FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU 1-1

Primul mesaj transmis de Grigore în vestiar după ce a devenit căpitan: "Capul sus, să fim puternici!"

Grigore va împlini mâine 30 de ani
Grigore va împlini mâine 30 de ani

Articol de , - Publicat marti, 06 septembrie 2016 00:00

Acesta e mesajul pe care Dragoș Grigore l-a transmis în vestiar colegilor, în calitate de căpitan.

- Dragoș, toți erați optimiști înainte de meci, dar n-a ieșit deloc cum vă așteptați cu Muntenegru.
- Da, era normal să avem încredere și trebuie să avem în continuare. Suntem dezamăgiți acum, fiindcă am fi putut să obținem cele trei puncte. Trebuie să avem capacitatea să ne revenim. Cum ne bucurăm de victorii, așa e nevoie acum să strângem rândurile, să trecem peste un eșec sau un semieșec, cum a fost acum. Până la urmă, e o grupă foarte echilibrată, dificilă, în care e clar că partidele vor fi extrem de grele pentru oricine. A fost doar un meci din zece și eu cred că această calificare se va decide în ultima etapă.

- Tu cum te-ai simțit fiind căpitan?
- Pentru mine e o mare onoare și bucurie că am fost desemnat să port banderola. Mă bucur că fac parte din acest grup și sper ca în următoarele meciuri să avem o atitudine mai bună și să ne bucurăm de calificare.

- Îți pare rău că nu ai luat tu mingea ca să execuți penalty-ul?
- Nimeni nu știa că Nicu va rata acea lovitură de pedeapsă. Astea sunt lucruri care i se pot întâmpla oricui. Dacă ratam eu era același lucru. El trebuie să fie puternic, să meargă mai departe, pentru că au fost jucători foarte mari care au ratat lovituri de pedeapsă, nu are de ce să fie trist. Trebuie să-și revină pentru că avem nevoie de el în meciurile următoare, să dea goluri, pentru că de aceea e chemat la națională.

"Nu avem nevoie de cineva care să ne împingă de la spate"

- A fost ciudat pentru voi cu Daum atât de calm, de discret, să nu mai aveți un antrenor precum predecesorii, care strigau continuu, vă biciuiau, vă spuneau ce să faceți?
- Nu cred că avem nevoie de cineva care să ne biciuiască. Până la urmă, indiferent de ce transmite antrenorul de pe margine, sau înainte de joc, noi suntem cei care decid meciul. Jucătorii care intră pe teren trebuie să ia cele mai bune decizii, să fie concentrați la ce au de făcut. Nu avem nevoie să ne împingă cineva de pe margine.

- Dar voi ați respectat toate indicațiile tactice primite?
- Da, s-a respectat tot ce s-a stabilit din punct de vedere tactic, însă nu am reușit să jucăm mai repede, să surprindem adversarul. E un semieșec peste care trebuie să trecem repede, urmează alte meciuri la fel de importante și vrem să ajungem la Mondial.

- Voi simțiți că sunteți pe un drum bun?
- Noi simțim că avem șanse și că avem puterea să ne calificăm.

- Tu, căpitanul, ce le-ai spus colegilor după joc?
- Le-am zis că trebuie să ridicăm capul  de jos. Nu avem de ce să fim triști, chiar dacă am avut o șansă mare să câștigăm. Se întâmplă. Am obținut un punct, nu le-am pierdut pe toate. Trebuie să fim puternici în continuare.

"Reactia noastră față de Stanciu este bună, suntem mulţumiți de el. E diamantul nostru, omul care poate face diferența. Nu putem decât să-l incurajăm"
Costel Pantilimon, portar România

"Păcat că am pierdut două puncte pe mâna noastră, prea ușor, dintr-o fază fixă. Mai contează cine trebuia să-l ţină pe Jovetici?! A fost o greșeală colectivă. Trebuie să recuperăm în partidele viitoare"
Cosmin Moți, fundaș România

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
mariuss72
mariuss72  •  06 Septembrie 2016, 09:32

Trebuia sa spuna: eu bat orice penalty!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close