FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U23

Primele reacții după eșecul României cu Mexic: „Greșeala ne-a costat”

România U23 a pierdut cu 0-1 în primul amical de la Marbella, cu Mexic, echipa lui Nicolae Dică mulțumindu-se doar cu a conduce ostilitățile în prima repriză. +15   FOTO
România U23 a pierdut cu 0-1 în primul amical de la Marbella, cu Mexic, echipa lui Nicolae Dică mulțumindu-se doar cu a conduce ostilitățile în prima repriză.

Articol de - Publicat duminica, 06 iunie 2021 00:04 / Actualizat duminica, 06 iunie 2021 00:19

România U23 a pierdut cu 0-1 în primul amical de la Marbella, cu Mexic, echipa lui Nicolae Dică mulțumindu-se doar cu a conduce ostilitățile în prima repriză.

„Au fost multe lucruri pozitive, am făcut presing sus și am recuperat multe mingi. Am avut reacție dupa pierderea mingilor. Am avut o posesie bună în prima repriza, dar nu ne am creat ocazii. Am făcut o greșeală la golul lor și ne-a costat. 

Trebuie sa fim concentrați când ajungem în ultimii 30 de metri ca sa reușim sa marcam din doua ocazii, ca mexicanii. Nu știu câți titulari avem acum pentru Jocurile Olimpice, depinde de ce jucători vom acea atunci. Fără să mă gândesc, spun că nu sunt aici: Coman, Hagi, Man sau Mihăilă

Mexic are o echipa foarte bună, jucători născuți 97, 98 și 99. Noi avem și 2000, și 2001... Eu vreau mai mult de la această echipă, sper să câștigăm cu Australia. Indiferent cine va merge la Jocurile Olimpice, mă refer la jucători, trebuie să mergem cu obiectivul de a câștiga o medalie”, a reacționat Nicolae Dică imediat după eșecul cu Mexic (0-1), la întrebările Gazetei Sporturilor.

foto: FRF
+11 FOTO

Căpitanul Marius Marin a tras concluziile meciului: „A fost un joc bun de pregătire, cu un adversar foarte bun. Cred că am arătat atitudine. Mexicul a venit cu aproape toți jucătorii care vor fi la Olimpiadă. 

Am început bine, am controlat meciul, dar nu am avut prospețime în ultimii metri ca să punem mai multă presiune. În repriza a doua s-a văzut că am făcut pasul înapoi. Sunt jucători care vin din vacanță, cum e și cazul meu. Mexicanii au jucat până de curând în meciuri oficiale".

România U23 - Mexic U23 0-1 » 7 detalii remarcate de corespondentul GSP

Bile albe:

  1. Octavian Popescu a încercat să surprindă adversarul printre câteva pase ce puteau fi decisive, doar că Valentin Costache a avut o viteză în minus.
  2. Manea și Nedelcu, rebranduiți în apărători centrali, au dirijat departamentul ofensiv doar trei sferturi din meci, însă au rămas doar vorbele. Există posibilitatea ca jucătorul FCSB-ului să rămână acolo, depinde de planul tactic și de ce jucători vor fi lăsați la lot, pentru ca în fața apărării să continue Marius Marin, căpitanul echipei, și Andrei Ciobanu.
  3. Fundașii laterali Velisar și Boboc și-au făcut treaba în prima parte, au cărat pianul, n-a avut cine să apese pe clape.

Bile negre:

  1. Fără vlagă în partea secundă, fără nicio idee, lenți și previzibili. Spiritul ofensiv a avut de pătimit, chiar dacă Dică a încercat câteva permutări de efect. Dacă la adversari s-au simțit schimbările, Angulo marcând cu un șut sănătos și plasat la trei minute de la apariția pe gazon.
  2. La faza unicului gol, adversarul a recuperat, atacantul a primit pasa, a făcut câțiva metri și a șutat, fază simplă, iar Manea nu a putut respinge, deși ieșit în fața mexicanului. Noi am complicat fazele sau adversarul s-a apărat exemplar, blocând cele mai periculoase șuturi, două la număr.
  3. Nu facem diferența în atac. La Euro din Ungaria am resimțit absența lui Costache, vârful ce are 4 campionate cu CFR Cluj nu a putut să-și pună deloc în valoare calitățile. Mai mult efort a făcut în bandă, ori noi avem nevoie de o săgeată otrăvită pentru adversari în centru, un atacant care să îngenuncheze adversarul.
  4. Am avut două lovituri libere în ultimele zece minute, în zadar. Fără efect indiferent cum au fost executate, la ultima fază a meciului doi români doar văzând mingea cum le trece prin fața ochilor, deși era oportunitate de gol.
Anglia - România 1-0 » Nu ne-am făcut de râs! „Naționala” lui Rădoi, prestație onorabilă la 4 zile de la rușinea cu Georgia
ANGLIA - ROMÂNIA
Anglia - România 1-0 » Nu ne-am făcut de râs! „Naționala” lui Rădoi, prestație onorabilă la 4 zile de la rușinea cu Georgia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
dora
dora  •  06 Iunie 2021, 10:27

Zero barați !

marcel1974
marcel1974  •  06 Iunie 2021, 10:00

Ei viseaza la o medalie si ei nu au mai vazut olumpiada de ani de zile.Dica asta zici ca este frate cu Radoi.Minte ioc .

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  06 Iunie 2021, 09:13

Selectie facuta ptr promovarea vedetelor impinse si fara valoare , selectioneri fara habar de fotbal

Vezi toate comentariile (4)
Comentează