treapta I la Aviație, apoi am mers la un liceu industrial, Liceul 37. Nu puteam să învăț pentru Aviație, mi-am dat seama că nu pot să țin ritmul. Era greu pentru că voiam să joc fotbal.  De prin noiembrie, mergeam și făceam practică la o fabrică. Învățam să facem piese la strung. Nu prea dădeam pe la practică, eu mergeam să mă antrenez. 

Nu-mi ardea mie să mă fac strungar deși am învățat să fac piese. Plecam dimineața la antrenament, apoi rămâneam în club și mâncam. Nu aveam unde să dormim, dar pe lângă terenul 2 erau niște bănci. Mai dormeam acolo vara. Iarna, stăteam prin vestiar, dormeam pe unde puteam, și așa stăteam și făceam și antrenamentul de seara. Nu mai aveam chef să merg acasă, în Băneasa, să mă urc prin 131, prin 331. Al doilea antrenament îl începeam pe la 4-5 și stăteam mult pe teren. Prunea era mai mult pe la loturile naționale de juniori”, a povestit Stelea la GSP Live.

Mie Hagi nu mi-a dat niciun gol în Liga 1. Ba din contră, în 1988 când eram la Cluj, i-am apărat două penalty-uri. Am făcut 2-2 cu Steaua și a încercat Gică unul în dreapta și unul în stânga, le-am apărat pe amândouă. Lui ”Stelică” mai avea puțin Hagi și îi dădea gol și de la dușuri! Vezi cum e fotbalul?
- Florin Prunea

VIDEO Șutul în gât și leșinul pe gazon

În finalul emisiunii, Florin Prunea a intrat în direct și a vorbit despre relația cu Stelea: „Au fost momente în care am stat cu Stelică mai mult decât cu nevastă-mea, decât cu familia. Sper că-și aduce aminte când mergeam și mâncam la bunică-mea, când mergea la școală, pe Maior Coravu. Eram copii. Mâncam și plecam la școală”.  

Copiii fiind ne mai certam. Ne-am mai luat din una sau alta. Dar altfel ne înțelegeam bine, mergeam acasă la el, în Drumul Taberei
- Bogdan Stelea, la GSP Live

Amuzat, Stelea a povestit un episod neștiut din perioada în care erau juniori la Dinamo: „Mi-aduc aminte de un meci amical. Eram mai mulți juniori luați la echipa mare a lui Dinamo. Eram undeva printr-o comună. Moraru era la echipa națională, iar eu cu Florin aveam 15-16 ani. Florin apăra în meciul ăla, eu eram în spatele porții. Mă încălzeam, aveam în picioare niște teniși Drăgășani. Nici nu aveam ghete, deși în poartă era noroi. 

La un șut, Florin a prins mingea într-un stil cu mâinile desfăcute la piept. L-a lovit mingea în gât, i s-a făcut rău și a leșinat. Nu e de râs, ne-am speriat rău de tot. Mi-aduc aminte că s-a întors înspre noi și a zis: „Mie mi-e rău!” Și a căzut. Bum! Antrenorul de portari s-a speriat, l-a scos din poartă și m-a băgat pe mine. Eu n-aveam nici mănuși, eram vai de capul meu. Până și-a revenit el, eu am luat două goluri. Ăla a fost debutul meu, cred”. 

40 de meciuriși 24 de goluri primite are Florin Prunea pentru naționala României. Stelea a apărat poarta naționalei în 91 de meciuri, primind 72 de goluri

Vezi mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Ar fi apărat Bogdan Stelea penaltyuri cu Irlanda și Suedia? Jurământul neștiut care ar fi putut schimba destinul Generației de Aur: „Ce portar ești tu dacă nu scoți niciuna?!”

Bogdan Stelea, impresionat de Simona Halep: „În viața mea nu am ținut atâtea «duble»!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează